1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Microsoft Windows Vista and Server 2008 Service Pack 2 Released

Discussion in 'News' started by malware, May 26, 2009.

  1. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    41,928 (11.76/day)
    Thanks Received:
    9,356
    looks like y'all need an SP2 disk and Vlite that, or go with plain jane vista installs.
  2. Jizzler

    Jizzler

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    3,387 (1.34/day)
    Thanks Received:
    632
    Location:
    Geneva, FL, USA
    Wha?

    In previous Windows, slipstreaming was nothing more than using the full offline package with a couple switches throw in at the end. EX: update -s:c:\xp

    I can't see them taking away that functionality from admins, techs, etc...
  3. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,919 (7.07/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    I have a Vista license, can I call them and get them to send me a SP2 DVD? I only have the base version from when it went retail. It's OEM tho, do they do that for OEM?
  4. a_ump

    a_ump

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Messages:
    3,557 (1.47/day)
    Thanks Received:
    356
    Location:
    Smithfield, WV
    so does this actually have any fixes or changes that we haven't already recieved through windows live update?
  5. BrooksyX

    BrooksyX

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    3,946 (1.66/day)
    Thanks Received:
    569
    vLite probably doesn't support SP2 yet and I am pretty sure the guy makes vLite hasn't released an update or been heard from in like a year. So vLite might not be possible with SP2 anytime soon or ever.
  6. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    41,928 (11.76/day)
    Thanks Received:
    9,356
    they send you SP2 on a DVD, but its just the redist, you cant install windows from it.
  7. MarcusTaz

    MarcusTaz

    Joined:
    Feb 15, 2006
    Messages:
    433 (0.14/day)
    Thanks Received:
    33
    Location:
    NJ
    Lol sorry yes you said it too... :toast:
  8. PCpraiser100 New Member

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    1,062 (0.49/day)
    Thanks Received:
    68
    Thanks for the link, downloading now.
  9. VIPER

    VIPER

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Messages:
    189 (0.07/day)
    Thanks Received:
    17
    Well, I am downloading/installing SP2 on 2 PC's through Windows Update right now!
  10. mon74 New Member

    Joined:
    Nov 15, 2006
    Messages:
    173 (0.06/day)
    Thanks Received:
    15
    Location:
    Ensenada, Mexico
    Thanks for the link, will try it tonite. ;)

    :toast:
  11. Kitkat New Member

    Joined:
    May 14, 2009
    Messages:
    768 (0.41/day)
    Thanks Received:
    77
    ty ty ty :)
  12. qubit

    qubit Overclocked quantum bit

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Messages:
    9,821 (4.08/day)
    Thanks Received:
    3,479
    Well, yeah, they did. :nutkick: Pathetic, isn't it?
  13. Hayder_Master

    Hayder_Master

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,173 (2.28/day)
    Thanks Received:
    638
    Location:
    IRAQ-Baghdad
    official now , download it now
  14. Polarman

    Polarman New Member

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    1,627 (0.74/day)
    Thanks Received:
    292
    Location:
    Rimouski
    Finally! :)

    Downloading now.
  15. gumpty

    gumpty

    Joined:
    Apr 29, 2008
    Messages:
    744 (0.33/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Auckland
    OK, I'm downloading this now via Window's Update, and the fucking thing is 567.3MB!!! :eek:

    :nutkick:

    What the fuck? I am totally up to date with all my updates prior to this - I can't believe it's so big. SP1 was only about 90MB if you were previously up to date.


    EDIT: Just checked the link and the full version is only 10MB more than what I'm downloading. So I'm going to throw out a wild guess that MS haven't optimized the Windows Update download yet to take account of what old updates you have installed.
    Time will tell what other people end up downloading via the auto update function.
    Last edited: May 26, 2009
  16. a_ump

    a_ump

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Messages:
    3,557 (1.47/day)
    Thanks Received:
    356
    Location:
    Smithfield, WV
    huh, i don't see Vista SP2 as an optional update in Windows live update
  17. gumpty

    gumpty

    Joined:
    Apr 29, 2008
    Messages:
    744 (0.33/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Auckland
    Click on 'Check for Updates' on the left.
    a_ump says thanks.
  18. a_ump

    a_ump

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Messages:
    3,557 (1.47/day)
    Thanks Received:
    356
    Location:
    Smithfield, WV
    ah, i didn't have to do that, i just now got the new updates are ready.... pop up and sp2 was it. thx though
  19. Triprift

    Triprift

    Joined:
    Dec 10, 2007
    Messages:
    7,185 (2.99/day)
    Thanks Received:
    915
    Location:
    Adelaide Australia
    Much difference with it on that goes for anyone who has it now?
  20. a_ump

    a_ump

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Messages:
    3,557 (1.47/day)
    Thanks Received:
    356
    Location:
    Smithfield, WV
    well honestly i haven't noticed any difference. Things seems slightly more responsive, but not a big difference. And my download was only ~356mb for SP2, so i recon most people have the updates or bug fixes installed that are part of it, just not any of the OS tuning they might have done.

    hm, shoulda done some tests like boot time and whatnot, or how long it takes for all my start-ups to complete in comparison to SP1. oh well either way, it's beneficial.
    Last edited: May 27, 2009
  21. VIPER

    VIPER

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Messages:
    189 (0.07/day)
    Thanks Received:
    17
    Nope, no difference on 2 PC's... Time will tell. Maybe is just me, but I think my boot time is longer now :twitch:
  22. gumpty

    gumpty

    Joined:
    Apr 29, 2008
    Messages:
    744 (0.33/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Auckland
    That'll be the difference between 32 & 64 bit versions then I guess.



    BTW SP2 has killed my PC.

    Set it to install and went to bed Watched it go through the motions fine but when it had finally completed it's thing and tried to start it failed. And Windows repair can't even fix it. :banghead:

    EDIT: Third time's a charm. Restored back to SP1.
    Last edited: May 27, 2009
  23. tigger

    tigger I'm the only one

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    10,173 (3.35/day)
    Thanks Received:
    1,397
    I originally paid £86 for my vista.,but i lost my disc,so what do you think i did to get another copy? Sorry mailman,but i am only getting what i paid for.Its only piracy if you crack it.

    Just a bunch of updates eh,i'll grab it anyway for future referance,even though i'm on win7 now.
  24. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    7,981 (3.36/day)
    Thanks Received:
    1,861
    There is no performance improvements with sp2... I think there was a thread a while back showing that if your a gamer you better stay way way far away from it.... if sp2 is installed can it be removed besides doing a fresh os install? :rolleyes:
  25. a_ump

    a_ump

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Messages:
    3,557 (1.47/day)
    Thanks Received:
    356
    Location:
    Smithfield, WV
    eh, i saw some reviews as well but that was in february, 4 months is a good bit of time to tune the SP more. Though i would like to see a comparison of SP1 to the SP2 they have right now, not the RC from february.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page