1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Mouse and Keyboard Failing.

Discussion in 'General Hardware' started by savillm, Mar 4, 2007.

  1. savillm

    savillm New Member

    Joined:
    Jul 15, 2006
    Messages:
    609 (0.19/day)
    Thanks Received:
    9
    Location:
    Exeter, UK
    got a bit of a prob when im playing games my mouse and keybord freeze up like i cant stop running or shooting my gun on css.

    any idears?
     
  2. BXtreme

    BXtreme New Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Messages:
    1,324 (0.43/day)
    Thanks Received:
    4
    Location:
    Kolkata, India
    lag, maybe it's a spyware or something.
    do a virus/spyware scan, see if any scans or background unknown processes are doing something suspicious or not.
     
  3. savillm

    savillm New Member

    Joined:
    Jul 15, 2006
    Messages:
    609 (0.19/day)
    Thanks Received:
    9
    Location:
    Exeter, UK
    no i dont think its that cos ive done a virus check and spywear check using AntiVir PE Classic for anti-virus and Spybot - Search & Destroy for spywear and they dident find anything
     
  4. Polaris573

    Polaris573 Senior Moderator

    Joined:
    Feb 26, 2005
    Messages:
    4,281 (1.13/day)
    Thanks Received:
    718
    Location:
    Little Rock, USA
    Is your mouse and keyboard wireless? Perhaps you are getting interference from somewhere if they are.

    I am sorry I changed the title of your thread, but please remember to choose better titles in the future. Thanks!
     
  5. savillm

    savillm New Member

    Joined:
    Jul 15, 2006
    Messages:
    609 (0.19/day)
    Thanks Received:
    9
    Location:
    Exeter, UK
    no my mouse is a logitech G5 and i got a saitek eclipse keybord but it only happens in games not when im surfing the web.

    i take note to the title and will bear it in mind mate.
     
  6. KennyT772

    KennyT772 New Member

    Joined:
    Dec 21, 2005
    Messages:
    3,585 (1.03/day)
    Thanks Received:
    103
    are you possibly running atitool with dynamic fan control?
     
  7. savillm

    savillm New Member

    Joined:
    Jul 15, 2006
    Messages:
    609 (0.19/day)
    Thanks Received:
    9
    Location:
    Exeter, UK
    yeah its set to speed the fan up the hotter the gxf card gets y?
     
  8. KennyT772

    KennyT772 New Member

    Joined:
    Dec 21, 2005
    Messages:
    3,585 (1.03/day)
    Thanks Received:
    103
    set it to a static fan speed. while gaming atitool has to constantly update the fan speed which causes the keyboard glitches. if you set it to a static speed and disable temp monitoring through atitool it will cease to glitch. if you want to monitor temps use systool instead.
     
  9. savillm

    savillm New Member

    Joined:
    Jul 15, 2006
    Messages:
    609 (0.19/day)
    Thanks Received:
    9
    Location:
    Exeter, UK
    if im not useing atitool how do i set it to a static fan speed? and what % should i put the fan at?
     
  10. KennyT772

    KennyT772 New Member

    Joined:
    Dec 21, 2005
    Messages:
    3,585 (1.03/day)
    Thanks Received:
    103
    no you use atitool and have it set a specific fanspeed when you run it. 70-80 % is good but very loud. anything lower and you have a posibility of overheating.
     
  11. Thermopylae_480

    Thermopylae_480 New Member

    Joined:
    May 27, 2005
    Messages:
    3,686 (1.00/day)
    Thanks Received:
    393
    Location:
    Little Rock Arkansas, United States
    If he doesn't have ATITool, than I doubt that's the problem. That's and interesting glitch for ATITool, I've never experienced it myself.

    Is it all 3D games it goes out on or specific ones?
     
  12. KennyT772

    KennyT772 New Member

    Joined:
    Dec 21, 2005
    Messages:
    3,585 (1.03/day)
    Thanks Received:
    103
    therm he does use atitool for fanspeeds..read post #7. its due to the driver overwriting the bios fanspeeds.

    savillm goto the fancontrol section and set Fixed Percentage at 75%. then click save and save it to whatever profile you use when gaming.
     
  13. francis511

    francis511

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Messages:
    2,547 (0.80/day)
    Thanks Received:
    271
    Location:
    N.Ireland
    mine does that on fear /fear expansion sometimes.
     
  14. KennyT772

    KennyT772 New Member

    Joined:
    Dec 21, 2005
    Messages:
    3,585 (1.03/day)
    Thanks Received:
    103
    easiest way to fix it is to set your clocks/fanspeed/voltage and then exit atitool.
     
  15. savillm

    savillm New Member

    Joined:
    Jul 15, 2006
    Messages:
    609 (0.19/day)
    Thanks Received:
    9
    Location:
    Exeter, UK

    ok ive set my fan speed to 75% all the time so do i need to keep atitool running or close it down?
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page