1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

need hardware help..

Discussion in 'General Hardware' started by Theo52, Jul 26, 2007.

  1. Theo52 New Member

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    ok so i have enough parts to build 3.5 comps in my room alone. but besides the point

    the comp im having problems with isnt anything special im just trying to get 1 up and running

    ok specs:

    mobo:
    Intel® LGA775 Platform
    - Intel® Core™2 Extreme / Core™2 Duo Ready
    - Intel® Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D Ready
    - Dual-channel DDR2 667/533
    - NVIDIA® SLI™ Technology
    - ASUS Q-Connector
    - ASUS O.C. Profile

    Processor: pentium 4

    ram- 256 ddr2 (brand new)

    hard drive: 40gb SATA

    power supply: 600w

    vid card: ATI radeon 9200 pci



    now everything starts up.. lights glow and all but i dont get a bios screen.
    - i have tried 3 dif mother boards, 2 dif hardrives, 2 dif processors.
    also what happens, say my CD drives if the IDD cables are plugged into my mobo then they wont open they act completly dead, but if i disconnect them from my mobo they work fine.

    (and yes all these parts are compatable ive already checked)

    some1 please gimmie an idea.
     
  2. Namslas90 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    4,851 (1.63/day)
    Thanks Received:
    555
    Location:
    Earth
    Reset Cmos on mobo, Check to make sure the IDE cable in not upside down at CD connector.

    :toast:
     
  3. freaksavior

    freaksavior To infinity ... and beyond!

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Messages:
    8,071 (2.81/day)
    Thanks Received:
    908
    memory? have you tried different memory? my computer won't post as my memory is dead. so it could be that.

    yeah, do the clear cmos with the jumper then the bat if it didn't work.
    that has happened with me and a floppy drive before.


    by the way, welcome to the forum :)
     
    Crunching for Team TPU
  4. Namslas90 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    4,851 (1.63/day)
    Thanks Received:
    555
    Location:
    Earth
    Yes, of course; Welcome to TPU Forums.

    Also download the mobo manual, check to ensure memory is in proper slot for your mobo.

    :toast:
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page