1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Need Help with 2900XT Bios Editor

Discussion in 'RBE' started by romeodeng007, Sep 17, 2008.

  1. romeodeng007

    romeodeng007 New Member

    Joined:
    Sep 17, 2008
    Messages:
    6 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    The problem is after I use RBE to edit the 2900XT fan setting, and AtiWinflash to flash the edited bios. Then the ATI drivers can't detected my card, but if I reflash the origin bios, it works well.... Is there a way to solve this problem? If you tell me to use ATI tray tool, I have already used it to change the Fan setting, however, it doesn't work perfect. That's why I want to edit the bios. I also read some threads about this problem, there are some HD3650 users have the same situation like mine. So...
     
  2. boogah New Member

    Joined:
    Jun 27, 2008
    Messages:
    887 (0.35/day)
    Thanks Received:
    141
    Location:
    Houston
    what else did you change other than the fan setting o_O
     
  3. BAGZZlash

    BAGZZlash RBE Author

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    583 (0.22/day)
    Thanks Received:
    357
    Please upload original and modified BIOS. ;)
     
  4. romeodeng007

    romeodeng007 New Member

    Joined:
    Sep 17, 2008
    Messages:
    6 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I only changed the Fan Setting :(
     
  5. romeodeng007

    romeodeng007 New Member

    Joined:
    Sep 17, 2008
    Messages:
    6 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Ok, upload done
     

    Attached Files:

  6. BAGZZlash

    BAGZZlash RBE Author

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    583 (0.22/day)
    Thanks Received:
    357
    Thanks. Please try this one and tell me if it worked.

    View attachment New.zip
     
  7. AsRock

    AsRock TPU addict

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    12,040 (4.10/day)
    Thanks Received:
    2,228
    Location:
    US
    I used RBE 108 and 109 and they work perfect, Winflash was version 2.0.0.2 never had a issue and changed mine many times now.
     
  8. romeodeng007

    romeodeng007 New Member

    Joined:
    Sep 17, 2008
    Messages:
    6 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Thank you, but it still doesn't work. I also try the WinFlash 2.0.0.2, nothing changed....:(:(
    Is there another way to solve this wired problem?
    BTW, the bios works well with Fan setting cuz I can see the Fan speed rised.
     
    Last edited: Sep 18, 2008
  9. VuurVOS New Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Messages:
    306 (0.11/day)
    Thanks Received:
    74
    Try to remove the drivers before flashing. And reinstall those after the flash.
     
  10. romeodeng007

    romeodeng007 New Member

    Joined:
    Sep 17, 2008
    Messages:
    6 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Yes, I did. After flash, the drivers can't detect my vcard.....:cry::cry::cry:
     
  11. VuurVOS New Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Messages:
    306 (0.11/day)
    Thanks Received:
    74
    Which catalyst do you use? try an older version like 8.5
     
  12. spirits247 New Member

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    12 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
  13. alpeck

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Has their been any progress with this issue?
    I too am having the same problem and have tried all above suggestions.
    I am using RBE 115 and have gone as far back as Catalyst 7.11 without luck.

    Do not have Winzip so just change extension to .rom to open with RBE.
     

    Attached Files:

    Last edited: Oct 8, 2008
  14. BAGZZlash

    BAGZZlash RBE Author

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    583 (0.22/day)
    Thanks Received:
    357
    Okay, I'm almost sure I found out what's causing this. Will fix it for the next version. One workaround you might wanna try until then:

    Load the BIOS into RBE.

    Even though you only wanna change fan settings (fan settings tab) or powerplay table values (clock settings tab), switch to the additional features tab. You will see that the "Method 2 - No hash" option button is selected. This is being done automatically because there is no signature for the 2900 XT card saved into RBE.

    Switch this to the "Method 1 - Hash" option button. You don't have to change any value there, just make sure that radio button is selected.

    Why? On saving the BIOS, all values will be flushed, this Method 2 hack values also, even if you didn't change something about it. There seems to be a glitch in there, so selecting the "Method 1" hack will make sure the saving routine will not run the "Method 2" - procedure.
    Today in the afternoon, when I'm at home, I will look into the source code, but for now, please try this and keep me posted. :)
     
    Frogger and alpeck say thanks.
  15. alpeck

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Good catch.
    That worked like a charm. :D

    I will be looking forward to the next released version.

    See attached if you think it may help with fix...again just change .zip to .rom
     

    Attached Files:

  16. Frogger

    Frogger

    Joined:
    Feb 12, 2006
    Messages:
    2,207 (0.64/day)
    Thanks Received:
    333
    confirmed the method 1 works
     
  17. BAGZZlash

    BAGZZlash RBE Author

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    583 (0.22/day)
    Thanks Received:
    357
    Already fixed the bug. Will be contained in RBE v1.16. :)
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page