1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Need help getting T2020 amp working

Discussion in 'Audio, Video & Home Theater' started by NdMk2o1o, Aug 10, 2011.

  1. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.23/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    Got an T2020 based cheap amp off ebay and it came today, now my idea was to use this to drive my headphones AKG 701 so I also bought an 3.5mm audio jack>2x Phono to hook up the 3.5mm to my Xonar and the 2x Phono to the amp, now when I do this and plug my cans into the mp3 input cause there is no where else to plug them, I get sound but it is just bypassing the amp as the bass/treble and volume knobs do nothing. I am no audiphile but is there something else I need to do or can I not play my headphones through this amp? :banghead:
    Last edited: Aug 10, 2011
  2. MRCL

    MRCL

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    5,790 (2.59/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Switzerland, Heart of Europe
    There isn't anywhere you can plug your headphones in? Because it doesn't baffle me that it doesn't work right with the mp3 input...
  3. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.23/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    Kind of thought that now I have it, though didn't think about it beforehand. :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead:
  4. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.23/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    The seller said this in the ad:
    Though upon reading it again I can see I might have misinterpreted it as an headphone amplifier
  5. scaminatrix

    scaminatrix

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    3,578 (2.24/day)
    Thanks Received:
    794
    Location:
    By the Channel Tunnel, Kent, England
    Does it have a USB input aswell as RCA's? What connections does it have altogether?
  6. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.23/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    Just these:

    [​IMG]

    Attached Files:

  7. scaminatrix

    scaminatrix

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    3,578 (2.24/day)
    Thanks Received:
    794
    Location:
    By the Channel Tunnel, Kent, England
    Oh man, just looked it up. It's a car amp. To fit speakers to it, you need bare red and black wires (speakers)

    ^^^ Ninja'd!

    You can get some tools and start modding, or see if you can get a converter that's headphone jack on one end and red and black speaker wires on the other
  8. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.23/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    What are those speaker wires called?
    Thinking bout grabbing a cheap tube HEADPHONE amp on the bay but shipping is going to take yet another week/2 :banghead:
  9. scaminatrix

    scaminatrix

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    3,578 (2.24/day)
    Thanks Received:
    794
    Location:
    By the Channel Tunnel, Kent, England
    Easiest and cheapest fix is this: I don't know if you're headphones have a balanced or unbalanced input but here you go anyway (my paint skills are better than my describing skills :p). I think this is how it works anyway :laugh:

    I can get these cables made custom by the guy at my local electronics shop. I don't think there's a name for it.

    Attached Files:

  10. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.23/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    the 3.5mm would need to be female or whatever the opposite is to what you have drawn

    Also I dont mean the name of the custom cable but the proiper name for the speaker wires with a red and black wire
  11. scaminatrix

    scaminatrix

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    3,578 (2.24/day)
    Thanks Received:
    794
    Location:
    By the Channel Tunnel, Kent, England
    Yea sorry lol I just realised it shoulda been female!

    It's just speaker wire by the looks of the webs. Have you got a link for your earphones? I need to see a pic of the jack.
  12. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.23/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    got the big jack and 3.5mm adaptor
  13. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.23/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
  14. scaminatrix

    scaminatrix

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    3,578 (2.24/day)
    Thanks Received:
    794
    Location:
    By the Channel Tunnel, Kent, England
    I wouldn't buy that thing, I'd just try and get what you've got running first (the cheap way anyway). I'd just find a 3.5mm jack extension lead, snip off the male end, strip the wires and conect them to your amp. Plug headphones in the female end and you're away.

    Only problem you might have is finding the right type of jack. You want the jack that matches your headphones like this:
    [​IMG]

    note the 2 plastic bits separating the metal parts on the end of the jack. If you find a 3.5mm extension lead and the male end has the 2 plastic bits, then the female end will have them on the inside too. This is crucial ;)

    Up for some cable modding?
  15. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.23/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    Maybe dont wanna mod my phones as the cost £175 and also dont want to fry/blow them :ohwell:
  16. scaminatrix

    scaminatrix

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    3,578 (2.24/day)
    Thanks Received:
    794
    Location:
    By the Channel Tunnel, Kent, England
    Na, I've worked on tons of car amps and wired up subwoofers in motors etc. I've done all sorts of stuff throught trial an error and I've never blown anything (touch wood). Just keep it at a low volume when checking the wiring polarity etc. If you've got a cheap pair of earphones there, like phones ones or something, use them while you're checking.

    One of these would be my favourite starting point:
    http://www.dealextreme.com/p/3-5mm-audio-jack-female-to-rca-audio-converter-30cm-5125

    Would be a piece of p*ss if you could start off with a cable like that.
  17. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.23/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    Do I need to buy any more cable aside from that?
  18. scaminatrix

    scaminatrix

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    3,578 (2.24/day)
    Thanks Received:
    794
    Location:
    By the Channel Tunnel, Kent, England
    Na, if you got an extension you could do it without buying more cables. Oh see what you mean, na the cable above on it's own would do it.
    But, you could do it "mod-free" this way.

    One of these:
    http://www.crutchfield.com/S-g1lHJfq4Aab/p_136CLR2SW/JL-Audio-XB-CLRAIC2-SW.html

    One of these:
    http://www.7dayshop.com/catalog/product_info.php?products_id=111250&r=GOOG

    And two of these (because I couldn't find a female phono to female 3.5mm):
    http://www.juno.co.uk/products/adapter-phono-rca-coupler-plug-black/296688-01/
    Last edited: Aug 10, 2011
  19. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.23/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    You might be a genius, looks like that could work :laugh:
  20. scaminatrix

    scaminatrix

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    3,578 (2.24/day)
    Thanks Received:
    794
    Location:
    By the Channel Tunnel, Kent, England
    Nice one :laugh: Na not a genius, just a work-around king :pimp: I've done some dodgy stuff. Wired up the amp in my old Escort with Dyson hoover mains plug wire once...
    NdMk2o1o says thanks.
  21. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.23/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    Can't get them ANYWHERE :cry:
  22. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.23/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
  23. scaminatrix

    scaminatrix

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    3,578 (2.24/day)
    Thanks Received:
    794
    Location:
    By the Channel Tunnel, Kent, England
    Yea, bang on; that's what i'd do. Pikey fix FTW :rockout:
    NdMk2o1o says thanks.
  24. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.23/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    Just pissed off I have to wait, YET again, waited 2 weeks for the amp to come from HK and my phones are seriously underpowered without it :nutkick:

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page