1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Need help installing Vista 64!

Discussion in 'General Software' started by Urbklr, Dec 2, 2008.

  1. Urbklr

    Urbklr

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    2,346 (0.87/day)
    Thanks Received:
    247
    Location:
    Nova Scotia, Canada
    Hey all, I've decided to install Vista 64. I have been unsuccessful for the past 2 days. Half the time the DVD won't even boot(Brand new DVD). I have a 32-Bit DVD that I tried and its the same way. When ever it does boot, I get missing files when Windows tries to start. It will finish(And take a long time), then when it restarts it says xxxx.dll file is missing, its different everytime. I've tried using my flash drive as well, and I get missing files(for 32-Bit too), and now my Windows 7 DVD won't boot or anything. I've flashed my bios, and used all default settings...nothing is working. What can I do to get it installed? Is there another way to use my flash drive?(I used xcopy command). Thanks,

    UrbKlr
     
  2. mikek75

    mikek75 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    1,371 (0.47/day)
    Thanks Received:
    118
    Location:
    Chippenham, Wilts, United Kingdom
    Thats got to be hardware if its happening across multiple formats to my mind. The copy I "downloaded" just works... Have you tried switching SATA ports or a different drive? Its well past Halloween so that can't be it, LOL
     
  3. Urbklr

    Urbklr

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    2,346 (0.87/day)
    Thanks Received:
    247
    Location:
    Nova Scotia, Canada
    I have no other DVD drives in the house...I'm using an old DVD reader(White, and doesn't burn). The drive has never let me down until now, I'm wondering if it will work in another computer... But I get the same issue using a flash drive.
     
  4. Urbklr

    Urbklr

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    2,346 (0.87/day)
    Thanks Received:
    247
    Location:
    Nova Scotia, Canada
    No other ideas?
     
  5. JC316

    JC316 Knows what makes you tick

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    9,362 (2.96/day)
    Thanks Received:
    903
    Sounds to me like the DVD is croaking. Mine was having issues just like this when it was on it's way out. Same problem, but with XP, then it moved on to Crysis, then it finally died an honorable death.
     
  6. freaksavior

    freaksavior To infinity ... and beyond!

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Messages:
    8,069 (2.84/day)
    Thanks Received:
    907
    Sounds like a drive tbh. I have had simaler issues. I had used a cheap dvd drive and didnt' work tried another worked fine.

    just order one off egg its like $25
     
    Crunching for Team TPU
  7. Urbklr

    Urbklr

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    2,346 (0.87/day)
    Thanks Received:
    247
    Location:
    Nova Scotia, Canada
    I figured it was dieing, so what about using my flash drive?

    About ordering a new one, I literally have no money.
     
  8. DonInKansas

    DonInKansas

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    5,096 (1.91/day)
    Thanks Received:
    1,265
    Location:
    Kansas
    Urbklr says thanks.
  9. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,919 (6.18/day)
    Thanks Received:
    6,020
    The problem with using the flash drive, is that if you are using the DVD drive to copy the files to the flash drive, and the DVD drive is failing, then chances are the files on the flash drive are corrupt.

    You best bet would be to try and get a DVD drive out of another machine just to test.
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  10. OnBoard

    OnBoard New Member

    Joined:
    Sep 16, 2006
    Messages:
    3,044 (1.04/day)
    Thanks Received:
    379
    Location:
    Finland
    Take out our other memory stick and try then. I couldn't install with 4GB, 2GB was fine.
     
    Urbklr says thanks.
  11. freaksavior

    freaksavior To infinity ... and beyond!

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Messages:
    8,069 (2.84/day)
    Thanks Received:
    907
    actually, now that you mention that i had the same issue.
     
    Crunching for Team TPU
  12. Urbklr

    Urbklr

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    2,346 (0.87/day)
    Thanks Received:
    247
    Location:
    Nova Scotia, Canada
    So what if I used an image file?(Btw, I used xcopy from my laptop which has a good DVD drive)

    I don't have the 4GB yet, I only have 2GB.
     
  13. Darknova

    Darknova

    Joined:
    Nov 8, 2006
    Messages:
    5,037 (1.75/day)
    Thanks Received:
    535
    Location:
    Manchester, United Kingdom
    I was having the same issue, had to get a brand new disc, it was corrupt, but worked fine after that.
     
  14. Urbklr

    Urbklr

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    2,346 (0.87/day)
    Thanks Received:
    247
    Location:
    Nova Scotia, Canada
  15. Urbklr

    Urbklr

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    2,346 (0.87/day)
    Thanks Received:
    247
    Location:
    Nova Scotia, Canada
    Finally got it. The USB trick didn't work, but after about a thousand tries with the DVD drive it worked:D. It's smooth this time around, maybe it never liked my old P5K-E..
     
  16. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,366 (1.72/day)
    Thanks Received:
    856
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    Actually I've tried that winsetupfromusb, and love it! I used it to install xp64 on my server and cut like half the install time down. I'll probably use it from now on. Much faster than from cd or dvd. (Get an ozc rally2 4gig for 20bucks or less jeez)
     
  17. Urbklr

    Urbklr

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    2,346 (0.87/day)
    Thanks Received:
    247
    Location:
    Nova Scotia, Canada
    I used it with my 4GB Cruzer Micro, and it would always come up with missing files.. Maybe it works better with XP.
     
  18. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,366 (1.72/day)
    Thanks Received:
    856
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    Works with xp64, which is not xp, just fine. Vista, well, I can't wait for win7 final.
     
  19. Urbklr

    Urbklr

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    2,346 (0.87/day)
    Thanks Received:
    247
    Location:
    Nova Scotia, Canada
    Yea, I was on 7 prior to this. It was awesome! I had to come to Vista due to some programs not working, and it had some troubles with my Tascam:(
     
  20. Zanga New Member

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    77 (0.04/day)
    Thanks Received:
    11
    Have a read a this
    http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=74278

    On the P5K-Pro Vista install was terrible crashing / missing files etc. Although the raid/sata controller was detected, it wouldn't install before selecting the drivers from the mobo disk
     
  21. DonInKansas

    DonInKansas

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    5,096 (1.91/day)
    Thanks Received:
    1,265
    Location:
    Kansas
    Funny, your old p5k-e plays just fine with Vista here!:laugh::roll:
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page