1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Memory Clock strangeness, HD 2600

Discussion in 'GPU-Z' started by slashandburn, Nov 13, 2011.

  1. slashandburn New Member

    Joined:
    Nov 13, 2011
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Should I be at all concerned at this, according to GPU-Z:

    Radeon HD 2600

    GPU Clock: 594 MHz Memory: 495 MHz
    Default Clock 600 MHz Memory: 400 Mhz


    I expected the top values to mirror the default values, could I have a problem? I've never attempted to overclock anything on my system.

    Edit: According to CPU-Z, this cards clock speeds are 600MHz (Core) and 800Mhz (Memory)
     
  2. HossHuge

    HossHuge

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    2,127 (0.86/day)
    Thanks Received:
    572
    Location:
    EDM, AB, CAN
    Welcome to TPU slashandburn!

    It's probably a driver problem. Have you updated your drivers recently? If you did, did you clean out your old drivers first?
     
  3. slashandburn New Member

    Joined:
    Nov 13, 2011
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    That could well be the case! I was testing a different card on this system just the other week.

    On the subject of drivers, its the AGP version of the 2600, if I remember rightly the AGP hd radeons suffered from a number driver issues. I'll try a few things and report back.

    edit: even stranger, I know its using driver version 11.9. and using the AMD CCC, yet theres no CCC entry or indeed ANY ATI software installed when I check add/remove programs. I've got an empty partition, I think I'm gonna try a fresh OS install and see how the results compare.
     
    Last edited: Nov 13, 2011
  4. slashandburn New Member

    Joined:
    Nov 13, 2011
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Something still isnt right. After a fresh XP install and nothing else installed on the system besides the latest driver and GPUZ, GPU-Z is still showing exactly the same values.

    I undestand why GPU-Z Rates my default memory clock at 400MHz (rather than 800Mhz, which this card is really rated at.) but I'm totally perplexed as to why it's showing my actually memory clock at 495MHz.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page