1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

New F@H Team Members Post Here First

Discussion in 'Folding@Home' started by BUCK NASTY, Mar 14, 2009.

  1. garyinhere

    garyinhere

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    1,610 (0.91/day)
    Thanks Received:
    976
    Location:
    I'm roomates with Corey Feldman
    My deal is I crunch as well and don't know if do both 24/7 would hurt or not? I have three primary units that i would like to fold on with the following cards: xxx5870 with a 965BE proc, HIS 5770 with a phenom ii 9650 quad, and a evga gt240 with a core ii quad Q8400. I would like to get all three set up folding/crunching at the same time but don't know if this is possible. I have tried to set up the 5870 with the gpu2 client but get an error saying my gpu isn't supported. All help is appreciated thank you
     
    DaMulta says thanks.
  2. KingPing

    KingPing

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    829 (0.43/day)
    Thanks Received:
    276
    Location:
    Argentina (South America)


    For the 5870 use the console client, not the system tray one.

    if your are using the console client, and it still refuse to work, you have to edit the shortcut name

    How to?

    here: Setting up GPU2 on ATI cards!

    Good luck!
     
  3. garyinhere

    garyinhere

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    1,610 (0.91/day)
    Thanks Received:
    976
    Location:
    I'm roomates with Corey Feldman
    the target in the shortcut properties is as follows: C:\Users\Gary\Downloads\Folding@home-Win32-GPU_Vista-623\Folding@home-Win32-GPU.exe do i add the -gpu 0 -forcegpu ati_r700 at the end of this?
     
  4. KingPing

    KingPing

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    829 (0.43/day)
    Thanks Received:
    276
    Location:
    Argentina (South America)
    Yes

    copy this, and paste and voila!

    C:\Users\Gary\Downloads\Folding@home-Win32-GPU_Vista-623\Folding@home-Win32-GPU.exe -gpu 0 -forcegpu ati_r700
     
  5. garyinhere

    garyinhere

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    1,610 (0.91/day)
    Thanks Received:
    976
    Location:
    I'm roomates with Corey Feldman
    got it up and running on one machine thanks! Is their a site I can check stats once i've completed work units?
     
  6. KingPing

    KingPing

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    829 (0.43/day)
    Thanks Received:
    276
    Location:
    Argentina (South America)
    here: http://folding.stanford.edu/English/Stats

    or you can download FahMon (to keep track of the client progress, etc) and select the client, then go to the "web" tab and select "my stats"

    to add a client select "clients" then "add new client", in location, put the folder where the client was installed, i think it should be here (maybe): C:\Users\Gary\Downloads\Folding@home-Win32-GPU_Vista-623
     
    Last edited: Sep 23, 2010
    garyinhere says thanks.
  7. hertz9753

    hertz9753

    Joined:
    Sep 5, 2009
    Messages:
    1,089 (0.57/day)
    Thanks Received:
    474
    Location:
    Bismarck, ND
    Stats links for Team 50711

    Try this.
     
    Chicken Patty says thanks.
  8. Magikherbs New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    366 (0.23/day)
    Thanks Received:
    92
    Finally got around to trying this out lol..
    I will be using the same TPU forums name and system specs are as shown on my profile. If you need better verification, just ask.
    Peace
    [​IMG]
     
    KieX, msgclb, Chicken Patty and 3 others say thanks.
  9. bogmali

    bogmali Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    6,652 (2.72/day)
    Thanks Received:
    4,129
    Location:
    Olympia, WA USA
    Welcome to the team Magikherbs:toast:
     
    Chicken Patty and Magikherbs say thanks.
  10. Magikherbs New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    366 (0.23/day)
    Thanks Received:
    92
    Once again, thank you all for making me feel most welcome !

    How do these times on the SMP client look ?
    [​IMG]

    It takes about 2-3 (timing it now) hours to complete 10,000 with the Gpu client, btw.
     
  11. KieX

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    2,408 (1.33/day)
    Thanks Received:
    2,461
    Location:
    London, UK
    Been a while since I used CPU so not too sure. Your best bet is to use a monitoring app like HFM.net. That will let you check your PPD and gauge if everything is working fine or not.
     
  12. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,595 (1.72/day)
    Thanks Received:
    3,942
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    Your getting 2000ppd out of the X2 550BE. +1 for HFM.net

    [​IMG]
     
    Magikherbs says thanks.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  13. Magikherbs New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    366 (0.23/day)
    Thanks Received:
    92
    heh.. just figured it out thx ! :toast:

    [​IMG]

    If 1800 is low.. maybe Im starvin my cpu volts ? Im not using bigadv...just normal.
    Last night I added 3.5gb of Readyboost on my usb stick, which made for much less hang time lol.
     
    Last edited: Oct 2, 2010
  14. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,595 (1.72/day)
    Thanks Received:
    3,942
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    The GTS250 your running puts out good PPD, but you must raise the shaders only to 1900.

    :toast:
     
    Magikherbs says thanks.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  15. (FIH) The Don

    (FIH) The Don

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    6,823 (3.52/day)
    Thanks Received:
    2,910
    Location:
    Viking Land
    just got the 465 up and running

    BIG thanks to KieX for helping me through teamviewer cause im a fucktard at this lol :laugh:

    how does the ppd look?

    [​IMG]
     
  16. Magikherbs New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    366 (0.23/day)
    Thanks Received:
    92
    You sure a Green edtion will handle that ? Im on default clocks, 675/900/1458. :D
     
  17. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,595 (1.72/day)
    Thanks Received:
    3,942
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    It'll handle it. Just watch your temps and raise fan accordingly.

    You have at least another 3K ppd awaiting, if you can get the core and shaders up there.
     
    (FIH) The Don says thanks.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  18. (FIH) The Don

    (FIH) The Don

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    6,823 (3.52/day)
    Thanks Received:
    2,910
    Location:
    Viking Land
    will overclock the thing later tonight, im thinking 750 on the core, as the shaders follow, not sure they can be unlinked
     
    BUCK NASTY says thanks.
  19. Magikherbs New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    366 (0.23/day)
    Thanks Received:
    92

    I know you said shaders only heh..;) but I want to work it up to Gts 250 specs.
    The box my card came in has a label that says 700 for the gpu clock hehe.. so they dont even know lol...
    Gpu temps were about 49C, before the OC. If this holds, in a week or two, Ill bump the memory up to 950 or 1000mhz.

    [​IMG]
     
    KieX says thanks.
  20. KieX

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    2,408 (1.33/day)
    Thanks Received:
    2,461
    Location:
    London, UK
    Looking good there Magikherbs :toast:
     
    Magikherbs says thanks.
  21. Thefumigator

    Thefumigator

    Joined:
    Jun 11, 2008
    Messages:
    417 (0.18/day)
    Thanks Received:
    66
    Sorry I didn't introduced myself before

    So hello, I had a look at F@H and realized this "introduce yourself" thread so here I go.

    I've been member of Techpowerup forum but almost never posted. I read the reviews a lot.

    My name is Amalfi Marini ("TheFumigator" or just Fum).
    I live in Montevideo Uruguay, I study software engineering or lets say "computer science". I work as video editor and I teach maths, and PC repairing and networking courses.

    I'm folding on my good old Phenom 9550, my Geforce 8200 IGP, an my other system is an old Celeron 1100Mhz that my father uses for his tasks (mostly email and internet).

    [​IMG]

    As I do heavy tasks (video editing and others) numbers aren't as good as they could be, but of course, better systems in the future will improve my numbers. Still I climbed from last position to top 300 in a month or so. New nvidia on my sight... Not considering upgrading my phenom yet, I'm still quite happy with it.

    Strangely I cannot get into the stanford website... is it down or what?

    Laters,
    Fumigator.
     
  22. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    12,292 (6.47/day)
    Thanks Received:
    12,119
    Location:
    Raleigh, North Carolina, United States
    Can you give us a HFM shot? You should be able to get bonus points on your Phenom X4 (and thus far better PPD)
     
    Thefumigator says thanks.
    Crunching for Team TPU
  23. Thefumigator

    Thefumigator

    Joined:
    Jun 11, 2008
    Messages:
    417 (0.18/day)
    Thanks Received:
    66
    It seems much better now :)

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us

    Do I have to change something on the SMP config to make it even better?
     
  24. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    12,292 (6.47/day)
    Thanks Received:
    12,119
    Location:
    Raleigh, North Carolina, United States
    Much better indeed!

    Do you have the SMP client set up with a passkey? If so, that's it :)
     
    Thefumigator says thanks.
    Crunching for Team TPU
  25. qu4k3r

    qu4k3r

    Joined:
    Apr 7, 2009
    Messages:
    253 (0.12/day)
    Thanks Received:
    156
    Location:
    Valencia, Venezuela
    Sadly, I have to dismissed 8400gs from f@h because a turtle is fatster than it, 2 days folding and barely reaches 80% of its first jod. That card sucks.- LOL

    [​IMG]
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page