1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

New F@H Team Members Post Here First

Discussion in 'Folding@Home' started by BUCK NASTY, Mar 14, 2009.

  1. blkhogan

    blkhogan New Member

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    2,315 (0.91/day)
    Thanks Received:
    648
    Location:
    If I told u.. I'd have to kill u
    Been folding for TPU for awhile but still pretty new to the whole thing. Got one rig folding 24/7 right now. Working on building another one for a main / folding part time rig.
    Folding name: blkhogan
    Full time F@H setup:
    Phenom 9850 @ 2.8GHz
    2 GB OCZ 1066
    EVGA GTX280 1GB
    Vista 32 bit ultimate
    PPDs around 5900 - 6500 (running 1 GPU client right now)

    2nd rig setup: (still in the works)
    Phenom II X3 720 (on the way)
    4 GB OCZ 1066
    PNY 9600GT (on the way)
    XP 64 bit
    Will probably switch the 280 for the 9600 in the full time rig when it arrives so PPD's will drop some. :toast:
    Last edited: Mar 31, 2009
  2. novacheck

    novacheck New Member

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    530 (0.23/day)
    Thanks Received:
    24
    Location:
    At the end of the world, and turn left.
    Cool, good to know. Thanks guys. Will definitely ask again if I need some help.:rockout:
  3. mrhuggles

    mrhuggles

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    1,540 (0.62/day)
    Thanks Received:
    174
    hi, been thinking about folding for a long time now but had a near limitless stream of issues with my videocard. got a new one tho :) 8600GTS [default clocks] and 2900XT [overclocked, underclocked, i mess around with it alot]

    8600gts isnt an upgrade power wise, but its a very vast upgrade compatibility wise and power consumption wise, especialy with the 2900xt being a 1gb version, curious to see how well the 8600gts does, i got it for 55 shipped and its fanless [uses case exaust fans to suck air in through the back to cool it]

    also, are there any posts about installing the console client as a service in XP?

    EDIT: wow i am having issues with running other programs while FAH gpu client is running, like something is being used way too heavily, the cpu doesnt look like its in use, and the hdd only looks like its getting used somewhat... media player classic cant even play any files it gets stoped completely.
    Last edited: Apr 1, 2009
  4. purefun65

    purefun65 New Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    38 (0.02/day)
    Thanks Received:
    2
    want to fold for u guys what is your team number? got a new i7 rig and i have 2 gtx 275 cards coming pm me as to how to set it up.
    bogmali says thanks.
  5. bogmali

    bogmali Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    6,641 (2.86/day)
    Thanks Received:
    4,124
    Location:
    Olympia, WA USA

    That would be 50711 for the team number. There is already a great "how to" on here for setting up multiple GPUs. Let me know and PM me if you still need help.
  6. Gilbert New Member

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    14 (0.01/day)
    Thanks Received:
    30
    Location:
    Montréal, QC, Canada
    just joined

    I am new at FAH and never had a sophisticated graphic card as I never played games apart from Solitaire or Mahjong... I am not new at PCs as I have bought new a 286-10 during DOS 3.3 days. I also was quite active with the Montreal OS/2 user group. I also was active in Seti@Home until about 4 years ago when I needed to change my computer system.

    End of January, I was diagnosed with lung cancer (stage llll squamous T2N3M0) and about to undertake treatment soon. I had been wondering what I could do and found my contribution could be in FAH. I decided to get a new system after doing a bit of reading. I just received most of the parts yesterday: Antec 1200 case; Corsair 750W power supply; XFX GX260NADFF GeForce GTX 260 Core 216; GIGABYTE GA-MA790X-UD4P motherboard; AMD Phenom II X3 720 BE cpu; XIGMATEK Dark Knight-S1283V 120mm Long Life Bearing CPU Cooler; Patriot Viper 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1066 (PC2 8500) Dual Channel; Western Digital Caviar Black WD1001FALS 1TB 7200 RPM 32MB Cache. Received everything yesterday but the heatsink & fan which comes from a different wharehouse and should arrive on the 9th. I may end up temporarily putting my old Athlon X64 3600 on the new mb to be able to start the installation.

    I have been using XP Pro for the past 6 years. I experimented a bit with the x64 build of Windows 7 (b7057) but had problems with the dual boot feature which did not always work well for XP and ended up restoring the MBR with Acronis True Image to get rid of the problem.

    I want to thank Kursah who has written clear and complete instructions on the optimum use of the GTX 200 cards. It will help me get the best use of my GPU.
  7. mmaakk

    mmaakk

    Joined:
    Sep 17, 2008
    Messages:
    567 (0.27/day)
    Thanks Received:
    171
    Location:
    Brasil
    Welcome to the house Gilbert :toast:

    Another Canadian joining TPU for the cause :rockout:

    You got great piece of equipment. About OS, stick with XP. It has some advantages folding over Vista.

    Thanks for joining TPU
  8. bogmali

    bogmali Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    6,641 (2.86/day)
    Thanks Received:
    4,124
    Location:
    Olympia, WA USA
    Gilbert-First off, welcome:cool: Secondly, I'm very sorry to hear about your illness. This is the very same reason I've found myself contributing to a cause that will eventually find a cure from such diseases. I lost my dear mother to cancer (which fuels my motivation) so I somewhat feel your pain. Here's wishing to the success of your treatment and your speedy recovery:toast:
  9. Gilbert New Member

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    14 (0.01/day)
    Thanks Received:
    30
    Location:
    Montréal, QC, Canada
    Thanks for the reply and OS confirmation. The little bit of experimentation I did with Win7 was rather surprisingly positive and did it because of the better memory management (over 4GB) that I expected my new memory size to be. I did not experiment for long as I did not wish to spend lots of time installing all my sw in my old system which I will relegate to my wife who just started getting an interest in computers.
  10. Gilbert New Member

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    14 (0.01/day)
    Thanks Received:
    30
    Location:
    Montréal, QC, Canada
    Thanks! It is amazing that so little is known on cancer and most treatments are still experimental. I expect to join a clinical trial RTOG 0617 which tries a new radiation dose of 74 Gy vs the standard of 60 Gy with chemotherapy of carboplatin/paclitaxel and possible cetuximab (ind # 103444) for people with Non Small Cell Lung Cancer (NSCLC).
  11. mmaakk

    mmaakk

    Joined:
    Sep 17, 2008
    Messages:
    567 (0.27/day)
    Thanks Received:
    171
    Location:
    Brasil
    So... I guess you will go for 64bit. I haven't had good experiences with 64bit :ohwell:

    About 2 years ago I was sooooo happy about my 4GB mem kit!!! In the end I took one stick of my rig, went back to 32bit and living happy with 3Gb. :D
  12. Gilbert New Member

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    14 (0.01/day)
    Thanks Received:
    30
    Location:
    Montréal, QC, Canada
    I may eventually go 64 bit but, for the moment, will stick with what I know best and have experience with. Vista and Windows 7 have changed the boot process and I do not want to be stuck as I was for a few hours yesterday with a system that was minimal in its usefulness to me. Sure, I could have started installing all that I have but it would have taken more time than I had.

    Since I was caught with no heatsink & fan to complete my installation, I just went out and got myself a cheap one (Thermaltake CL-P0444 at 21$CAN) so I can go ahead with my installation. The scheduled delivery date for my better one is the 9th. and can't wait that long...
  13. grunt_408

    grunt_408

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    2,026 (0.80/day)
    Thanks Received:
    485
    Location:
    Australia
    hi just started folding again :p I decided to join the tpu team. Folding with my old rig
    p35,3870, e6750@3.20GHz and 4Gb of ddr 800 4-4-4-15 ram
    johnnyfiive, BUCK NASTY and bogmali say thanks.
  14. johnnyfiive

    johnnyfiive

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    3,891 (1.70/day)
    Thanks Received:
    876
    Location:
    Tucson, AZ
    Sweet, I just passed 100,000 pts and have completed 249 WU's since March 15th or so when I first started folding. Yay.
  15. crtecha

    crtecha New Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    2,407 (1.17/day)
    Thanks Received:
    207
    Location:
    ipsay meechigan
    As soon as I can get AT&T out to my apartment to get me outta this comcast deal Ill be back.
  16. Gilbert New Member

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    14 (0.01/day)
    Thanks Received:
    30
    Location:
    Montréal, QC, Canada
    Nice! Just started my first hour folding... Seems like my GTX260 will get me around 6400 ppds with the current wu (5780). Have not done any tweaking yet.

    I read some of your other posts which encouraged me with my gpu hw buying decision. Thanks!
    johnnyfiive says thanks.
  17. johnnyfiive

    johnnyfiive

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    3,891 (1.70/day)
    Thanks Received:
    876
    Location:
    Tucson, AZ
    Sweet! Mine is pulling around 7k by itself, my machine does about 2,400ppd, so I'm in total getting 9,400ppd on average.
    Gilbert says thanks.
  18. Aeon19 New Member

    Joined:
    Apr 3, 2007
    Messages:
    67 (0.03/day)
    Thanks Received:
    2
    Just joined! :D

    Happy to help in some kind of way...

    Should i do anything else?
    bogmali says thanks.
  19. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,444 (1.75/day)
    Thanks Received:
    3,508
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    What clients are you going to run?
    Crunching for Team TPU
  20. Aeon19 New Member

    Joined:
    Apr 3, 2007
    Messages:
    67 (0.03/day)
    Thanks Received:
    2
  21. morpha

    morpha New Member

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    416 (0.21/day)
    Thanks Received:
    55
    Location:
    Australia
    YO! Im Morpha,
    IM folding on my gaming rig.
    <--------------------------------- View my Specs

    I generally only do GPU folding with my HD4870.
    My CPU is an overclocked E8400.

    Any tips and info would be appreciated.

    I only just now posted here but I started folding in the TPU team 2 weeks ago..
    Last edited: Apr 12, 2009
    bogmali and mmaakk say thanks.
  22. mmaakk

    mmaakk

    Joined:
    Sep 17, 2008
    Messages:
    567 (0.27/day)
    Thanks Received:
    171
    Location:
    Brasil
  23. Medros New Member

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    22 (0.01/day)
    Thanks Received:
    4
    Just started folding for the team under medros.

    have the smp client going on my e5200 @3.1ghz
    also have a 8800gs to set to folding
    BUCK NASTY and bogmali say thanks.
  24. bogmali

    bogmali Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    6,641 (2.86/day)
    Thanks Received:
    4,124
    Location:
    Olympia, WA USA

    Welcome:toast: Let us know (by posting) if you need help and/or have questions;)
  25. thraxed Guest

    [​IMG]

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page