1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

latest hd3850 256mb bios

Discussion in 'AMD / ATI' started by KainXS, Apr 23, 2008.

  1. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,601 (2.14/day)
    Thanks Received:
    502
    If anyone needs a new bios for the 256MB HD3850 here is one for cards made by ATI

    I tried submitting it to the database last month but it still hasn't shown up in it yet, maybe someone can upload it.

    Video Adapter ATI Radeon HD 3850 256MB GDDR3
    BIOS Version 010.079.000.000.000000
    BIOS Date 03/24/08 12:58
    GPU Code Name RV670

    http://files.filefront.com/HD3850 256MB Bios/;10061883;/fileinfo.html

    [​IMG]

    the bios is not modified
     
    Last edited: Apr 23, 2008
  2. Xazax

    Xazax

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    3,425 (1.36/day)
    Thanks Received:
    401
    What does it fix? im getting my hands onto one HD 3850 256mb
     
  3. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,601 (2.14/day)
    Thanks Received:
    502
    its just the latest bios, its a little more stable than the other bios's and has the fan fix
     
  4. repsol23

    repsol23

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    152 (0.06/day)
    Thanks Received:
    19

    Would you happen to know if these bios are compatible with a HD3850 AGP 512MB? I only ask because my card has the same vendor (1002) and id (9505) except that its a Powercolor 3850 AGP.
     
  5. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,601 (2.14/day)
    Thanks Received:
    502
    I don't think so,
     
  6. lemonadesoda

    lemonadesoda

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    6,267 (2.08/day)
    Thanks Received:
    968
  7. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,601 (2.14/day)
    Thanks Received:
    502
    Yeah don't do it, the card will die

    this bios is only for the ATI HD3850(256MB) with the standard ATI reference board
     
  8. repsol23

    repsol23

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    152 (0.06/day)
    Thanks Received:
    19
    Actually just trying to find a fix for black screens and lost display device. I know the 8.4's were supposed to fix this but I can't use them as they will not allow me to overclock one single mhz. I use the 8.3 extremes and they work fine when I have my cpu chilled near freezing with my case temps hovering @18C. Since I watercool/waterchill I don't have any need to regulate my fans.
     
  9. Ripper3

    Ripper3 New Member

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    1,386 (0.50/day)
    Thanks Received:
    117
    Location:
    London, England
    Hmmm, I'm kinda interested in this BIOS. I've been trying to get past 765MHz core, but ATi drivers keep crashing, although the card is stable, the drivers crash after about 10 seconds during 3D. RAM runs over 1000MHz just fine, no crashes, no artifacts.
    Thinking it's all caused by an older BIOS, but I'm not sure.
     
  10. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.68/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    Is there an updated 512mb version one? Would it work with my HIS IceQ3 HD 3850 512mb? Or does HIS use non-reference designs?
     
  11. tigger

    tigger I'm the only one

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    10,183 (3.21/day)
    Thanks Received:
    1,399
    Will this work on my HIS HD3850 256mb?
    Will it matter about the bios size/checksum being differant?

    Heres the details of my bios-

    [​IMG]

    TA :)
     
  12. ASharp New Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    225 (0.09/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Toronto, ON, Canada
    I have an HIS Radeon 3850 256MB also and it flashed fine on my card. I used ATIFlash and had to use the -fp flag. Other than that, the BIOS seems to be working flawlessly. The fan is now noticeably louder under load though but my temps are down 10-15 degrees.
     
    tigger says thanks.
  13. tigger

    tigger I'm the only one

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    10,183 (3.21/day)
    Thanks Received:
    1,399
    Thanks,i will try it today.
     
  14. Ketxxx

    Ketxxx Heedless Psychic

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    11,510 (3.61/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    Kingdom of gods
    If anyone finds a BIOS for a HD3870 GDDR3 512 MB newer than 010.080.000.000.000000, let me know :D
     
  15. tigger

    tigger I'm the only one

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    10,183 (3.21/day)
    Thanks Received:
    1,399
    So it will be ok to flash this new bios onto my card?

    [​IMG]

    I am just bouble checking as i dont want to brick my card.Can i force flash with winflash if i have to?
     
  16. Ketxxx

    Ketxxx Heedless Psychic

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    11,510 (3.61/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    Kingdom of gods
    You can use that BIOS, but ATIwinflash won't do it because of the CRC mismatch. You'll have to do it from DOS.
     
  17. tigger

    tigger I'm the only one

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    10,183 (3.21/day)
    Thanks Received:
    1,399
    Ok thanks pal :)

    Just understandably dont wanna brick my card.
     
  18. Ketxxx

    Ketxxx Heedless Psychic

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    11,510 (3.61/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    Kingdom of gods
    Ygpm :D
     
  19. King Wookie

    King Wookie New Member

    Joined:
    Jan 1, 2008
    Messages:
    1,197 (0.47/day)
    Thanks Received:
    277
    Location:
    Johannesburg, South Africa
    Ok I give up!:banghead:

    I've tried 5 times to download that file, but it keeps bombing out.
    Anyone know where else one might find it?
     
  20. Ketxxx

    Ketxxx Heedless Psychic

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    11,510 (3.61/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    Kingdom of gods
    Attached. Must just be you :p
     

    Attached Files:

    King Wookie says thanks.
  21. King Wookie

    King Wookie New Member

    Joined:
    Jan 1, 2008
    Messages:
    1,197 (0.47/day)
    Thanks Received:
    277
    Location:
    Johannesburg, South Africa
    I think it kept getting lost on it's way to deep dark africa.

    Thx m8.:toast:
    Got it now.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page