1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Moving an operating system?

Discussion in 'Storage' started by hat, Jul 18, 2010.

  1. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,961 (5.79/day)
    Thanks Received:
    2,078
    Location:
    Ohio
    Hey guys. As you may recall, my uncle gave me a Raptor X 150GB, the origional 3.5", SATA 1.5Gb/s drive. Well, it blew up, and he sent it in for RMA, and got a 150GB Velociraptor back. In the mean time, I used my old 250GB drive, but I would like to move everything over to the new Velociraptor, without having to reinstall and reconfigure everything. Is there a way to move the entire contents from my 250GB over to my Velociraptor, OS, registry and all? Thanks in advance.
     
    Crunching for Team TPU
  2. 95Viper

    95Viper

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    4,442 (1.98/day)
    Thanks Received:
    1,623
    Location:
    στο άλφα έως ωμέγα
    Last edited: Jul 18, 2010
    TheLaughingMan and hat say thanks.
  3. timta2

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Messages:
    817 (0.33/day)
    Thanks Received:
    114
    Location:
    Milwaukee, Wisconsin, USA
    Yep, 95Viper is right. I just used the Acronis True Image WD Edition Software a few weeks ago to do exactly what you are trying to do. It was incredibly easy.
     
    hat says thanks.
  4. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,961 (5.79/day)
    Thanks Received:
    2,078
    Location:
    Ohio
    I will try that, thanks
     
    Crunching for Team TPU
  5. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,961 (5.79/day)
    Thanks Received:
    2,078
    Location:
    Ohio
    Yep, Acronis did the trick. Don't have to reinstall or reconfigure anything now.

    Really happy with this setup. :toast:
     
    Last edited: Jul 18, 2010
    Radical_Edward and 95Viper say thanks.
    Crunching for Team TPU
  6. Radical_Edward

    Radical_Edward

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    3,586 (2.03/day)
    Thanks Received:
    1,927
    Location:
    Oregon, USA
    Nice! Glad you got it taking care of Hat, I'll have to remember that program for later usage. :D
     
    Crunching for Team TPU
  7. spud107

    spud107

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Messages:
    1,194 (0.42/day)
    Thanks Received:
    131
    Location:
    scotland
    iv found the built in backup option to work pretty well for transferring os to another drive.
     
  8. jmcslob

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    2,933 (1.41/day)
    Thanks Received:
    475
    Location:
    Internet Heaven
    I'm gonna find out hopefully within the next month if you can transfer a 2 drive RAID0 setup to a Single drive to a 4 drive RAID0 setup using Acronis
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page