1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

M4a88t-m/usb3

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by dl_rank1, Jan 27, 2011.

  1. dl_rank1 New Member

    Joined:
    Dec 7, 2010
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0

    my processor phenom ii x3 720

    i tired to unlock x4 today but comes at windows logo and freezes

    patch for processor 0906 FPMW

    and mo motherboard M4A88T-M/USB3

    and i need your views on this motherboard​
    Last edited: Jan 27, 2011
  2. Aleksander

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    3,252 (2.03/day)
    Thanks Received:
    304
    I think you cannot unlock your cpu
    dl_rank1 says thanks.
  3. dl_rank1 New Member

    Joined:
    Dec 7, 2010
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    why???!!!!
  4. 95Viper

    95Viper

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    4,195 (2.08/day)
    Thanks Received:
    1,495
    Location:
    στο άλφα έως ωμέγα
    Good guide here: AMD Phenom II X3 720 BE unlocking guide

    Quoted from the post there:

    But certain things to worry about :-

    Only certain 720BEs's can actually run this enabled 4th core.

    The 4th core might get enabled on many motherboards but only some of them carries the ability to actually enable/use it and run the system as normal. Either on some motherboards it may get unlocked but the system wont boot (no display or might hang on bios screen). On some it may unlock and boot normally to windows & further but the system cannot be OCed.

    Only some handful of motherboards are able to unlock the 4th core and run it at stable stock speeds or at stable OCed speeds.

    ________________________________________________________________________________

    You may be one of the un-lucky ones that cannot un-lock the fourth core.
    dl_rank1 says thanks.
  5. dl_rank1 New Member

    Joined:
    Dec 7, 2010
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    thank u

    i have 720BE and serial of processor 0906 EPMW

    but when unlock 4th core stopped at windows flag like this video

    http://www.youtube.com/watch?v=oIE8gKr2X34
  6. Aleksander

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    3,252 (2.03/day)
    Thanks Received:
    304
    It is really normal. If you had to unlock it (like million other people have done till now) you would have not asked us.
    Also, i don't need to have proofs, to prove why you cannot unlock it. I have never unlocked in my life.
    dl_rank1 says thanks.
  7. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,249 (10.79/day)
    Thanks Received:
    5,886
    Location:
    Chatsworth, GA
    raise voltage to 1.4V
    dl_rank1 says thanks.
    Crunching for Team TPU
  8. Jstn7477

    Jstn7477

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    3,721 (2.19/day)
    Thanks Received:
    1,435
    Location:
    Sarasota, Florida, USA
    You're taking a chance when unlocking a processor. Every chip is different, and the 4th core could be faulty. Just because everyone else unlocks their proccessor okay doesn't mean that it is guaranteed to work for you.
    dl_rank1 says thanks.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  9. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,249 (10.79/day)
    Thanks Received:
    5,886
    Location:
    Chatsworth, GA
    also if it wont even unlock to stock voltage then thats already a red flag but try like i said and up the voltage to 1.4v
    dl_rank1 says thanks.
    Crunching for Team TPU
  10. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,643 (7.29/day)
    Thanks Received:
    2,969
    Location:
    some AF base
    so you are unhappy you purchased a tri core that isn't a quad core and its the motherboards fault?

    core is probably botched hence why it was sold as a tricore you can try up to 1.5v to get that chip stable but off of my experience it is not going to be. next purchase a quad core if you want a quad core not a tri expecting things for free.
    dl_rank1 says thanks.
  11. dl_rank1 New Member

    Joined:
    Dec 7, 2010
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    thanks for all i try but no changes

    why i don't buy quad core?? this processor i have it Long ago and i but this motherboard new
  12. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,249 (10.79/day)
    Thanks Received:
    5,886
    Location:
    Chatsworth, GA
    yea some 720s were not good unlockers. sorry man, it should OC decently as a tri core
    dl_rank1 says thanks.
    Crunching for Team TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page