1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Logitech Announces Gaming Mouse G300

Discussion in 'News' started by btarunr, Aug 22, 2011.

?

Do you look for more than 3 buttons on a gaming mouse?

  1. Yes, macros make life simple

    38 vote(s)
    65.5%
  2. No, there are at least 101 buttons on the keyboard for a reason

    20 vote(s)
    34.5%
  1. pentastar111

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Messages:
    996 (0.34/day)
    Thanks Received:
    31
    Location:
    Los Angeles...U.S.A
    Nah. not for me....I'll stick with my Q-pad and my Mionix 3200. Looks like a good mouse though...just not big enough. might have problems with accidently triggereing the extra buttons atop the mouse at the wrong time. lol
     
  2. AsRock

    AsRock TPU addict

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    10,901 (4.12/day)
    Thanks Received:
    1,673
    Location:
    US
    True, i like centered better maybe thats why it's $40 and not $60+ lol
     
  3. n-ster

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Messages:
    8,859 (4.26/day)
    Thanks Received:
    1,405
    well that sucks for me. My right hand is handicapped, enough so that it has trouble clicking without pressing both buttons at the same time... Left click is doable but not right click

    Most lefties, if they have enough time to train and if they have not been using the mouse in the right hand for a decade or more , play better with the mouse in their left hand

    As I said, this mouse is attractive to me. Stuff like jump and crouch and other important buttons are on my mouse for fastest use. I often use 4 finger on my left hand on my mouse
     
  4. scazbala86

    scazbala86

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    50 (0.03/day)
    Thanks Received:
    9
    I made that upgrade, though I would only recommend it if you got the G500 on sale. The feel is the similar, but the chunkier scroll wheel and cloth grips might throw you off at first. I love it though, and I still use my mx518 on my secondary rig.
     
  5. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    12,445 (4.72/day)
    Thanks Received:
    1,474
    tell you the truth i dont need the sensitivity adjustment for games per-se, MX518 is the 510 with onfly adjustment, but I leave em at 1 setting and use the other buttons with Uberoptions
     
  6. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,225 (11.61/day)
    Thanks Received:
    9,527
    i just got a G700 with 13 macro-able buttons.


    i need at least 5, and prefer 7. ( the extras on this mouse default to stuff like profile and speed control, that i dont use)
     
  7. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,685 (5.05/day)
    Thanks Received:
    2,275
    I ALWAYS use profile/speed control. I like the ability to adjust my sensitivity based on what weapon im using. starting from 3000-4200+ DPi
     
  8. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,225 (11.61/day)
    Thanks Received:
    9,527
    i never got that, it takes too long to adjust to a speed change. i use default speed at 800dpi and i can adjust to any mouse or any game almost instantly, and maintain my skill.

    CoD4 to CoD2 to L4D to BC2 to SCII - instantly applicable with no learning curve, because i dont mess around with speed or DPI settings.
     
  9. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,685 (5.05/day)
    Thanks Received:
    2,275
    Ive turned mouse acceleration and sensitivitity in all my games either completely off or really really low so when i place my hand on the mouse, i have full control and there are no 'extra' moves or 'predictions' made by mouse smoothing or acceleration.

    And i mess around with my DPI settings because i can, and because theres a button right next to my mb1 finger that can instantly switch my DPI up and down. I like to run and gun with a MAC10 at high DPI as it clears the room quicker and i can turn around much quicker then most people can.

    Higher DPI>Less hand movement = quicker and faster kills as i dont need to drag the mouse across the pad just to bring the crosshair to bare.

    I just look at an enemy and my mind doesnt even need to think about moving the mouse to bring my crosshair to bare and take the shot. It just does it because the controls are so light.
     
  10. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,225 (11.61/day)
    Thanks Received:
    9,527
    interesting freedom. interesting.


    i've adapted to the default system, you've adapted the system to you. good thing we dont have to share a PC/mouse :p
     
  11. theJesus

    theJesus

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    3,968 (1.76/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Ohio
    I'm with FreedomEclipse on the DPI control. I've also got a switch right next to my finger as well and while I usually keep it at the same setting, I like to lower it for sniping. Or, if I'm playing audiosurf, then I'll max it out.
     
  12. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,685 (5.05/day)
    Thanks Received:
    2,275
    its not without its drawbacks though. Ive come to hate default/standard mouse speeds and having a slow mouse at 800DPI frustraits me as i cruise around my desktop at 3000DPI.

    on my new netbook. ive got the mouse speed slider turned right up and to me its just barely acceptable.
     
  13. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,225 (11.61/day)
    Thanks Received:
    9,527
    part of it might be that i have shaky hands, so high DPI/speed really screws with my accuracy. i'm guessing you dont have that problem.
     
  14. scaminatrix

    scaminatrix

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    3,579 (2.15/day)
    Thanks Received:
    794
    Location:
    By the Channel Tunnel, Kent, England
    I got shaky hands too - couple that with a cheap mouse and crappy mouse-mat and you get quite good at adapting quickly. I've never used DPI settings but I'm guessing they wouldn't be good in my situation.

    It's like giving someone a sniper rifle with a bent barrel and the best scope you can get. Settings and enhancements won't correct bad tools IMO.
     
  15. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,685 (5.05/day)
    Thanks Received:
    2,275
    well I have a 'palm grip' style the base/heel of my hand is always resting on the mat so i guess its free from shaking.

    I dont even need to move the mouse at all literally. just tap it a few milimeters left or right and it does a full 45-90 degree spin in BC2 depending what DPI level im at.

    but i dont have shakey hands in general
     
  16. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    21,007 (7.87/day)
    Thanks Received:
    7,554
    Start drinking again. That will solve the shakes.
     
  17. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,685 (5.05/day)
    Thanks Received:
    2,275
    Or smoke some pot.
     
  18. theJesus

    theJesus

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    3,968 (1.76/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Ohio
    This. :laugh: I use the exact same speed too.
    Like Freedom, I also use the palm grip so my palm resting on the mouse pad helps stability. However, what I find really helps is adding all the weights to the bottom of my G15. I can't stand using a light-weight mouse anymore. And I do have shaky hands, I can't take pics for crap without a tripod.
     
  19. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,685 (5.05/day)
    Thanks Received:
    2,275
    ive only got 3.4g of weight in my tray. any lighter then that and i cant get used to it.
     
  20. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    12,445 (4.72/day)
    Thanks Received:
    1,474
    Exactly my point now programs like photoshop its nice for.
     
  21. theJesus

    theJesus

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    3,968 (1.76/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Ohio
    I've got 6x 4.5g weights in mine >.> 27g
    Oh yeah, I always turn down the sensitivity while editing photos and such.
     
    eidairaman1 says thanks.
  22. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,685 (5.05/day)
    Thanks Received:
    2,275
    I might try dropping the weight to 1.7g or no weight at all :laugh: it would be crazy to get used to specially if im sniping and my own breathing is putting my aim off
     
  23. [H]@RD5TUFF

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    5,615 (3.17/day)
    Thanks Received:
    1,707
    Location:
    San Diego, CA
    dpi seems low
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page