1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Low Benchmarks for Q9550?

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by dadi_oh, Jul 25, 2009.

  1. dadi_oh

    dadi_oh New Member

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    809 (0.30/day)
    Thanks Received:
    77
    Location:
    Almonte, Canada
    I just got a new Q9550 and have it mounted on my Biostar I45 board and running it at 3.8GHz. See screenshot. My becnhmarks all seem quite low... less than my Q6600 when it was on this board. However, I am also running Windows 7 64bit which is new for me (Q6600 was running Vista 32bit). Are benches expected to be a lot slower in Windows 7?

    It isn't just one bench. Even in 3DMark06 my CPU score is lower than my previous Q6600. Is this all Windows 7 or is there something else?
     

    Attached Files:

  2. stanhemi

    stanhemi New Member

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    802 (0.35/day)
    Thanks Received:
    351
    Location:
    Montreal,-Canada.
    i don't know for the other bench but wprime seem a little slow to me,i got 10.5 sec with my q9550 at 3900mhz i run my memory at 1100mhz. i use vistax64 win7 x64 give me too many problem

    can you try to increase the speed of your memory (i see some improvement from 950mhz to 1100mhz)
     
    Last edited: Jul 25, 2009
  3. dadi_oh

    dadi_oh New Member

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    809 (0.30/day)
    Thanks Received:
    77
    Location:
    Almonte, Canada
    For some reason my memory doesn't seem to like going at 1100MHz even though it is rated for it. It is OCZ Reaper PC2-8500 2X2GB kit. I seem to need to give it more 2.2V just to get it to run at 900MHz. Don't know if the memory is bad or if it doesn't like the I45 motherboard?
     
  4. dadi_oh

    dadi_oh New Member

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    809 (0.30/day)
    Thanks Received:
    77
    Location:
    Almonte, Canada
    Well I found at least one issue. This Biostar I45 motherboard does NOT play nice with the OCZ Reaper PC2-8500 2X2GB memory. I just moved the Reapers over to another setup (ASUS P5Q-Pro, Q6600) and it seems to run fine at 2.1V, 1056MHz 555-15-2T. Priming it as I type this. On the I45 board it won't even boot past 900MHz memory clock.

    Hmmm... I guess I have made up my mind now. Was going to try running the Q9550 in my I45 board since that is where I have my X-fired 4870's but now it seems I have to do a little PC Hokey-Pokey... (You put the left board in, you take the left board out, you do the hokey-pokey and you shake it all about). Sigh... Gotta go get my screwdriver... easy on the orange juice...
     
  5. phanbuey

    phanbuey

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Messages:
    5,207 (2.02/day)
    Thanks Received:
    975
    Location:
    Miami
    Do you have power features enabled on the biostar?

    IF NOT, ENABLE THEM (c1e) - some boards have performance issues with 45nm procs at high FSB's and CPU power features disabled. Don't ask me why... they just do. Makes no sense, but its worth a try.

    Its not the bench - 7 is faster/same speed as vista - its that board and the proc.
     
    Last edited: Jul 25, 2009
    dadi_oh says thanks.
  6. dadi_oh

    dadi_oh New Member

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    809 (0.30/day)
    Thanks Received:
    77
    Location:
    Almonte, Canada
    That would have been good to try but too late. I transferred everything around now and have the Q9550 installed on my P5Q-Pro with the Reapers. Seems to have resolved clocking the memory and also benches. Quick screenshot below of Sandra. Looks like it is where it is supposed to be now.
     

    Attached Files:

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page