1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Need help with wrong BIOS! XFX Radeon 5770 HD-557A-ZNFC!

Discussion in 'AMD / ATI' started by matbarni, Apr 5, 2011.

  1. matbarni New Member

    Joined:
    Apr 5, 2011
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Hi...

    I have a XFX HD 5770 850M 1GB DDR5 DP HDMI DUAL DVI PCI-E.

    I flashed a bad BIOS on it... without the backup of the old one.

    Now it wont boot...


    What I tried:

    I flashed all the BIOS I could find in the XFX 5770 Techpowerup database.

    -----------------------------

    I tried BIOSes from different manufacturers, 2 of them "half worked" (by half I mean some BSOD and no CrossFireX).

    -----------------------------

    I googled for the model HD-577A-ZNFC VE.5 without success. It seems that the "VE.5" does not exist... but is writen on my gfx card here in front of me!

    -----------------------------

    What do I do? I'm in need of the correct bios version...
     
  2. Fatal

    Fatal

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    732 (0.34/day)
    Thanks Received:
    120
    Location:
    Golden, Colorado
    Did you run any benchmarks and made screen shots with GPUZ before the flash?
     
  3. puma99dk|

    puma99dk|

    Joined:
    Aug 29, 2005
    Messages:
    3,468 (1.03/day)
    Thanks Received:
    783
    this one should be the bios ino it don't have VE.5 in it but it's from a HD-577A-ZNFC card if that don't work, i think u need to email XFX and ask if they can email you the bios for your card, i think that will be the easiest solution if they do that ^^
     
  4. matbarni New Member

    Joined:
    Apr 5, 2011
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Already tried that one... does not work.


    Already asked XFX for the BIOS... the answer? = "We don't keep our BIOSes in hand".
     
  5. matbarni New Member

    Joined:
    Apr 5, 2011
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    No :/


    Would that be important? Make a parameter to find the BIOS with the Benchmarks?

    Well... anyway... I did not...

    I am stupid... I should have done a backup before flashing.
     
  6. matbarni New Member

    Joined:
    Apr 5, 2011
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Anyone?

    Please! All that I need is the HD-577A-ZNFC VE.5 BIOS...
     
  7. Fatal

    Fatal

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    732 (0.34/day)
    Thanks Received:
    120
    Location:
    Golden, Colorado
    The only time I ever flashed my cards is when I am trying to get better benchmark scores. I would always have screen shots of before flash and after. I had flashed my bios before and those screen shots saved me. Thats why I asked if maybe you did some bench marks.
     
  8. Goodman

    Goodman

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    1,519 (0.76/day)
    Thanks Received:
    324
    Location:
    Canada/Québec/Montreal
    What didn't work?
    The Flash didn't go or after the flash you got some problems &/or BSOD?

    If it's the flash part that didn't work... did you tried to force the flash?
     
  9. CrAsHnBuRnXp

    CrAsHnBuRnXp

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    5,570 (2.14/day)
    Thanks Received:
    675
    This sort of thing is why ill never flash a video cards BIOS. Its just so much better to do it through software and leave flashing to the motherboard BIOS. If you cant find the original BIOS from another user or you cant get a stock bios to work from XFX for the 5770 or another manufacturer, then the card is probably borked. Since I have never personally flashed a video card BIOS, there could still be another option I dont know about.
     
  10. matbarni New Member

    Joined:
    Apr 5, 2011
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Flashing the ZNFC BIOS link from the upper post is what didn't work.

    About the flashing part... I force flashed all the XFX BIOSes... The flashing part works.

    After flashing... the card wont boot... Im using my other 5770 to boot and flash the problematic one.

    So...

    Im in pursuit to the original BIOS... if the original one does not work... then the hardware part is messed up.
     
    Last edited: Apr 6, 2011

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page