1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Kuma 7850

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by Celtic, May 12, 2009.

  1. Celtic New Member

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    9 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I got this CPU last week and as of yet cannot OC it by any means! No matter how slight the OC it crashes my pc on windows boot. I tried going into the bios and amd Overdrive.

    Any thoughts ?
     
  2. HossHuge

    HossHuge

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    2,090 (0.87/day)
    Thanks Received:
    529
    Location:
    EDM, AB, CAN
    update your system spec first.
     
  3. Celtic New Member

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    9 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    sorry
     
  4. HossHuge

    HossHuge

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    2,090 (0.87/day)
    Thanks Received:
    529
    Location:
    EDM, AB, CAN
    I have the same mobo and got my 9850 to 3.1 from 2.5. Are you just changing the multiplier?
     
  5. Celtic New Member

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    9 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I tried everything. Changed the FSB in Bios and tried AMD Overdrive. ANY OC at all locks up my system on boot :(
     
  6. HossHuge

    HossHuge

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    2,090 (0.87/day)
    Thanks Received:
    529
    Location:
    EDM, AB, CAN
    So you have tried changing multiplier?
     
  7. Celtic New Member

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    9 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    yes
     
  8. DreamSeller Guest

    maybe just a bad chip ..
    did u oc anything else on that board ?
     
  9. HossHuge

    HossHuge

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    2,090 (0.87/day)
    Thanks Received:
    529
    Location:
    EDM, AB, CAN
    Try testing your ram with Memtest or something like that.
     
  10. Celtic New Member

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    9 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Everything has been tested! Everything runs lovely on stock settings. Any OC will result in lock ups or crash restart!
     
  11. Celtic New Member

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    9 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    No..Its a brand new mobo
     
  12. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.52/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    Try reseting the CMOS, then update the bios.
     
  13. Celtic New Member

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    9 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0

    Did that twice!
     
  14. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.52/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    You updated the bios? Go back to an earlier one if the newest is giving you crap.
     
  15. Celtic New Member

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    9 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Id like to go back to 1.7 but it wont let me :(
     
  16. Celtic New Member

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    9 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Tried to go back to bios version 1.7 but that didnt work. Tried the flash utility on forums..but again that wont work for me either. I have 2 of these mobos and im thinking RMA them both, even try to get a refund if possible.Its either the mobo or the CPU.

    either way im about done!
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page