1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Mafia 2 Demo Benchmark Results Thread

Discussion in 'Games' started by EastCoasthandle, Aug 10, 2010.

  1. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,147 (4.06/day)
    Thanks Received:
    2,786
    Location:
    04578
    its probably driver related kurgan most of us are still using older drivers 10,4a being the norm and i know ati hasnt got any crossfire profiles for this game yet time will fix the the issue.... i hope
     
  2. streetfighter 2

    streetfighter 2 New Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    1,658 (1.09/day)
    Thanks Received:
    732
    Location:
    Philly
    Everything Max, AA On, Vsync Off, PhysX Off @ 1920x1080
    Single HD5830 885/1225 PCIE x16@2.0 w/ CCC 10.5

    [​IMG]
     
  3. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,274 (3.38/day)
    Thanks Received:
    2,079
  4. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,274 (3.38/day)
    Thanks Received:
    2,079
    I also downloaded the new driver, Hey MAFIA2 , run PhysX and post your score with everything maxed out even PissX.

    Here is my shitty score... stock cpu clocks, stock 5970 clocks and everything set to the max even PhysX.... Whats going on here?

    [​IMG]

    same settings but PhysX on medium

    [​IMG]
     
    Last edited: Aug 13, 2010
  5. Mr McC

    Mr McC

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    1,248 (0.77/day)
    Thanks Received:
    323
    Has anyone been able to compare appearance and gameplay on a system using an ATI card and a system using a Nvidia card? Do you see a big difference?
     
  6. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,147 (4.06/day)
    Thanks Received:
    2,786
    Location:
    04578
    basically your running all of nvidias gpu crap on your CPU and by deleting Cloth physx it just leaves the explosions debris etc and those run perfectly fine on CPU now do some max overclock runs and look at the difference ;)
     
    Mr McC says thanks.
  7. streetfighter 2

    streetfighter 2 New Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    1,658 (1.09/day)
    Thanks Received:
    732
    Location:
    Philly
    Something very strange, thats for damn sure. This games performance is all over the place.

    At least one other poster mentioned that it doesn't seem to respond to GPU overclocks yet mine blasts off with a minor clock increase. Also, if this benchmark has any weight, my graphics card is performing on par with 2x4850s, single 5850s and even occasionally single 5870s. Clearly there is something very peculiar about this game's engine.
     
    fullinfusion says thanks.
  8. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (2.00/day)
    Thanks Received:
    1,505
    I am beginning to question this benchmark. I noticed that the frame rates start high but consistently decrease. Unlike other benchmarks like FC2, Crysis, Crysis WH, AvP, etc which can plateau and keep a certain frame rate. This benchmark starts out with a high frame rate, doesn't plateau at all, then decreases from start to finish. Can someone keep tabs on temps when it's running?

    Can someone use fraps v3.2.3 or higher and post a screen shot using "repeat screen capture every 20 seconds" Using PNG, lets compare IQ results between cards.

    Edit:
    I figured out what's going on. The GPU load for this game fluctuates between (roughly) 80% to 98% (max). What happens is that during the fire fights, etc the gpu load drops from over 90% to mid/high 80%. When looking at fire itself gpu load spikes back up to 97%-98% but does go back down to the mid/high 80% range once those scenes are past. Towards the end of the benchmark GPU usage drops to high end of 70% range once outside the warehouse. Which explains the huge drop in average frame rates during that time. In all IMO, the drop in GPU usage from 97% to 80% range is what is causing the frame rate dropping from beginning to end.

    I can't say if it's lack of profile (not sure if one exist for this demo) or the game itself.
     
    Last edited: Aug 13, 2010
    fullinfusion says thanks.
  9. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,147 (4.06/day)
    Thanks Received:
    2,786
    Location:
    04578
    could be like crysis single card crysis uses 99% in my crossfire setup i max at 65% on each card and gpu usage fluctuates but frame rate dosent change much example 50% single card vs 100% single card depending on area the frame rate is the same weirdly enough like an artificial frame rate wall i dont know im tired lol i just know ive seen this before a few times
     
  10. Hellfire

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    549 (0.34/day)
    Thanks Received:
    105
    Location:
    Essex, England
    I did it with fraps, screen capture every 20seconds but only got 7captures (not that long a bench) cant do png due to not registered user but here is uploaded files in jpg.

    Pretty consistent to me, few fps 4/5out except in one example.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Last edited: Aug 13, 2010
    EastCoasthandle says thanks.
  11. Hellfire

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    549 (0.34/day)
    Thanks Received:
    105
    Location:
    Essex, England
    Last image wouldn't let me fit on

    [​IMG]

    Although my rating went from C-B when doing this, but I think I accidentally had Vsync on last time. oops...
     
  12. Soylent Joe

    Soylent Joe New Member

    Joined:
    May 27, 2009
    Messages:
    3,409 (1.75/day)
    Thanks Received:
    680
    Location:
    Brunswick, GA
    Vsync actually only made like a 3 FPS difference for me. I was pretty happy about that, since the game (or the benchmark at least) was tearing a little.
     
  13. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,678 (13.28/day)
    Thanks Received:
    14,074
    I'm using 10.7's

    [​IMG]



    Here's some SS's (.png) using FRAPS 20 second intervals. Max settings AA on, AF x16, PhysX off

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
    Last edited: Aug 13, 2010
    EastCoasthandle and Mr McC say thanks.
  14. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,324 (4.88/day)
    Thanks Received:
    2,371
    Location:
    Duluth, Minnesota
    It could be, I'm using 10.4a's also, maybe will have to try 10.7's.
     
  15. Mr McC

    Mr McC

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    1,248 (0.77/day)
    Thanks Received:
    323
    It looks good even without PhysX. I was worried that they might have pulled something along the lines of Arkham Asylum, but my fears appear unfounded, in the demo at least.
     
  16. puma99dk|

    puma99dk|

    Joined:
    Aug 29, 2005
    Messages:
    3,370 (1.02/day)
    Thanks Received:
    762
    i would like to see a benchmark with a i7 oc'ed to 4ghz or something with 4GB memory maybe plus and 2xGTX480 in SLi with another GTX480 for PhysX or to be even more extreme Triple-SLi with 3xGTX480 and a forth for PhysX, what do u think that would be in the benchmark totally kill it or? ^^;
     
  17. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,324 (4.88/day)
    Thanks Received:
    2,371
    Location:
    Duluth, Minnesota
    Whats the point, look at what erockers doing with a $160 quad core, 2x 5850's and a physx card, he's crushing it.
     
  18. Gabkicks

    Joined:
    Nov 7, 2004
    Messages:
    194 (0.05/day)
    Thanks Received:
    32
    I put a NVIDIA 9600gt in my rig as a dedicated physx card to assist my ATi 5850, and now I am getting over double the average framerates :D so i can run physx on high easily along with everything else! Love ati! so if you are an ati user, you can slap in a cheap nvidia card if you have a lot of physx games.

    YouTube- MAFIA II PWNT HIGHLIGHT.avi

    YouTube- Mafia II Benchmark Physx High run.avi

    the game should have a 4x AA option... 2x isnt enough
    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Last edited: Aug 15, 2010
  19. DreamSeller Guest

    hey guys sorry for offtop but where can i download the demo ?
    and also is it free ?

    thanks, ds.

    ps 600th post^_^
     
  20. BraveSoul

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    987 (0.44/day)
    Thanks Received:
    164
    demo is free, u can get it on steam.

    here is what i got
    [​IMG]
    tried overclocking video card from stock 725/1000 to 900/1100 (core/mem) and avg fps went up to 54
     
  21. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,678 (13.28/day)
    Thanks Received:
    14,074
    Has anyone taken a car to the garage to "hot-rod" it yet? I've been having fun taking various cars to the garage to see how they perform.

    I made a short video of one such car.

    Video settnigs are maxed, PhysX on High.

    http://www.youtube.com/watch?v=V3SfrveKhSM

    -View it in "Original" mode so it looks best. :toast:
     
  22. BraveSoul

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    987 (0.44/day)
    Thanks Received:
    164
    hey erocker, ,, nice video, car didnt blow up tho :( , i wonder where u got to shoot for them to blow up, diff spot for every car or what?
    _____________________________
    [​IMG]
    Antec1200 filter project
     
  23. puma99dk|

    puma99dk|

    Joined:
    Aug 29, 2005
    Messages:
    3,370 (1.02/day)
    Thanks Received:
    762
    yesterday/this nite i mounted med Intel Core 2 Quad Q6700 i bought from a friend, it can run 3,6ghz (400x9) on stock volt, and i oc'ed my GTX460 1GB to 800/1000/1600mhz and i got this:

    [​IMG]

    i moved from Rank D to Rank C :nutkick:

    old score with E8400 @ 4ghz:

    [​IMG]

    and yes i use the Mafia 2 Demo tweak for PhysX: Mafia II Demo: tweaking PhysX performance
     

    Attached Files:

  24. Bjorn_Of_Iceland

    Bjorn_Of_Iceland

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Messages:
    3,177 (1.29/day)
    Thanks Received:
    375
    ah.. the wonders of a quad. Sure it isnt being used everytime, but it really is handy when apps like these pop up now and then..
     
  25. puma99dk|

    puma99dk|

    Joined:
    Aug 29, 2005
    Messages:
    3,370 (1.02/day)
    Thanks Received:
    762
    indeed i was planing about getting a 45nm Quad-Core with 12mb cache but they ain't easy to find used in my country, so this Q6700 has to do until next year or something when i will have money for a AMD X6 system or something, no 110% if it's i5/i7 or X6 i want maybe buy that time i will now, but yet again it shouldn't be a problem for my Q6700 and GTX460 1GB to do 1080p aswell with a pretty descent fps ^^
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page