1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Mantle driver inside

Discussion in 'AMD / ATI' started by natr0n, Feb 2, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. natr0n

    natr0n

    Joined:
    Jan 29, 2012
    Messages:
    1,582 (1.96/day)
    Thanks Received:
    786
  2. manofthem

    manofthem

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    5,078 (4.25/day)
    Thanks Received:
    4,888
    Downloaded and soon to be installed. I hope this works fairly well.
    Crunching for Team TPU
  3. 15th Warlock

    15th Warlock

    Joined:
    Aug 16, 2004
    Messages:
    2,577 (0.73/day)
    Thanks Received:
    812
    Location:
    Visalia, CA
    Same here! :toast:
    manofthem says thanks.
    Crunching for Team TPU
  4. natr0n

    natr0n

    Joined:
    Jan 29, 2012
    Messages:
    1,582 (1.96/day)
    Thanks Received:
    786
    I tested in bf4. It's very odd started okay and then I couldnt use my guns or see them.I spawn couldnt shoot.

    Gonna try a different server. This is a beta driver for a beta game lol.

    Same issue. Back to DX for now.
    Last edited: Feb 2, 2014
  5. The Von Matrices

    The Von Matrices

    Joined:
    Dec 16, 2010
    Messages:
    1,035 (0.85/day)
    Thanks Received:
    307
    I usually download AMD's beta drivers upon release, but I'm waiting considering that AMD is explicitly saying that this version has many issues. Yes, I know that all beta drives have bugs, but it's unusual that the company has reiterated it so frequently in the past few days. I am going to wait for reports of its stability or lack thereof.
  6. freeleacher

    Joined:
    Dec 17, 2013
    Messages:
    104 (0.86/day)
    Thanks Received:
    33
    I am so pissed off there is no words for this.
    blue screen after blue screen and there is no stopping it.

    BCCode: 116
    BCP1: FFFFFA800792F010
    BCP2: FFFFF88009524DBC
    BCP3: 0000000000000000
    BCP4: 0000000000000002
    OS Version: 6_1_7601
    Service Pack: 1_0
    Product: 768_1
    Problem Event Name: BlueScreen
    OS Version: 6.1.7601.2.1.0.768.3
    Locale ID: 2057

    Exact same error every time.
    Reset system to install fresh copy of these drivers only drivers missing from install are the graphics drivers.
    All updates and other drivers are in on install.
    win 7 64 bit 2x290 cards on a 2700k cpu
    asus maximus v formula board.

    Lowered cpu clocks no effect lowered memory timings no effect.
    All drivers up to date chipset the lot all up to date.
    Works perfect in dx11 no problems at all but I get about 2 seconds in mantle.
    I am stumped.....

    Don't know but I might try windows 8 see if that helps in anyway.
  7. Jetster

    Jetster

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    4,332 (2.79/day)
    Thanks Received:
    1,632
    Location:
    Oregon
    So Mantle starts with 14.1 Beta? So its still a Beta?
  8. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    41,678 (11.98/day)
    Thanks Received:
    9,210

    theyve stated theres problems with crossfire. its a beta, first release.
    95Viper says thanks.
  9. freeleacher

    Joined:
    Dec 17, 2013
    Messages:
    104 (0.86/day)
    Thanks Received:
    33
    It even happens the same way if I turn crossfire off.
    I spent ages building my install disk image in audit mode so all my drivers and updates are up to date keeping out any graphics drivers.
    I reset before testing these drivers and if anyone shouldn't be having any problems its me and I am.
    Last edited: Feb 2, 2014
  10. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,131 (13.83/day)
    Thanks Received:
    13,584
    Just played a bunch of BF4 and it works well. I did get one crash during a match, but then again so did my friend with an Nvidia card.
    95Viper says thanks.
  11. freeleacher

    Joined:
    Dec 17, 2013
    Messages:
    104 (0.86/day)
    Thanks Received:
    33
    I don't see anyone else suffering blue screens so why me.
    People who haven't a clue about there machines are able to use mantle and then there is me who has scrutinized every driver,
    every update, bios setting inside out all set to run nice and stable.
    Its complete bs, I don't just have 1 of there main cards but 2 and you would think they would make that a priority.
    And obviously not.
    Been watching that dam amd driver page since Christmas and managed to water cool my system on time ready for this mantle and I get screwed over big time.
    Im really not happy at all, Been trying everything the last 6 hours with no luck at all.
    And I here people who don't care or know what there doing get it working fine without blue screens....................


    Faulting application name: bf4.exe, version: 1.1.0.0, time stamp: 0x52e6656f
    Faulting module name: ntdll.dll, version: 6.1.7601.18247, time stamp: 0x521eaf24
    Exception code: 0xc0000374
    Fault offset: 0x00000000000c4102
    Faulting process id: 0x10b8
    Faulting application start time: 0x01cf1ff27f9ea4df
    Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 4\bf4.exe
    Faulting module path: C:\Windows\SYSTEM32\ntdll.dll
    Report Id: dc6213b2-8be5-11e3-af79-60a44c62342c
    Last edited: Feb 2, 2014
  12. night.fox

    night.fox

    Joined:
    Dec 23, 2012
    Messages:
    701 (1.46/day)
    Thanks Received:
    283
    Location:
    south korea
    BF4 Crashing. I cannot go change the options :(. But it plays well. but damn it i cannot change any options. As soon as I click options, bam crash
  13. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,544 (4.01/day)
    Thanks Received:
    11,216
    Disable your onboard graphics
    HD64G, night.fox and Relayer say thanks.
  14. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,131 (13.83/day)
    Thanks Received:
    13,584
    Did you update Punkbuster?

    I found a lot on google when I searched "ntdll.dll BF4"
    Jetster says thanks.
  15. pr0fessor

    pr0fessor

    Joined:
    Oct 29, 2013
    Messages:
    59 (0.35/day)
    Thanks Received:
    3
    What is the best way to install this driver? Do you guys use any official driver cleaner? Or should I just use the uninstall option at using my previous driver again, like I am used to.
  16. freeleacher

    Joined:
    Dec 17, 2013
    Messages:
    104 (0.86/day)
    Thanks Received:
    33
    pr0fessor says thanks.
  17. pr0fessor

    pr0fessor

    Joined:
    Oct 29, 2013
    Messages:
    59 (0.35/day)
    Thanks Received:
    3
  18. animal007uk

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Messages:
    1,186 (0.63/day)
    Thanks Received:
    254
    Location:
    Warwick, Warwickshire, England
    I used programs and features to remove 13.12 driver then restarted the pc, I then manualy removed any left over files and folders then installed the new 14.1 beta and it worked fine.

    Seems to work ok in BF4 but one of the maps i was on lastnight looked all foggy and im not sure if its mantle or just the map.
    pr0fessor says thanks.
  19. Blín D'ñero

    Blín D'ñero

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    231 (0.12/day)
    Thanks Received:
    49
    Location:
    Netherlands
    From the Release Notes (you should read them sometimes!):
  20. Raptorpowa

    Raptorpowa

    Joined:
    Sep 4, 2013
    Messages:
    48 (0.21/day)
    Thanks Received:
    11
    I just want to share my first encounter with mantle from the first initial install to working as intended at the end....

    I uninstall from the control panel, restart, download DDU 11.3 and install. Boot from safe mode and run DDU 11.3 to clean up residue amd files. Boot up pc then run Star Swarm to make sure mantle option is present. Run it and all is buttery smooth with significant boost fps compare to DX 11. Run BF4 with no crashes for 1 hour. Then run Unigine Valley and 3DMark 11 all with significant fps boost from previous score. I have build a nvidia rig because of I got tired of waiting. Now that mantle is here. I'm giving my love back to my X58 setup with 3-7950. Mantle is a beast! Red rig is Nvidia, my new toy.


    i7 920 + 3X 7950 + Mantle.[​IMG]
    [​IMG]
  21. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    16,896 (5.34/day)
    Thanks Received:
    3,418
    Location:
    Florida
    ok?

    [​IMG]

    + mantle
  22. Raptorpowa

    Raptorpowa

    Joined:
    Sep 4, 2013
    Messages:
    48 (0.21/day)
    Thanks Received:
    11
    yours? lol :p

    mine with Raptorpowa label on it :)
    [​IMG]
    Last edited: Feb 2, 2014
  23. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,131 (13.83/day)
    Thanks Received:
    13,584
    Not really on topic. Please use this thread: http://www.techpowerup.com/forums/threads/your-pc-atm.65012/page-1031#post-3059208

    Use this thread for Mantle/14.1 discussion: http://www.techpowerup.com/forums/threads/amd-catalyst-14-1-beta-1-6-posted.197469/

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page