1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Looking for a good graphic card !!

Discussion in 'Graphics Cards' started by aaudreyy, Jul 27, 2012.

  1. aaudreyy New Member

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    16 (0.02/day)
    Thanks Received:
    2
    My computer has G33/G31 express Chipset family for a graphic card and I cant play games like diablo 3 and probably not GW2 when it will come out. On the Dell site, I can buy for my computer the next two graphic cards : VisionTEK Radeon HD 4350 SFF DMS59 512 Mo or VisionTEK Radeon HD 4650 1 Go. I want to know if this would work for diablo 3 or other games like guild wars 2.
     
  2. Slizzo

    Slizzo

    Joined:
    Aug 2, 2011
    Messages:
    379 (0.33/day)
    Thanks Received:
    70
    Can you give the model of Dell PC you currently have?
     
  3. aaudreyy New Member

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    16 (0.02/day)
    Thanks Received:
    2
    Inspiron 545
     
  4. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,739 (1.93/day)
    Thanks Received:
    1,044
    Both those cards are really bad. What CPU do you have and if it's possible to tell us about the PSU. And the resolution of your monitor.
     
  5. aaudreyy New Member

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    16 (0.02/day)
    Thanks Received:
    2
    System Information
    ------------------
    Time of this report: 7/27/2012, 10:50:34
    Machine name: AUDREY-PC
    Operating System: Windows*7 Édition Familiale Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.120503-2030)
    Language: French (Regional Setting: French)
    System Manufacturer: Dell Inc.
    System Model: Inspiron 545
    BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
    Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz (4 CPUs), ~2.5GHz
    Memory: 4096MB RAM
    Available OS Memory: 4086MB RAM
    Page File: 2328MB used, 5840MB available
    Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 11
    DX Setup Parameters: Not found
    User DPI Setting: Using System DPI
    System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
    DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

    Display Devices
    ---------------
    Card name: Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family
    Manufacturer: Intel Corporation
    Chip type: Intel(R) GMA 3100
    DAC type: Internal
    Device Key: Enum\PCI\VEN_8086&DEV_29C2&SUBSYS_02E01028&REV_02
    Display Memory: 256 MB
    Dedicated Memory: 0 MB
    Shared Memory: 256 MB
    Current Mode: 1600 x 900 (32 bit) (60Hz)
    Monitor Name: Moniteur Plug-and-Play générique
    Monitor Model: DELL ST2010
    Monitor Id: DELF018
    Native Mode: 1600 x 900(p) (59.978Hz)
    Output Type: HD15
    Driver Name: igdumd64.dll,igdumdx32
    Driver File Version: 8.14.0010.1930 (English)
    Driver Version: 8.15.10.1930
    DDI Version: 9Ex
    Driver Model: WDDM 1.0
    Driver Attributes: Final Retail
    Driver Date/Size: 9/23/2009 19:22:58, 5472256 bytes
    WHQL Logo'd: Yes
    WHQL Date Stamp:
    Device Identifier: {D7B78E66-6A82-11CF-1274-EA22A3C2C535}
    Vendor ID: 0x8086
    Device ID: 0x29C2
    SubSys ID: 0x02E01028
    Revision ID: 0x0002
    Driver Strong Name: oem24.inf:Intel.Mfg.NTamd64:iBLB0:8.15.10.1930:pci\ven_8086&dev_29c2
    Rank Of Driver: 00F42001
    Video Accel: ModeMPEG2_A ModeMPEG2_C
     
  6. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,739 (1.93/day)
    Thanks Received:
    1,044
    If you can't tell us nothing about the PSU, I assume it's 250-300W. Your best bet would be to buy a HD7750. It will play Diablo 3 well and probably also GW2 depending on the settings.
     
  7. aaudreyy New Member

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    16 (0.02/day)
    Thanks Received:
    2
    how can i know if it fits on my computer?
     
  8. gopal

    gopal

    Joined:
    Jun 25, 2012
    Messages:
    1,027 (1.26/day)
    Thanks Received:
    121
    Location:
    Patna, Bihar, India, Asia, Earth, Terron System, M
    The CPU is going to bottleneck, maybe be litte bottleneck
     
  9. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    9,974 (6.73/day)
    Thanks Received:
    2,226
    Location:
    Seattle, WA
    it will. 7750s are really short. If a motherboard fits in the system then a video card will if it is the same length as the width of the motherboard.
     
    Last edited: Jul 27, 2012
  10. m&m's

    m&m's

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Messages:
    206 (0.18/day)
    Thanks Received:
    136
    Location:
    North
    Not at all.
     
    Crunching for Team TPU
  11. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    9,974 (6.73/day)
    Thanks Received:
    2,226
    Location:
    Seattle, WA
    the Q8300 will bottleneck a GPU, but not a 7750. It would bottle neck a 670/680 7950 7970.
     
  12. aaudreyy New Member

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    16 (0.02/day)
    Thanks Received:
    2
  13. gopal

    gopal

    Joined:
    Jun 25, 2012
    Messages:
    1,027 (1.26/day)
    Thanks Received:
    121
    Location:
    Patna, Bihar, India, Asia, Earth, Terron System, M
    100% true :laugh:
     
  14. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    9,974 (6.73/day)
    Thanks Received:
    2,226
    Location:
    Seattle, WA
  15. gopal

    gopal

    Joined:
    Jun 25, 2012
    Messages:
    1,027 (1.26/day)
    Thanks Received:
    121
    Location:
    Patna, Bihar, India, Asia, Earth, Terron System, M
  16. Slizzo

    Slizzo

    Joined:
    Aug 2, 2011
    Messages:
    379 (0.33/day)
    Thanks Received:
    70
    Do you happen to know what the rating for the powersupply in the computer might be? (should be on sticker on side of PSU in case, something like 350W, 400W or like that...)

    In any case, a 4650 will work for you, not sure how it would run Guild Wars 2 however as it's not been released as of yet. Should run Diablo 3 OK though as Blizzard went through some pains to ensure that the game ran on a large selection of hardware.
     
  17. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,739 (1.93/day)
    Thanks Received:
    1,044
    Relax. The CPU is fine.

    To the OP: The card is quite small it is around 17cm long. You will have to open your case and fit the card in the PCI - express x16 slot, you should have one on your mobo. No extra power connection needed. Then you will have to enter your BIOS and set Primary Video Adapter to PCI- e x16. Install AMD drivers and that's about all.
     
    felloda says thanks.
  18. m&m's

    m&m's

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Messages:
    206 (0.18/day)
    Thanks Received:
    136
    Location:
    North
    The 7750 is way better than the 4650.
     
    Crunching for Team TPU
  19. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    9,974 (6.73/day)
    Thanks Received:
    2,226
    Location:
    Seattle, WA
    this.

    Yeah and just as power efficient if not better.
     
    aaudreyy says thanks.
  20. aaudreyy New Member

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    16 (0.02/day)
    Thanks Received:
    2
    I dont know how to know what the powersupply is but if you all tell me that the MSI ATI Radeon hd7750 will work perfectly on my computer, I will go with that, its in my price range
     
  21. gopal

    gopal

    Joined:
    Jun 25, 2012
    Messages:
    1,027 (1.26/day)
    Thanks Received:
    121
    Location:
    Patna, Bihar, India, Asia, Earth, Terron System, M
    The PSU is more important.

    Open your PC case left panel(from the front of the pc case) you will see a box wires comming out from it and there will be a sticker sticked on it and write the whole info of that sticker on a sheet of paper and post it here
     
  22. aaudreyy New Member

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    16 (0.02/day)
    Thanks Received:
    2
    I never opened a computer ahah, how can i open the front of the pc case, there's nothing i can open
     
  23. gopal

    gopal

    Joined:
    Jun 25, 2012
    Messages:
    1,027 (1.26/day)
    Thanks Received:
    121
    Location:
    Patna, Bihar, India, Asia, Earth, Terron System, M
    The left panel of the pc case not the front.
    I meant that look your pc case from the front and open the left side panel
    Do you understood?

    EDIT: There will be screws on the back of the pc case to open it
     
  24. aaudreyy New Member

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    16 (0.02/day)
    Thanks Received:
    2
    theres nothing i can open on any side..
     
  25. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    9,974 (6.73/day)
    Thanks Received:
    2,226
    Location:
    Seattle, WA
    If you open up the system and look at the power supply there will be a sticker that has the information, and where it says Max Wattage or Unit Wattage that number is the power supply rating.

    Its a dell, there will be a tab or something you need to push to unlock the side panel. to be able to slide it off.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page