1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

New comp today! BLAZES!

Discussion in 'General Hardware' started by B1gg3stN00b, Aug 2, 2008.

  1. B1gg3stN00b

    B1gg3stN00b New Member

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    1,944 (0.76/day)
    Thanks Received:
    109
    Pentium CPU, 133mhz
    16mb RAM
    TV tuner/video card combo, unsure of specs as of now.
    1.6gb hd
    2 floppy drives, 1 CD ROM drive
    Windows 98

    All in a cream case.

    Included was an HP deskjet printer and 15" Sony trinitron monitor.

    All for $10


    It's actually really fast with '95 on it!

    What are good things to do with old comps like this? So far I'm using it as a TV/FM tuner :p
     
    Last edited: Aug 2, 2008
  2. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,790 (13.19/day)
    Thanks Received:
    14,167
    Having vulgar words in your title is pretty lame. Try to be a little more respectable when thinking of your titles.
     
  3. xfire

    xfire New Member

    Joined:
    Nov 22, 2007
    Messages:
    1,395 (0.55/day)
    Thanks Received:
    193
    Location:
    Hyderabad,India
    get linux, get smart.
     
  4. intel igent

    intel igent New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    4,641 (1.35/day)
    Thanks Received:
    434
    Location:
    Toronto, Canada
    indeed maybe a title edit would be good?
     
  5. Paulieg

    Paulieg The Mad Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    11,914 (4.25/day)
    Thanks Received:
    2,979
    Location:
    Wherever I can find the iron.
    Yes, please PM a mod who moderates this section for a title change. Please no title with vulgar language!
     
  6. spud107

    spud107

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Messages:
    1,194 (0.43/day)
    Thanks Received:
    131
    Location:
    scotland
    i say you got ripped off for 10 dollars, anything under 1ghz should be free . . .
     
  7. mullered07

    mullered07 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2007
    Messages:
    2,648 (0.94/day)
    Thanks Received:
    204
    Location:
    UK
    dos gaming rig :toast: i want an old setup for that reason
     
  8. spud107

    spud107

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Messages:
    1,194 (0.43/day)
    Thanks Received:
    131
    Location:
    scotland
    i got 2 800mhz rigs the other week, duron and via c3, want one of those? :) lol
     
  9. mullered07

    mullered07 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2007
    Messages:
    2,648 (0.94/day)
    Thanks Received:
    204
    Location:
    UK

    was looking for maybe a 166mhz/200mhz maybe just to pop on win 95/98 and a load of old dos games, but if u wanna get rid, shoot me a pm with details :toast: could make a handy download/internet box also
     
  10. MadClown

    MadClown New Member

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    1,362 (0.59/day)
    Thanks Received:
    108
    Location:
    NY, the state were you cant defend yourself
    i have a 100 megabit ethernet card in my p3, and i think the card is old so I would say most of them should work
     
  11. spud107

    spud107

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Messages:
    1,194 (0.43/day)
    Thanks Received:
    131
    Location:
    scotland
    i need to replace some caps on the via one, the amd one seems like a good project, [​IMG]

     
    panchoman says thanks.
  12. spud107

    spud107

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Messages:
    1,194 (0.43/day)
    Thanks Received:
    131
    Location:
    scotland
    iv got heatsink, gfx cards, sticks of 32mb ram, psu, not sure on an hd, but for a download box prob best to get a new one, a time or dell case, and other random bits, but i don't seem to have a soundcard,
    also have a dell p3 600mhz complete pc(6gb hd 256mb ram tnt2 32mb), along with a skt 478 celeron 1.8ghz (512mb ddr ram, onboard everything, 10gb hd.)
     
  13. KieranD

    KieranD

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    8,035 (3.06/day)
    Thanks Received:
    816
    Location:
    Glasgow, Scotland
    well its what youd call legacy hardware

    not really good for much these days dos gaming maybe could use it for internet although i doubt it would even be good for that

    that cpu just lets it down tho its too slow for most programs and even os

    id get damn small linux and use that you might see some improvement over win 95, DSL isnt that good looking but compared to win 95 its nice

    there are aome even more light linux distros so you could google for some

    erm really why did you buy it?

    oh and mod the case like paint it for a start unless its pure plastic on the sides and top then i would paint plastic personally



    the mature thing to do would be to ignore the swear word and let the mods handle it, since a mod already handled it first few posts otherwise you should have gave the same advice as was given in a nice mature fashion

    some people casually swear but there is a reason we call some words swear words so we have words we can use to convey strong emotions of hate or anger or pain like "damn that friggin hurt"

    swear words are so casual they dont mean anything anymore they lost all the impact they used to have like years ago the word cunt was terrible now its means like mate or pal

    i have been known to swear casually which i realise i shouldnt do so much
     
  14. B1gg3stN00b

    B1gg3stN00b New Member

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    1,944 (0.76/day)
    Thanks Received:
    109
    I've already finished cleaning it out and I'm about to install a spare 40gb IDE HD for Damn Small Linux (nothing wrong with swearing, they even do it in OS names :p) and Windows 95.

    I have an old Toshiba Tecra laptop running at 333mhz too, dunno what to do with it, hahah!
     
  15. KieranD

    KieranD

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    8,035 (3.06/day)
    Thanks Received:
    816
    Location:
    Glasgow, Scotland
    that laptop will be faster but at least you can get new parts for the pc

    like im sure u will find a cheap pentium on ebay

    i want to know if dsl runs good lol
     
  16. KieranD

    KieranD

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    8,035 (3.06/day)
    Thanks Received:
    816
    Location:
    Glasgow, Scotland
    needs more ram tho do you happen to know the max amount of ram the motherboard can handle id max that baby out

    what type of ram does it even take?

    the ram will be a good upgrade at least 64mb is needed to get anything out of "it" i remember when i had to upgrade from 32mb of ram to 64mb of ram just so i could run settlers LOL

    dunno but i hope it goes well mate
     
  17. KieranD

    KieranD

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    8,035 (3.06/day)
    Thanks Received:
    816
    Location:
    Glasgow, Scotland
    24 MB RAM minimum for DSL
     
  18. xfire

    xfire New Member

    Joined:
    Nov 22, 2007
    Messages:
    1,395 (0.55/day)
    Thanks Received:
    193
    Location:
    Hyderabad,India
    I say try puppy linux.
     
  19. KieranD

    KieranD

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    8,035 (3.06/day)
    Thanks Received:
    816
    Location:
    Glasgow, Scotland
    puppy linux sounds good to me too

    i think you really need to get up the ram tho
     
    Last edited: Aug 3, 2008
  20. thoughtdisorder

    thoughtdisorder New Member

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    1,818 (0.73/day)
    Thanks Received:
    269
    Location:
    Just South of Mars
    That's some good fortune finding a rig like that. Mullered had a good suggestion in making a DOS gaming rig.......
     
    Last edited by a moderator: Aug 3, 2008
  21. Polaris573

    Polaris573 Senior Moderator

    Joined:
    Feb 26, 2005
    Messages:
    4,281 (1.21/day)
    Thanks Received:
    718
    Location:
    Little Rock, USA
    This thread is not located in general nonsense. Therefore, as weak as the topic is, you must stay on subject. All previous off topic posts have been deleted.
     
  22. xubidoo New Member

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    882 (0.34/day)
    Thanks Received:
    69
    Location:
    Lancs,UK
    id use it as either a DOS box for really old classics or as a simple download box ,altho not sure if itd even manage that :)

    chuck in as much ram as itll accept ,amybe you could even pick up a P200/P233 if the board take em ,im sure u could get 1 on ebay for nxt to nothing.
     
  23. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,257 (5.15/day)
    Thanks Received:
    3,597
    Location:
    Florida
    i want the via C3
     
  24. spud107

    spud107

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Messages:
    1,194 (0.43/day)
    Thanks Received:
    131
    Location:
    scotland
    managed to test that one in another board, its skt 370 an gets recognised as pIII in bios
    [​IMG]
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page