1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

New Build Thread

Discussion in 'System Builder's Advice' started by bruins004, May 8, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Waldoinsc New Member

    Joined:
    Dec 26, 2005
    Messages:
    188 (0.06/day)
    Thanks Received:
    4
    Location:
    Central TX
    yeah, the 2006 date on the CPU case just worried me:wtf:...the Phenom's with the erradata were the even hundreds (i.e. 9600) and the B3's are redesignated as the 50's (9850, 9650, etc)...it just doesn't show it on the CPU case directly, and I couldn't find any cross-reference list on AMD's website to verify the info stamped on the IHS.
  2. steelkane

    steelkane New Member

    Joined:
    Mar 5, 2007
    Messages:
    1,367 (0.52/day)
    Thanks Received:
    237
    Location:
    Chicago, IL
    I enjoyed your guide, Very detailed
  3. Atnevon

    Atnevon

    Joined:
    Sep 5, 2007
    Messages:
    439 (0.18/day)
    Thanks Received:
    29
    Nice Guide. I had a great deal of questions answered here.
  4. PapawHam New Member

    Joined:
    Jun 7, 2008
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
    Great Info answers a lot of questions, But?

    WIth the release of MS Home Server 2008 does anyone have this kind of information on building a home multi-use server for a home network (Media-Center, Gaming, and yea for use with work (VPN support to Hospitals). have had some suggestions but I am looking to dual or multi core processing, maximun ram, digital conversion of (Don't laugh) Vinyl 33 1/3 records to CD/MP3, Home videos, and a lot of storage for Photos (Daughter is a photographer, and then there is the 6 grandkids that each want to play on a computer.

    Did I mention the Tech support for hospitals would like to use 3 or 4 monitors.

    Well if anyone has some guidance I am all ears.

    Thanks and keep up the great work you are all doing to help others.

    PapawHam
    MacGyverX says thanks.
  5. miniquake32

    miniquake32 New Member

    Joined:
    Mar 27, 2008
    Messages:
    98 (0.04/day)
    Thanks Received:
    3
    how long did that take you? lol
  6. NeotonicDragon3 New Member

    Joined:
    Dec 29, 2007
    Messages:
    450 (0.19/day)
    Thanks Received:
    45
    Location:
    Northern Arizona
    Thanks, This helps me :)
  7. MacGyverX New Member

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Messages:
    11 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
    This is just to add to what Is here, Great advice and If you go to purchase a SATA hardrive and want them in raid configuration make sure they are all the same speed on the raid chain otherwise they all will perform at the speed of the slowest drive and you wont get the performance from the faster drives just thought id add that. Great Guide
  8. omiknight52

    omiknight52 New Member

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    96 (0.05/day)
    Thanks Received:
    9
    Location:
    NY
    Great Guide
  9. scaremonger New Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    61 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    up grade

    hey there. i have to tell you that im inpressed with the fact that there is someone out there who would just be happy to help someone else. you rule. so. my situation is this. i went out and bouhgt far cry 2 and it seems that my comp is just not able to run it. so the first thing i did was buy ram. I now have 2 gigs of ram. well that din;t work so then i went on ebay ang got a great deal on an intel duo e86oo. now i found out that my motherboard is not compatiblel. the guy that sold me the cpu gave me this site and said you guys were good guys and would be willing to help. because my comp is bout 4 years old i want to upgrade what i can to finaly play far cry 2. yes im a gamer. im a fast learner but it has to be tought right. if that makes any sence. thanks
  10. mlee49

    mlee49

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    8,462 (3.66/day)
    Thanks Received:
    2,096
    Bruins04:

    Hey man you have a great guide here, but it is sorely out dated. Please please please update with current gen equipement. If not the original post is in dire needs of being marked that the details are over a year old!
  11. surfsk8snow.jah

    surfsk8snow.jah

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    457 (0.18/day)
    Thanks Received:
    11
    Location:
    Irvine, CA
    I definitely agree. I forgot about this thread; was one of the contributing original members. Bruins, are you still around?
  12. surfsk8snow.jah

    surfsk8snow.jah

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    457 (0.18/day)
    Thanks Received:
    11
    Location:
    Irvine, CA
    I would say make a new thread, and list your complete system specs in that thread, then PM me the title.
    If your profile specs are right, its because you have an AMD currently, which is not compatible with intel proc. We'll have to figure out what the best possible AMD proc u can get for that board is. That, or u need to get an intel board. E8600 is dope tho, u won't be dissatisfied.
  13. DonInKansas

    DonInKansas

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    5,095 (2.02/day)
    Thanks Received:
    1,264
    Location:
    Kansas
    It is. There's a post date with every post.:p
  14. bruins004 New Member

    Joined:
    Sep 27, 2005
    Messages:
    2,480 (0.79/day)
    Thanks Received:
    75
    Its has been a while.
    Sorry about that, but have been busy.
    If you guys want to help me out I am all for that just send me a PM with info on the area u want to help out with since I cant really update all of it.
    It is just such a beast to update by myself (really just need the build and deals sections updated).
    I will give credit when due.

    Yea I am around from time to time.
    Havent been too much in the last 6 months though.
    Wow am I the oldest member here these days.

    By the way congrads surfsk8snow, forgot to say that in the PM I sent you.
    Last edited: Dec 19, 2008
  15. bruins004 New Member

    Joined:
    Sep 27, 2005
    Messages:
    2,480 (0.79/day)
    Thanks Received:
    75
    Well here is the main problem and that is that your Video card only supports Shader Model 2 and Farcry I believe uses Shader Model 3. So a new video card is a must. Obv. u def. need a new mobo, but here is my first question. The RAM u just bought is it DDR or DDR2, bc the Core 2 Duo needs DDR2 RAM.
  16. aesedai New Member

    Joined:
    Feb 28, 2009
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    The mobo section isnt as much comprehensive as the rest of the sections.
    iam looking to buy a new mobo which one should i go for i have about 450$ for the pc excluding the graphics card and tell me which one should i go for DDR2or DDR3 also tell me a bit about the future prospects.
    PLZ!!!!
    (A full recommendation for the pc would be highly appreciated)
  17. black knight New Member

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    western australia
    neww builds

    love the article was a great help. very thorugh and and imformative.
  18. black knight New Member

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    western australia
    thanks for the comprehensive help with the new build article bruin004 the hardware is a bit out of date however it doesnt affect the excellant principals.my new build is well under way a high end gamer following the principles you have expressed.research being a bigie.thanks again .
  19. Hayder_Master

    Hayder_Master

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,159 (2.35/day)
    Thanks Received:
    637
    Location:
    IRAQ-Baghdad
    i think you need some update's on the brand , add more not remove
  20. patdaddy1987 New Member

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I built my computer for $375 and that is the tower, motherboard, CPU, CPU fan, 300 GIG HDD, FDD, 2 DVD Burners, 400 WATT Power supply, graphics card, eide cables, fans, windows vista home eddition full verson, and a 20" moniter. all at tiger direct P.S. i bought it pice by pice and built it from the ground up.
    i built it last year
  21. surfsk8snow.jah

    surfsk8snow.jah

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    457 (0.18/day)
    Thanks Received:
    11
    Location:
    Irvine, CA
    Can you perhaps post the specs of your $375 build? Could have been a Pentium 3 for all we know.
  22. EnergyFX

    EnergyFX New Member

    Joined:
    Nov 22, 2007
    Messages:
    1,554 (0.66/day)
    Thanks Received:
    340
    Location:
    Annapolis, MD
    this needs updated or removed from stickie.
  23. BinaryMage

    BinaryMage New Member

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    609 (0.52/day)
    Thanks Received:
    359
    If a mod is reading this, can this either be restarted or unstickied? It is multiple years old.
  24. michaeltyson New Member

    Joined:
    Apr 5, 2011
    Messages:
    25 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    holy crap! A+ on this thread. Ive been thinking about building a new desktop but havent really taken any steps. This will definately help me out when i decided to venture on my computer travels.
  25. BMarqa

    BMarqa New Member

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Help a lot especially ......me

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page