1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Need help with Asus P8Z77-V pro, won't load keeps going back to POST

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by p_o_s_pc, Nov 13, 2012.

  1. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,008 (4.92/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    I need help. My rig wont load, all it does is keeps going back to the post screen.

    the CPU,RAM,POWER,BOOT DEVICE LEDs all come on during post,none of them stay solid but the system won't load.

    What i have done:
    cleared CMOS with the jumper
    pulled PSU and battery,let it sit for ~4 hours
    tried 8 different sticks of ram 1 at a time
    flashed BIOS to the latest
    used onboard GPU
    used 2 different video cards(both PCI-e x16)
    tried a different psu(i used a 350w to load it the first time before i got the OCZ i was using,so i know it can loading it)
    I don't have it in a case but i have made sure nothing metal is under it, have put the board on the box it came in and a glass shelf.
    reseated CPU
    reseated heatsink
    blew out the mem slots
    checked for bent pins (none that i could see)
    checked for burnt spots on CPU

    any ideas of what else i can do? I want to get this rig back up and running again.

    when it stopped working i was in the BIOS trying to get a small overclock. didn't over volt anything either.

    If you need anymore info then ask away and i will answer as soon as i can.
    Crunching for Team TPU
  2. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,008 (4.92/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    Any ideas on this before i buy another motherboard and CPU for testing this stuff out?
    Crunching for Team TPU
  3. Jack1n

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    1,012 (1.54/day)
    Thanks Received:
    224
    Location:
    Central Israel
    did you try resetings the bios to the factory defaults?
  4. mediasorcerer New Member

    Joined:
    Sep 15, 2011
    Messages:
    979 (0.93/day)
    Thanks Received:
    225
    Location:
    coast ,melbourne
    Can you get back into the bios atm?
  5. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,008 (4.92/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    I got the rig running. Turns out it was a failing hdd causing it to go into a boot loop. I have never seen it happen like that before
    Crunching for Team TPU
  6. mediasorcerer New Member

    Joined:
    Sep 15, 2011
    Messages:
    979 (0.93/day)
    Thanks Received:
    225
    Location:
    coast ,melbourne
    Well, you may not believe me, but the first thought i had when i read your original post, was the boot loader corrupted on your hdrive, but becAUSE YOU SAID YOU WERE IN THE BIOS WHEN IT HAPPENED, I PRESUMED IT COULDNT BE THAT LOL.[shit, sorry for caps]
  7. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,008 (4.92/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    Maybe i should have provided more/clearer details then :laugh:
    Crunching for Team TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page