1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

my phenom II 720 be results

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by fritoking, Sep 17, 2009.

  1. fritoking

    fritoking

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    611 (0.24/day)
    Thanks Received:
    62
    Location:
    ohio
    well got a new scythe katanaIII cooler, my temps seemed to hover around 30 c with the stock amd cooler. now @ 24 idle overclocked to 3.5 ghz w/ a 17.5 x multiplier. everytime i push it to 18x multi i get reboots.....any advice? [​IMG]
     
  2. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (10.34/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    have you tried bumping vcore with the 18x multi?
     
  3. fritoking

    fritoking

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    611 (0.24/day)
    Thanks Received:
    62
    Location:
    ohio
    well i wasnt sure how much is safe......so no , i didnt
     
  4. fritoking

    fritoking

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    611 (0.24/day)
    Thanks Received:
    62
    Location:
    ohio
    i mean 3.5 is good i hope...i just thought i could go higher since my temps seem pretty low.
     
  5. LittleLizard

    LittleLizard

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    3,777 (1.59/day)
    Thanks Received:
    575
    Location:
    Latin America, Uruguay
    if you are using overdrive to oc, not up the vcore as it will became unstable very easily. do it through bios. Still, 3.5 is pretty good for stock vcore.
     
  6. fritoking

    fritoking

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    611 (0.24/day)
    Thanks Received:
    62
    Location:
    ohio
    im using the bios only
    i just check the temps w/ od
     
  7. Rapidfire48

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    538 (0.24/day)
    Thanks Received:
    65
    raise it in small amounts until you find a stable setting. I have seen them go quite high in the Vcore.
     
  8. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (10.34/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    Dude you can go over 1.4v easily if temps allow. Just go one notch at a time
     
  9. Flyordie

    Flyordie New Member

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    1,870 (0.78/day)
    Thanks Received:
    247
    1.5V is max allowed for the Phenom II according to AMD. Meaning- it won't void warranty if you push it to 1.5V @ stock clocks... lol.
    Pretty good tbh though. I only stick to 3,402Mhz @ 1.325V on my X4.
     
  10. fritoking

    fritoking

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    611 (0.24/day)
    Thanks Received:
    62
    Location:
    ohio
    bumped it .025 volts and upped the multi to 18 ...now @3616mhz and 23.5 c @ idle.............
     
  11. LittleLizard

    LittleLizard

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    3,777 (1.59/day)
    Thanks Received:
    575
    Location:
    Latin America, Uruguay
    nice
     
  12. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (10.34/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    Nice, just try to stay under 1.5v and no more than 55 degrees Celsius. Do that and you'll be fine.
     
  13. fritoking

    fritoking

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    611 (0.24/day)
    Thanks Received:
    62
    Location:
    ohio
    added .075 volts and went to a 19 multi...no dice... temps went up 10 *c..if i was abit better at this i think i could get it to work...but im not gonna push it.
     
  14. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (10.34/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    How are the temps now?
     
  15. fritoking

    fritoking

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    611 (0.24/day)
    Thanks Received:
    62
    Location:
    ohio
    im still @ 27 to 28 c* @ 3616 mhz....
     
  16. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (10.34/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    Why about load? What's your voltage under load now?
     
  17. fritoking

    fritoking

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    611 (0.24/day)
    Thanks Received:
    62
    Location:
    ohio
    i havent done any "real" testing..i do know that while encoding avi to dvd video my temps do not change..and after gaming (res evil 5 and cod4 ) temps never exceed 30 c*
    what program should i test with?
     
  18. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (10.34/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    LinX, OCCT, Prime 95
     
  19. Kenshai

    Joined:
    Mar 2, 2008
    Messages:
    1,646 (0.62/day)
    Thanks Received:
    218
    Location:
    Raleigh, North Carolina
    To get completely stable I run my x3 720be 3.6 @ 1.47 for linpack stable.
     
  20. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (10.34/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    in case you guys don't know. linpack and linx is the same thing, LinX is just s simpler version of it.
     
  21. Kenshai

    Joined:
    Mar 2, 2008
    Messages:
    1,646 (0.62/day)
    Thanks Received:
    218
    Location:
    Raleigh, North Carolina
    You posted same time :p
     
  22. fritoking

    fritoking

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    611 (0.24/day)
    Thanks Received:
    62
    Location:
    ohio
    running prime95 cpus @100% for 10 minutes...temps are 34.5 *c
     
  23. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (10.34/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    That's good. Stay under 55 degrees. That means you can juice it up a bit more and clock higher :)
     
  24. fritoking

    fritoking

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    611 (0.24/day)
    Thanks Received:
    62
    Location:
    ohio
    ive got it @3717 mhz now..i think i may just stay there.... i need to learn how to oc my ram
     
  25. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (10.34/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    what are your ram settings at the moment?
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page