1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

MSI k9a2 cf

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by shk021051, Jul 11, 2008.

  1. shk021051 New Member

    Joined:
    Jul 10, 2008
    Messages:
    247 (0.11/day)
    Thanks Received:
    18
    Location:
    Wasteland
    this motherboard MSI k9a2 cf all viewpoint good???
    tanks!
    Last edited: Jul 11, 2008
  2. shk021051 New Member

    Joined:
    Jul 10, 2008
    Messages:
    247 (0.11/day)
    Thanks Received:
    18
    Location:
    Wasteland
    please answer???
  3. mullered07

    mullered07 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2007
    Messages:
    2,648 (0.97/day)
    Thanks Received:
    204
    Location:
    UK
    seems a good budget crossfire board, has a lot of nice options in the bios and could prove to be an OK overclocker dont expect insane overclock tho.

    however the msi utilitys dont work well with vista, so be aware aside from that i like it and once i have a few bugs ironed (flashing the bios without a floppy drive)out i will be testing it in some detail and going crossfire at a later date :toast:
    shk021051 and MadClown say thanks.
  4. Champ

    Champ

    Joined:
    Jun 28, 2008
    Messages:
    795 (0.36/day)
    Thanks Received:
    62
    Location:
    Greenville, NC
    Could you please elborate? I brought one of these board for my rig and I plan to run Vista Ultimate. I don't wanna go back to XP......looking forward to the future you know.
  5. MadClown

    MadClown New Member

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    1,362 (0.61/day)
    Thanks Received:
    108
    Location:
    NY, the state were you cant defend yourself
    they dont work well in xp either, i ended up getting rid of all of them minus the drivers
  6. shk021051 New Member

    Joined:
    Jul 10, 2008
    Messages:
    247 (0.11/day)
    Thanks Received:
    18
    Location:
    Wasteland
    can you description to me about this motherboard defect?

    has this motherboard with defect value for buy?
    Last edited: Jul 12, 2008
  7. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.23/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    Hiya shko. Seems like a very nice board, yes the MSI tools are a bit buggy, still a very nice board indeed. You can also PM member cdawall as well, he currently owns one. He can give you quite a bit of insight on the board.
    Last edited: Jul 12, 2008
  8. mullered07

    mullered07 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2007
    Messages:
    2,648 (0.97/day)
    Thanks Received:
    204
    Location:
    UK
    the motherboard has no deffect , seems a good stable board and cf for the price aswell, i like it, overclocked my x3 to 2450mhz with stock volts and im sure theres room for a lot more although im not too familiar with the bios options. its just the msi software what is crap lol :toast:

    its a good board is what im saying.
    shk021051 says thanks.
  9. shk021051 New Member

    Joined:
    Jul 10, 2008
    Messages:
    247 (0.11/day)
    Thanks Received:
    18
    Location:
    Wasteland
    how motherboard msi k9a2 cf Certified for Windows Vista
  10. mullered07

    mullered07 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2007
    Messages:
    2,648 (0.97/day)
    Thanks Received:
    204
    Location:
    UK
    the boards fine under vista stable enough overall im really pleased with it, i cant wait until i can crossfire my 4850 :D and upgrade to x4 then my rig will be a monster muahahahaha *cough* :eek:
    shk021051 says thanks.
  11. shk021051 New Member

    Joined:
    Jul 10, 2008
    Messages:
    247 (0.11/day)
    Thanks Received:
    18
    Location:
    Wasteland
    mullered07' can you description highlight and minus this motherboard to me ??
    tanks
  12. mullered07

    mullered07 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2007
    Messages:
    2,648 (0.97/day)
    Thanks Received:
    204
    Location:
    UK
    cheap board with lot of options in the bios, crossfire, phenom support to boot, stable
    if i had to find fault the only thing i could think of would be the nb could have had better cooling on it, as theres no fan/heatpipes but for the price range thats about right, also the nb heatsink is quite big so should be sufficient with good airflow :toast:
    and ive yet to try crossfire on it so couldntr comment, if anyone has a 4850 there willing to give me for the purposes of testing id be only too happy too accept ;)
  13. shk021051 New Member

    Joined:
    Jul 10, 2008
    Messages:
    247 (0.11/day)
    Thanks Received:
    18
    Location:
    Wasteland
    mullered07' you have content large this board???
  14. Champ

    Champ

    Joined:
    Jun 28, 2008
    Messages:
    795 (0.36/day)
    Thanks Received:
    62
    Location:
    Greenville, NC
    So, is there someway around their software? I didn't know you didn't have to use the software provided. Any recommendations?
  15. mullered07

    mullered07 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2007
    Messages:
    2,648 (0.97/day)
    Thanks Received:
    204
    Location:
    UK
    i only wanted the software to update the bios to the latest revision, i dod find a work round after about 3 hours lol and managed to do it in dos from a cd, other than that i dont need any of the sofware, and it was only live update and live update online i had a problem with the chipset drivers seem to be perfectly fine
    Champ says thanks.
  16. shk021051 New Member

    Joined:
    Jul 10, 2008
    Messages:
    247 (0.11/day)
    Thanks Received:
    18
    Location:
    Wasteland
    you board perfect satisfaction ???
    Last edited: Jul 12, 2008
  17. mullered07

    mullered07 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2007
    Messages:
    2,648 (0.97/day)
    Thanks Received:
    204
    Location:
    UK
    yea id reccomend it definately if your on a budget and want crossfire support :toast:
  18. Polarman

    Polarman New Member

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    1,627 (0.73/day)
    Thanks Received:
    292
    Location:
    Rimouski
    Be carefull!

    K9A2 CF Version 1 does not support 125W&140W CPUS.

    Version 2 support 125W CPUS buth not 140W (Phenom 9950).

    If you do get one of these, don't try over overclocking. I don't think the board will tolerate it!
    Champ says thanks.
  19. Champ

    Champ

    Joined:
    Jun 28, 2008
    Messages:
    795 (0.36/day)
    Thanks Received:
    62
    Location:
    Greenville, NC
    I wanna OC my processor, RAM, and gfx. You said no go? Some budget, it was the only crossfire board the local shop had. They had two AM2 boards and varieties of Intel makes.
  20. Bytor

    Bytor New Member

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    1,051 (0.41/day)
    Thanks Received:
    109
    I was going to put a build together of left over parts and wanted to use the 6000+ AMD processor I have in the closet.

    Will it work at all on a V1 K9A2 MB?

    Thanks
  21. paybackdaman

    paybackdaman New Member

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    425 (0.18/day)
    Thanks Received:
    45
    Location:
    Clermont, FL
    Hey, champ, have you checked on newegg.com yet? As you are in the states, there are many there, most likely cheaper then your local computer store is selling them for.

    Edit: A lot of complaints on this board is the SATA ports locations. If you have a dual-slotted card there is going to be problems with 3 of the SATA ports connectivity. I have never had a problem with MSI. Although their applications that come with the CD, as mullered has said, are unusable. Not only do they not work with Vista, but with XP they are always buggy. Drivers load up great, but just skip installing the "extra" applications with the CD.
    Last edited: Jul 13, 2008
  22. Polarman

    Polarman New Member

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    1,627 (0.73/day)
    Thanks Received:
    292
    Location:
    Rimouski
    F3 revision 125W = NO

    G2 revision 89W = YES
  23. Champ

    Champ

    Joined:
    Jun 28, 2008
    Messages:
    795 (0.36/day)
    Thanks Received:
    62
    Location:
    Greenville, NC
    I have looked and when you figure in shipping, its about the same as the shop's price. And I don't do Tiger because they have a sales tax in NC. I should have done research first, but when you have the money in your hand to build a computer right then, you don't wanna wait.

    Oh, and thanks Polarman and mullered07.
  24. shk021051 New Member

    Joined:
    Jul 10, 2008
    Messages:
    247 (0.11/day)
    Thanks Received:
    18
    Location:
    Wasteland
    this board need to update bios ????
  25. Silverel

    Silverel New Member

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    1,769 (0.72/day)
    Thanks Received:
    233
    Location:
    Detroit, MI
    The only real difference between the V1 and the V2 is a heatsink across the MOSFETS next the the CPU socket. I have my AM2 5000+ BE overclocked from 2.6ghz to 3.36 ghz and its plenty stable. The only reason they released a V2 is because the 'FETs were getting too hot and tended to explode/fail. This board is amazing. The only real flaw I've found is the memory divider settings. There's only three, which makes it tough to find a good solid number to run at. Get this board in a case with good airflow, and some memory that can handle a decent overclock, and its a crazy GOOD deal.

    V1 - No heatsink
    [​IMG]

    V2 - Shiny new heatsink
    [​IMG]

    V1 - Modded heatsink. These are actually for RAM, but they fit so well I couldn't say no.
    [​IMG]
    flyin15sec and shk021051 say thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page