1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Mic issue

Discussion in 'General Hardware' started by samijokipuu, Oct 16, 2009.

  1. samijokipuu New Member

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    80 (0.04/day)
    Thanks Received:
    2
    Location:
    Finland (yei yei)
    I'm not sure if this should go here but anyway, i installed a new sound driver yesterday, and now when i play and use the mic, it makes this weird sound that keeps growing in volume, it reminds me of the sound that K.I.T.T makes when that red light does it's thing, it's exactly the same.

    What's the problem here ????.

    Thanks.
  2. MRCL

    MRCL

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    5,790 (2.57/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Switzerland, Heart of Europe
    Maybe KITT has taken over your computer.
    Have you tried reconfiguring/recalibrating your mic in the sound software?
  3. AsRock

    AsRock TPU addict

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    10,761 (4.15/day)
    Thanks Received:
    1,643
    Location:
    US
    Feedback maybe ?. Or are you using headphones. Make sure the mic has no speakers pointing at or near it.
  4. samijokipuu New Member

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    80 (0.04/day)
    Thanks Received:
    2
    Location:
    Finland (yei yei)
    Yes, i tried calibrating it, and i dont use headphones although i tried them but the same issue that mic.

    This is crap, maybe i should try and find the old driver and re install it.
  5. Meow9000 New Member

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Messages:
    283 (0.15/day)
    Thanks Received:
    80
    Location:
    Wales, Uk
    Sounds like "Boost gain" is on, i would turn this off as it can lead to problems as you describe.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page