1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

MSI HD 2900XT Poses Nude

Discussion in 'News' started by Bastieeeh, May 9, 2007.

  1. Bastieeeh New Member

    Joined:
    May 31, 2004
    Messages:
    462 (0.13/day)
    Thanks Received:
    5
    Location:
    Germany
    The next R600 based HD 2900XT graphics card finally made it to the Internet. MSI's yet to be a launched top model posed nude and in all it's glory while being photographed by the talented folks from coolaler.com. Please excuse that we can only post the harmless pictures at our frontpage. Click on '>> Read full story' below to get to the interesting part...

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    Source: coolaler.com
  2. Garb3

    Garb3 New Member

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    398 (0.15/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    Hartlepool, England
    all these new hd card look cool i might have to save up and get one like:D
  3. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (2.10/day)
    Thanks Received:
    1,505
    You know, I gotta feeling if we see a HD 2900xtx it will require 8-pin PCIe 2.0 connection for standard clock. I wonder if the xtx may come with 2 8pin connectors :eek: ? After looking at those pics it's a bit of guess work of how you install the 6-pin into the 8-pin socket. Do you go to the far left or right? Oh well, that's what the instructions are for :rolleyes: I do like how the wording is no longer etched into the GPU. I had to sand down my WB because it embed itself (sort of speak) onto the copper. Now I don't have to worry about that. I also hope that the raised shim doesn't cause any problems for my WB. It looks as if the shim is flush with the GPU... Hmm, is that memory on the front and back of the card?


    [​IMG]
    If this is memory then this configuration (memory on both front and back of the card) is usually 1 gig. However, I am not sure about this card. If this card does use 16 memory modules:
    are they 32 megs each to make up 512Megs?
    are they 64 megs each to make up 1 gig?
    Last edited: May 9, 2007
  4. GJSNeptune

    GJSNeptune New Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    2,571 (1.01/day)
    Thanks Received:
    105
    Location:
    Ohio
    The 8800 Ultra looks more slick, but I'm rooting for AMD to blow us away.
  5. tkpenalty New Member

    Joined:
    Sep 26, 2006
    Messages:
    6,958 (2.52/day)
    Thanks Received:
    345
    Location:
    Australia, Sydney
    Shit they all look impressive. Its the same size as my X1950PRO :D

    Does anyone smell a VRM issue?

    No the 8 pin is only used to add extra stability for overclocking, amd obviously wants to set world records, etc. U only need 2 6 pins and it will be more than enough.

    The PCB is sorta thick-ish isnt it? Reminds me of DFI mobos.
  6. new_rez New Member

    Joined:
    Jul 10, 2006
    Messages:
    446 (0.16/day)
    Thanks Received:
    4
    Location:
    United Kingdom
    I really want one of these, it does look mint. Don't you have to buy a new PSU with the extra connectors, or can you buy some molex converters?! :(
  7. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (2.10/day)
    Thanks Received:
    1,505
    You are going to have to buy a new PSU if you want to OC. The 8-pin PCI-e cable outputs 150 Watts part of PCI-e 2.0. While the 6 pin PCI-e cable outputs only 75 watts. REGARDLESS of the amount of power the PSU can produce. You are going to have to wait for reviews to come out in order to know if 2 6-pin PCI-e cables are enough to provide the power needed during gaming, etc.
    Although I am taking a guess, I would have 1, 6-pin PCI-e and 1, 8-pin PCI-e just to avoid any headaches.
    Last edited: May 9, 2007
  8. unsmart

    unsmart New Member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    480 (0.16/day)
    Thanks Received:
    34
  9. WarEagleAU

    WarEagleAU Bird of Prey

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    10,796 (3.80/day)
    Thanks Received:
    545
    Location:
    Gurley, AL
    That is so sweet looking I about messed my pants. I am definately getting one of these and I dont care how much the wife barks at me.
  10. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,117 (5.73/day)
    Thanks Received:
    1,453
    Location:
    Oklahoma T-Town
    Yea but can't you use two of them(6pin) and end up with 150 watts?
  11. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (2.10/day)
    Thanks Received:
    1,505
    Actually you will get a total of 225 watts
    75 watts from the 6 pin PCIe
    75 watts from the 6-pin PCIe
    75 watts from the PCIe video slot
    ----------------------------
    225 watts of power available. How much power is needed to run this card at standard clocks? I seriously doubt its 225 watts because there is no headroom.

    Now how much power does this video card need? By using the new 8-pin PCI-e cable (along with the other 6-pin and video slot) will have 300 watts of power available just to OC the HD 2900xt. That's the problem I am seeing here. No, I don't believe it will take 300 watts of power to OC it. But you do need to have it available. That's 75 watts of head room.
    75 watts from the 6-pin PCIe
    75 watts from the 8-pin PCIe
    150 watts from the video slot
    -------------------------------
    300 watts of power available


    Therefore, can you get away with using 2, 6-pin PCIe cables and get the MAXIMUM PERFORMANCE of standard clocks? We will have to wait until the reviews come out to verify this. However, until then, I would simply use what's required for the video card:
    6-pin PCI-e
    8-pin PCI-e
    Even if you are running the card at standard clock, IMHO. I look at this no different then those who used 20-pin on a 24-pin MB to be honest. Sure they got away with it but the MB needs 24 pin PSU in order to get the full benefits from the MB.
    Last edited: May 9, 2007
  12. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,117 (5.73/day)
    Thanks Received:
    1,453
    Location:
    Oklahoma T-Town
    This card is PCI-E 2.0 compatible as well right? Which would mean even more watts available over the bus.
  13. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (2.10/day)
    Thanks Received:
    1,505
    It's part of PCI-e 2.0 (I stand corrected). PCIe 2.0 spec will double the per-lane speed to 500MB/s, boosting a x16 link to 8GB/s and, doubling the bit rate to 5GT/s. With that comes higher power requirements. Thus the need for 8-pin PCI-e cable rated at 150 watts.
    Look at question 11
    If this video card is fully PCI-e 2.0 compliant then we haven't really tapped into it's full potential until we start seeing MBs that support PCI-e 2.0 (if a MB revision is required or just a bios update, not sure). But I've read no news if this video card is just using the extra power because it's power hungry or if the card is using the new standard. It's unclear at this time.
    Last edited: May 9, 2007
  14. Bastieeeh New Member

    Joined:
    May 31, 2004
    Messages:
    462 (0.13/day)
    Thanks Received:
    5
    Location:
    Germany
    The card is a 512MB model and uses 16x32MB GDDR3 memory chips. So 1GB GDDR3 cards (not named XTX) will be possible.
    The shim is not flush with the GPU and therefore many waterblocks won't be compatible.
  15. BXtreme

    BXtreme New Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Messages:
    1,324 (0.50/day)
    Thanks Received:
    4
    Location:
    Kolkata, India
    OMG This 2900XT is a really beautiful card :D
  16. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (2.10/day)
    Thanks Received:
    1,505
    Are you saying that the gpu is lower :wtf: then the shim?
    Edit: Wait, that can't be right take a look at this:
    [​IMG]
    The GPU appears to be higher then the shim from the impression left in the HS base. And, there is nothing special about the width of the HS base. Am I missing something?
  17. MaxBurn New Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    26 (0.01/day)
    Thanks Received:
    3
    Yes, it appears that the area around where the thermal paste shown is machined out so the shim on the GPU can fit in there.
  18. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (2.10/day)
    Thanks Received:
    1,505
    I see, well only time will tell if the Maze4/5 will work as it has a similar setup to the HS.
  19. LiNKiN

    LiNKiN Staff

    Joined:
    Jan 15, 2006
    Messages:
    1,756 (0.58/day)
    Thanks Received:
    297
    Insert a big goon drooooooooling all over the place here!
  20. Casheti

    Casheti New Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    4,422 (1.52/day)
    Thanks Received:
    29
    Oh my God...it's truly amazing. You see those pictures up top? Those are pictures of a BEAST!

    I want one :(
  21. selway89

    selway89

    Joined:
    Jun 12, 2006
    Messages:
    394 (0.14/day)
    Thanks Received:
    23
    OOoo i want to replace my X1950XT with that!!!

    Anyone want to buy me one? :p

    Although it would be bottlenecked by my Athlon64 4000 @ 3ghz, will need serious cpu power to get out of bottlenecks.

    But looks sweet, me wants !!!

    :twitch:
  22. Casheti

    Casheti New Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    4,422 (1.52/day)
    Thanks Received:
    29
    You think you'd be bottlenecked?

    Pentium D 2.8GHz lol...
  23. m3lisk

    m3lisk New Member

    Joined:
    Sep 12, 2006
    Messages:
    633 (0.23/day)
    Thanks Received:
    12
    Location:
    Okinawa, Japan
    :rockout:
  24. WarEagleAU

    WarEagleAU Bird of Prey

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    10,796 (3.80/day)
    Thanks Received:
    545
    Location:
    Gurley, AL
    ROFL. ::bows:: thank you thank you. My words will live on immortal in linkins sig. HAHAHAHA
  25. Frogger

    Frogger

    Joined:
    Feb 12, 2006
    Messages:
    2,154 (0.72/day)
    Thanks Received:
    302
    I Think I'm in LOVE boy'o'boy next week .......:D :D

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page