1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Linksys Driver?

Discussion in 'Networking & Security' started by OrbitzXT, Mar 15, 2010.

  1. OrbitzXT

    OrbitzXT New Member

    Joined:
    Mar 22, 2007
    Messages:
    1,969 (0.74/day)
    Thanks Received:
    59
    Location:
    New York City
    A computer I reinstalled was using Windows Vista, and I installed 64-bit Windows 7. The computer uses a Linksys USB wireless network card, the WUSB54GSC. I went to the website and they don't seem to have a driver for it, and it doesn't seem to be officially supported for Windows 7...but while searching the problem there does seem to be a number of people who have it working fine. Any idea how I can get it to work? Windows 7 itself does not install any drivers, the disc it came with doesn't work.
  2. 95Viper

    95Viper

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    4,288 (2.04/day)
    Thanks Received:
    1,531
    Location:
    στο άλφα έως ωμέγα
    Last edited: Mar 22, 2010
  3. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,664 (6.23/day)
    Thanks Received:
    5,836
    It seems like the adaptor only has XP drivers on Linksys' site, which probably means it has 32-bit drivers only. Which is probably why it worked with Vista that was likely 32-bit, but doesn't work with Win7 64-bit.

    Time for a new wireless adaptor.

    Edit: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16833127076

    That is only $8 shipped, and has 64-bit drivers.
    Crunching for Team TPU 50 Million points folded for TPU
  4. ShRoOmAlIsTiC

    ShRoOmAlIsTiC

    Joined:
    Sep 29, 2004
    Messages:
    859 (0.24/day)
    Thanks Received:
    164
    Location:
    Palm Desert, CA
    i use the ralink with mine. theres a page somewhere where the guy modified the driver to work with windows 7.

    these are the ones I use
    http://www.bilal.ca/linksys-wusb54g-v4-x64-windows-7/

    the microsoft ones keep disconnecting on me, these ones are the only ones that actually worked for me.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page