1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

New Catalyst 10.3 Application Profile

Discussion in 'AMD / ATI' started by caveman-jim, Mar 19, 2010.

  1. caveman-jim New Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    6
    http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33960976
     
  2. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (1.88/day)
    Thanks Received:
    1,506
    Can we get a mirror here? They are getting hammered by 9000!!!
     
  3. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    40,391 (12.60/day)
    Thanks Received:
    15,036
    Is there anything we are supposed to do after installing?
     
  4. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (1.88/day)
    Thanks Received:
    1,506
    Hope that it works. Last time I did this I had to uinstall and do a complete reinstall of the Cat excluding the profile. It made performance worst for me. This time I want to read people's opinions...
     
  5. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,219 (4.30/day)
    Thanks Received:
    7,502
    Location:
    Edmonton, Alberta
    Play Games! App profiles merely configure the driver ot run in the best manner possible for the app you launch.

    Before, this was part of the driver. Now, they can simply toss out profiles for games, rather than a whole driver, or hotfix.
     
  6. Loosenut

    Loosenut

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    848 (0.44/day)
    Thanks Received:
    169
    Location:
    Montreal, Qc. Canada
    So that means profiles are automatically added to CCC depending on the game being played? You don't need to go into Profile Manager and set it manually? :rockout:
     
  7. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,219 (4.30/day)
    Thanks Received:
    7,502
    Location:
    Edmonton, Alberta
    No, Holger Grun(GDC 2010) said the app profiles are not user-selectable, as AMD/ATI feels confident that they know thier hardware best, and will configure it properly for you.
     
    Last edited: Mar 19, 2010
    Loosenut says thanks.
  8. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (1.88/day)
    Thanks Received:
    1,506
    You can check the date for: C:\Windows\System32\atiumdag.dll
    and few other ATI*.* files to see if that was changed. The date for the 10.3a release is 3/14/2010
     
    Loosenut says thanks.
  9. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,219 (4.30/day)
    Thanks Received:
    7,502
    Location:
    Edmonton, Alberta
    You mean atiumd6a.cap, atiumd6a.dll, and atiumd64.dll?

    [​IMG]
    [​IMG]
     

    Attached Files:

    Last edited: Mar 19, 2010
  10. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (1.88/day)
    Thanks Received:
    1,506
    Sure, what is your question then?
     
  11. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,219 (4.30/day)
    Thanks Received:
    7,502
    Location:
    Edmonton, Alberta
    No question, just that the atiumdag.dll file name is different on x64, as seen above, for those that miss it, or did they rename?
     
  12. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (1.88/day)
    Thanks Received:
    1,506
    I'm sure they didn't as it was already mentioned "and few other ATI*.* files..." it wasn't implied to only look at one file.
     
  13. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,219 (4.30/day)
    Thanks Received:
    7,502
    Location:
    Edmonton, Alberta
    Well, those are all the 10.3a and profile files. Might be nice to know exactly what files are to profiling files....;) The file you mentioned does not exist on my HDD.

    EDIT:
    AHhh....it's in sysWOW64, not system32, in Win7x64. ;)
     
    Last edited: Mar 19, 2010
  14. ml2517

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    31 (0.02/day)
    Thanks Received:
    5
    I'll tell ya. I had the 10.3a installed from a few days ago (Did a complete uninstall with driver sweeper etc.) and installed the profile update today.

    In BF2 I'm getting a few FPS less than I was before. So either A: I need to do something else/confirm something else or B: It isn't working.

    I'm running 2560x1600 with all advanced settings on high + 8xMSAA + 16x AF + Vsync Off + HBAO ON.

    For the hell of it I'm going to unisntall everything again (I heard that there is a new driver sweeper as of a few days ago, but I can't seem to find it.) and see if it matters.
     
  15. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (1.88/day)
    Thanks Received:
    1,506
    Oh so you just figured out I was talking about 32-bit and wasn't implying anything else :slap:. Making atiumd6a.cap, atiumd6a.dll, and atiumd64.dll in the wrong location earlier. :laugh:
     
  16. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,219 (4.30/day)
    Thanks Received:
    7,502
    Location:
    Edmonton, Alberta
    AH, yes, exactly. heh. You weren't specific enough. I blame you. heh. Both sets of files are there, one for X64, one for 32. The X86 files are labelled almost the exact same...both updated.
     
  17. ml2517

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    31 (0.02/day)
    Thanks Received:
    5
    Well it made zero difference for my setup (lost a couple fps) after a completely fresh install between 10.3a and 10.3a + profile update.

    Running 2 x 5970's

    My full specs:
    i7 975 EE @4.27GHZ / 2 x HD5970 @980MHZ/1300MHZ
    eVGA X58 Classified 3 x SLI / 6GB Kingston DDR3 2000MHZ RAM
    1500 Watt Silverstone Strider PS / 8X Bluray/DVD Burner
    2 x 160GB Intel X25-M Gen2 SSDs / 2TB WD HD
    Windows 7 64bit

    Water Cooling - 1 Loop:
    Swiftech Apogee XT / Koolance Mosfet+VReg / 2 x EK Nickel-Acetal 5970 in series
    2 x Black Ice GTX360 / 1 x Black Ice GTX480 Radiators
    2 x D5 Pumps + EK Dual Top
    20 x Yate Loon 2200RPM Fans Push/Pull
     
  18. DRDNA

    DRDNA

    Joined:
    Feb 19, 2006
    Messages:
    4,805 (1.43/day)
    Thanks Received:
    573
    Location:
    New York
    HOT DAMN thats a sweet rig !:toast: ....When them 5970's come down a lil I am grabing me some and maybe a six core too.
     
  19. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,219 (4.30/day)
    Thanks Received:
    7,502
    Location:
    Edmonton, Alberta

    Yeah, I'm not noticing the "up to 75% in BFBC2" that was claimed. Maybe it's a stability fix...I'm stil lgetting the odd crash.


    It only adds profiles for those few apps listed, too; only those apps should be any different. All previous profiles are included with th 10.3a driver package.
     
  20. DRDNA

    DRDNA

    Joined:
    Feb 19, 2006
    Messages:
    4,805 (1.43/day)
    Thanks Received:
    573
    Location:
    New York
    profile or no profile you still have CoNtRoL with the CCC and you have the ability to mess around with your own profiles for some sweet 2D clocking and I am sure you can do some sweetness to 3D too but I have tested that.
     
  21. ml2517

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    31 (0.02/day)
    Thanks Received:
    5
    Certainly not complaining about the framerates I'm betting since 10.3 but I got my hopes up that it was going to be an insane increase and.. well.. it just about stayed the same. :D
     
  22. DRDNA

    DRDNA

    Joined:
    Feb 19, 2006
    Messages:
    4,805 (1.43/day)
    Thanks Received:
    573
    Location:
    New York
    Ya man been there too many times!:twitch:
     
  23. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,260 (2.53/day)
    Thanks Received:
    963
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
    Will this work with 9.12s? and whats the big deal with Crossfire Profiles?
     
  24. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,219 (4.30/day)
    Thanks Received:
    7,502
    Location:
    Edmonton, Alberta
    The profiles that are in this file are not the same type of profile as what CCC sets. There is NO users interface to these profiles, as they typically dictate rendering modes for CROSSFIRE, while the CCC profiles are for CCC settings only.

    The big deal is that we used to have to wait for a driver, when new games release, for proper Crossfire support. This way, there's no need to wait...ATI can hand out a new profile installer, just 500K, instead. Hopefully this means that in future, we get Corssfire fixes on day one of release, if not jsut after.
     
  25. DRDNA

    DRDNA

    Joined:
    Feb 19, 2006
    Messages:
    4,805 (1.43/day)
    Thanks Received:
    573
    Location:
    New York
    I thought setting the AI to advanced forced the performance rendering scheme. No?
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page