1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

My computer shuts down instead of going into standby...

Discussion in 'General Hardware' started by niko084, Dec 24, 2007.

  1. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,636 (2.50/day)
    Thanks Received:
    729
    No.... Went over it probably 15 times..... I think it may be a bios issue or something, but I can't be certain....

    I'll find out after I re-install I guess..
     
  2. Namslas90 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    4,851 (1.54/day)
    Thanks Received:
    555
    Location:
    Earth
    Could be, your mobo BIOS does have some intresting options in PC Health, Softstart, and Power On sections...could be something in BIOS causing a conflict.

    :toast:
     
  3. Cold Storm

    Cold Storm Battosai

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    15,014 (5.45/day)
    Thanks Received:
    2,999
    Location:
    In a library somewhere on this earth
    The god of all manuals! I swear man, you have one for everything don't you?!?!? :toast:
     
  4. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,636 (2.50/day)
    Thanks Received:
    729
    Took a look there too, updated it, back dated it, and re-set it a few times...
    I'm still playing back and forth..
     
  5. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,636 (2.50/day)
    Thanks Received:
    729
    BUH!!! I got it..

    Finally after hours and hours of stress on the issue, I opened Ad-aware for the first time in probably 4 months, updated and ran my scan, boom came up with a few things nothing too special and poof deleted and now standby works perfectly.
     
  6. Cold Storm

    Cold Storm Battosai

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    15,014 (5.45/day)
    Thanks Received:
    2,999
    Location:
    In a library somewhere on this earth
    I would of never thought about that... Glad to see its up and running man!
     
  7. Ehstii New Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    607 (0.21/day)
    Thanks Received:
    34
    Location:
    The Shore, New Jersey
    nice.

    who would have thought...
     
  8. Cold Storm

    Cold Storm Battosai

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    15,014 (5.45/day)
    Thanks Received:
    2,999
    Location:
    In a library somewhere on this earth
    What gets me is this.... In the forums lately there has been alot of issues that has delt with Ad viruses... I know its a everyday thing, and someone somewhere is going to have it, but I think I can recall about 5 people asking about ad viruses in the last 3 days...
     
  9. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,636 (2.50/day)
    Thanks Received:
    729
    Well my computer is up to it again... I thought it was fixed....

    It's not....

    Think this could be a power supply issue?

    I don't see any voltage issues at all, but slight possibility?
     
  10. jadon270 New Member

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Hey everybody. I seem to be having the same problem Niko084 is having. Except i know it can't be my hard drive because i just got a new one and have a fresh new copy of windows XP. I know like you said it's not a BIG deal but, it bugs me that it doesn't work. Soon as i hit the "Standby" button it says "preparing to stand by" (like it should) then turns off (like is also should) problems is when i hit the power button to turn it back on it doesn't go back to my welcome screen like it should. It just starts from the beginning like it would if i turned it off. Any help???
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page