1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

New build wont do anything.

Discussion in 'General Hardware' started by X800, Jun 28, 2012.

  1. X800

    X800

    Joined:
    Dec 24, 2004
    Messages:
    294 (0.08/day)
    Thanks Received:
    55
    Location:
    FIN
    So put together asrock z68 pro-m + intel 3570k cpu + g.skill ares ddr3-2133 +chieftec cft-750 power.Ihave tried to clear cmos,take out battery,1 stick in diffrent slots, only with cpu and power.The fan only start 5 sek does that again when it has stopped.Can an to old bios do this ? it says on the chip 1.20 and the cpu needs atleast 2.10 or is the MB DOA ?
    :(
  2. puma99dk|

    puma99dk|

    Joined:
    Aug 29, 2005
    Messages:
    3,283 (1.01/day)
    Thanks Received:
    721
    u sure u ain't need a bios update for that Asrock Z68 Pro-M board before u can run a i5-3570k in it?

    bcs Z68 chipset is second generation and support Ivy Bridge yes but it needs a bios update to do that, and Z77 was made for Ivy Bridge but also support Sandy Bridge.
  3. X800

    X800

    Joined:
    Dec 24, 2004
    Messages:
    294 (0.08/day)
    Thanks Received:
    55
    Location:
    FIN
    But what are symptoms of an to old bios ? The cpu fan only spins for 5 sek and thats it...
  4. lindy New Member

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    81 (0.11/day)
    Thanks Received:
    24
    Location:
    45° 59' 55.57” N 86° 09' 20.10” W
    That might be one... ;)

    If you don't have a cpu that will work with your current BIO's revision, check with a local computer shop and see if they can help you out so you can get the BIO's flashed to the current version.
    Last edited: Jun 28, 2012
  5. X800

    X800

    Joined:
    Dec 24, 2004
    Messages:
    294 (0.08/day)
    Thanks Received:
    55
    Location:
    FIN
    Im thinking sending it all back.I dont have spare cpu to try with.
  6. Jstn7477

    Jstn7477

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    3,775 (2.13/day)
    Thanks Received:
    1,482
    Location:
    Sarasota, Florida, USA
    You don't own the 2700K or anything else in your system specs to try with?
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  7. X800

    X800

    Joined:
    Dec 24, 2004
    Messages:
    294 (0.08/day)
    Thanks Received:
    55
    Location:
    FIN
    Yes do own a 2700k its in my comp.I dont want pull it apart its to much work.
  8. Jstn7477

    Jstn7477

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    3,775 (2.13/day)
    Thanks Received:
    1,482
    Location:
    Sarasota, Florida, USA
    I don't see how it's easier to return everything and possibly pay restocking fees when you can just take your CPU cooler off and swap the chip, but whatever. It's not my computer.

    At the least you could replace your thermal paste when you do this anyway.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  9. X800

    X800

    Joined:
    Dec 24, 2004
    Messages:
    294 (0.08/day)
    Thanks Received:
    55
    Location:
    FIN
    I cant just take the cooler off the cpu , ill have to take mb out of the case to do that .

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page