1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Netbook constant lag

Discussion in 'General Hardware' started by Delta6326, Jan 11, 2013.

  1. Delta6326

    Delta6326

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    3,827 (1.63/day)
    Thanks Received:
    667
    Location:
    Iowa, USA
    Hey guys, my sister has a brand new netbook it's a Acer Aspire One 725-0884. Every time she turns it on and try's clicking on My Computer(Or anything else) it starts to lag and ends up have to Force close the program, I've tried to back up all her stuff, but every time it gets to 34% it freezes. It will eventually Un-freeze, but then it gets to 45% and freezes again.
    It's almost always at 60% or more CPU usage Disk is 99% Memory is 50%+ :banghead:
    I know it's not a fast netbook, but it should be able to handle web browsing and netflix all she does is facebook Etc.
    Does anyone know what could be causing this?
    I think possibly some sort of driver issue, if I reformat it does it take away the Warranty?

    Spec's
    *AMD C70 1.333 GHz
    *2 GB DDR3
    *HDD 320 GB
    *1366 x 768 LED


    EDIT: Going to My Computer then clicking on (C: ) drive it took 70Sec. for it to load. Every time time I try and open a folder it say Not Responding and takes over 1 min.

    [​IMG]
     
    Last edited: Jan 11, 2013
  2. Frick

    Frick Fishfaced Nincompoop

    Joined:
    Feb 27, 2006
    Messages:
    10,792 (3.41/day)
    Thanks Received:
    2,349
    If its brand new id reset it to factory settings. If that doesnt work, rma.
     
    Delta6326 says thanks.
  3. Frag Maniac

    Frag Maniac

    Joined:
    Nov 9, 2010
    Messages:
    2,646 (1.83/day)
    Thanks Received:
    552
    If it's not malware (which you should scan for), I'd check for bad HDD sectors.

    2GB RAM isn't much if the OS has any visual themes, but just opening My Comp shouldn't take anywhere near that long.
     
    Delta6326 says thanks.
  4. Delta6326

    Delta6326

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    3,827 (1.63/day)
    Thanks Received:
    667
    Location:
    Iowa, USA
    No malware, I did factory resetting already still no luck i will check for bad sectors.

    EDIT: I'm starting to get 0x8007045d Error when transferring her stuff.
     
    Last edited: Jan 11, 2013
  5. Locksmith

    Locksmith

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    196 (0.11/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Bolton, England.
    uninstall all the shite thats not needed, so nothing running in task manager you dont really need. then tweak windows i.e turn off themes, drive indexing,aero, bla bla..

    make it slick
    C: = 60% + free disc space..

    and more.
    run ccleaner on it.
     
  6. Delta6326

    Delta6326

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    3,827 (1.63/day)
    Thanks Received:
    667
    Location:
    Iowa, USA
    I'm going to boot to safe mode first to see if I can get the rest of her stuff off of it first. their is like 10 files it's not letting me move...

    I think safe mode for W8 is Shift + F8 while booting
     
  7. Delta6326

    Delta6326

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    3,827 (1.63/day)
    Thanks Received:
    667
    Location:
    Iowa, USA
    Ok I did error checking and it found problems. So the HDD is going bad I was able to copy everything over but 8 pics. She is going to try and RMA it. Its only 18 days old has 1 year warranty. Thanks for the help.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page