1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Naturally Aspired PC WaterCooling Club

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by EastCoasthandle, Feb 8, 2008.

  1. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,324 (8.36/day)
    Thanks Received:
    3,778
    Am I the only one that buys the cheapest POS vinyl tubing that I can find at the hardware store? $.15 per foot > fancy colors, imo.
     
  2. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,119 (5.43/day)
    Thanks Received:
    1,454
    Location:
    Oklahoma T-Town
    + 1


    LOL

    the cheap 3/8 is WAY better than cheap 1/2 tho....IMO
     
  3. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,119 (5.43/day)
    Thanks Received:
    1,454
    Location:
    Oklahoma T-Town
    Yes and it's the shit.

    It's very easy to work with 1/2 that is....
     
  4. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (2.00/day)
    Thanks Received:
    1,505
    Has anyone ever read about these fans before? They are suppose to be dedicated for rads.

    Source
     
  5. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.94/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    just looks like a normal fan with the shroud built in
     
  6. Whilhelm

    Whilhelm New Member

    Joined:
    Jun 21, 2006
    Messages:
    844 (0.28/day)
    Thanks Received:
    203
    Location:
    Barrie, Canada.
    At them moment my system has one water cooling loop. Soon it will have two, I will be cooling the CPU, NB, SB, Vreg x2, and two GPUs. For rads I am using an MCR320 and an MCR220. The pumps are an MCP655 and an MCP355w Petras top. I need some help figuring out what would be the best split for the two loops. With so many waterblocks I am having a hard time figuring out which blocks to put on each loop aside from obviously splitting up the CPU and GPU blocks. I know that the 655 will be on whichever loop has more blocks in it and the MCR320 for whichever loop will be hotter. Anyone with dual loop experience have any pointers for me?

    Those fans are specially designed for Fesers new Monsta rad that they are releasing. They supposedly move lots of air but I think they would be overkill for most rads. Scythe S-Flex or Yate loon Mediums are more than enough for most rads.
     
  7. King Wookie

    King Wookie New Member

    Joined:
    Jan 1, 2008
    Messages:
    1,197 (0.49/day)
    Thanks Received:
    277
    Location:
    Johannesburg, South Africa
  8. kyle2020 Guest

    I need someone with a decent ammount of experience to look over this for me:

    (attachment)

    Thanks!
     

    Attached Files:

  9. Exavier

    Exavier New Member

    Joined:
    Dec 12, 2007
    Messages:
    982 (0.40/day)
    Thanks Received:
    81
    Location:
    Bath, UK
    Like i posted in the modding clubhouse;

    2x DDC-1T Pro w/ XSPC top
    Aquabay res
    2x Feser '480
    Fuzion v2 with Fitty's clear top
    XSPC 4870X2 block
    green Feser One coolant

    in 3/8" ID 1/2" OD, I'm thinking?
     
  10. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.94/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    ok so i'm out of room in my case looking to see if i can mount a 4x80mm rad on the outside of my case and if that will be enough to cool an 8800GTS G92 (or dual GPU in the future) and my NB/mosfets. pump i will be using is the laing D4/swifty MCP650 ($30 on petras!)

    this is the rad i'm looking at http://www.performance-pcs.com/cata...e=product_info&cPath=59_336&products_id=22811

    and the case will be something like this

    [​IMG]
     
  11. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.94/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    lookie what just showed up

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  12. Exavier

    Exavier New Member

    Joined:
    Dec 12, 2007
    Messages:
    982 (0.40/day)
    Thanks Received:
    81
    Location:
    Bath, UK
    looks nice - have you seen the DetroitAC top over at XS? they make D5s run so much nicer.
    I'm using two DDC-1T Pro with XSPC top in my single loop, dual pump/rad setup.
     
  13. Mark_Hardware

    Mark_Hardware New Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    273 (0.13/day)
    Thanks Received:
    55
    Location:
    Az
    Hey so I see I'm a bit late in joining this thread (story of my life) But I def will be WC'ing! There is much I can, and hope to, learn about it yet...
     
  14. Exavier

    Exavier New Member

    Joined:
    Dec 12, 2007
    Messages:
    982 (0.40/day)
    Thanks Received:
    81
    Location:
    Bath, UK
    debating case colour schemes

    as my case is going to be orange, the only way I can see getting an aquabay to work with my colour scheme (BUT not ruin the interior colours) is if I have black tubing - my case build is black/orange but a front-mounted aquabay will look odd if I have orange coolant in the loop as it will match the case and ruin the aesthetics..
    so I think if I had for example green UV coolant in the loop in black tubing, the only places you would see the green are res/pump top/cpu top...unless someone has any ideas on black coolant?
    *trying not to ruin colour scheme*
     
  15. DarkEgo

    DarkEgo

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    1,393 (0.60/day)
    Thanks Received:
    226
    I would like to know if there is someplace I can buy an AM2 mount for the D-tek FuZioN.
     
  16. Exavier

    Exavier New Member

    Joined:
    Dec 12, 2007
    Messages:
    982 (0.40/day)
    Thanks Received:
    81
    Location:
    Bath, UK
    my above question still stands
     
  17. DOM

    DOM

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    7,552 (2.49/day)
    Thanks Received:
    828
    Location:
    TX, USA
    so you want blk coolant ?

    do you already got some coolant or going to use distilled water ?
     
    Exavier says thanks.
  18. Exavier

    Exavier New Member

    Joined:
    Dec 12, 2007
    Messages:
    982 (0.40/day)
    Thanks Received:
    81
    Location:
    Bath, UK
    mostly-mostly about the colour scheme - would the green help it all 'pop' or is orange and black throughout nice enough? I need the coolant to standout against the orange of the case as I'm using an aquatube and the window will be viewable as a level indicator..
     
  19. DOM

    DOM

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    7,552 (2.49/day)
    Thanks Received:
    828
    Location:
    TX, USA
    i say black cuz green wouldnt look right with orange and black imo
     
  20. oily_17

    oily_17

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    2,313 (0.79/day)
    Thanks Received:
    670
    Location:
    Norn Iron
  21. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,654 (13.29/day)
    Thanks Received:
    14,044
    What about black tubing?
     
  22. kyle2020 Guest

  23. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (2.00/day)
    Thanks Received:
    1,505
    I thought D-tek Fuzions came with a AM2 mount bracket? Are you having a hard time finding this?

    I believe this place sells the D-Tek Fuzion which comes with the mounting bracket you are looking for.
     
  24. Exavier

    Exavier New Member

    Joined:
    Dec 12, 2007
    Messages:
    982 (0.40/day)
    Thanks Received:
    81
    Location:
    Bath, UK
    I'm thinking black tubing primarily so it doesn't change the inside but I wanna know if I should therefore do the coolant green to make it look good against the case (liquid visible outside the case through reservoir bay and pump/block tops only)
     
  25. DarkEgo

    DarkEgo

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    1,393 (0.60/day)
    Thanks Received:
    226
    I have the D-Tech FuZion but I only received the "Pro-Mount." I was thinking about switching to PII when it comes out and I don't want to but a new water block. Can I purchase the AM2 mount separately?
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page