1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Need help updating my graphics card bios

Discussion in 'NVIDIA' started by JuarezCause, Jun 14, 2013.

  1. JuarezCause

    Joined:
    Jun 14, 2013
    Messages:
    27 (0.05/day)
    Thanks Received:
    1
    So i've got this card and I wanted to know if someone could help me update it's bios has it seems to be a pretty underclocked graphics card.

    Any help would be accepted and no point in telling me to buy a new gpu has I don't have any money to spare on a new one.
     
  2. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,676 (6.88/day)
    Thanks Received:
    6,185
    your link shows more than a 20% overclock on that card :confused:
     
  3. Maban

    Maban

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Messages:
    2,457 (1.00/day)
    Thanks Received:
    1,052
    Location:
    Minnesota, Canadian States of Norway
    Expecting a magical BIOS that will significantly improve that card would be a misguided endeavor. You're much better off using software overclocking or buying a new card.
     
  4. JuarezCause

    Joined:
    Jun 14, 2013
    Messages:
    27 (0.05/day)
    Thanks Received:
    1
    well that was with a software, ok I should my problem better, the memory bandwith and texture fill rate is like half of what it should be plus the default clocks are pretty low. That's what I wanted to update and if there's a way to upgrade my card a bit more without buying a new one then I'm in.

    I would appreciate if someone simply helped me with this if possible.

    EDIT: Take a look at this card for example.
     
  5. Batou1986

    Batou1986

    Joined:
    Oct 2, 2005
    Messages:
    2,489 (0.74/day)
    Thanks Received:
    361
    Location:
    Baltimore MD
    what your asking cannot be done there is no bios that's going to give you more bandwidth or a higher fill rate

    just to up the memory and gpu clocks bios editing and flashing would be overkill not to mention the very real risk of something going wrong and bricking the card
    use MSI afterburner or something to OC if that is not enough buy a new card

    "Highlight
    96 stream processors More than enough"
    lol
     
    JuarezCause says thanks.
  6. Maban

    Maban

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Messages:
    2,457 (1.00/day)
    Thanks Received:
    1,052
    Location:
    Minnesota, Canadian States of Norway
    Your card is exactly as it was intended. You have the lowest version of the 9600 GSO, with a G94 core and 128-bit DDR2. Other versions have G92 (double the shaders and TMUs) and/or 192/256-bit (G)DDR3.

    That Jetway card you linked is a G92 based card.
     
    JuarezCause says thanks.
  7. JuarezCause

    Joined:
    Jun 14, 2013
    Messages:
    27 (0.05/day)
    Thanks Received:
    1

    Thank you for your response, I read somewhere that by changing the bios to a card of the same serie (9xxx) and same gpu core, that my gpu would have the same specs so if I used the bios from that jetway I would have the same clocks and bandwith.
     
  8. JuarezCause

    Joined:
    Jun 14, 2013
    Messages:
    27 (0.05/day)
    Thanks Received:
    1
    :p you're right. Then i was mislead. see upper post. Thx for checking it out.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page