1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

New Vista Patch Causing Problems

Discussion in 'News' started by Jimmy 2004, Apr 4, 2007.

  1. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.51/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    Forum users at Broadband Reports have posted some problems with Microsoft’s new patch for Vista. The KB925902 patch, which was supposed to fix vulnerabilities including the cursor exploit, is reportedly creating issues including stopping antivirus software such as AVG and F-Secure loading correctly, causing false positives of a Trojan, and even preventing users booting entirely. Although this isn’t yet a widely documented problem, it may be best to delay patching Vista until the matter becomes a little clearer. Apparently the news poster at neowin.net also experienced this problem, with one of the two computers he installed the patch on failing to boot.

    Source: Broadband Reports via neowin.net
     
  2. HaZe303

    HaZe303 New Member

    Joined:
    Feb 12, 2006
    Messages:
    305 (0.09/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    Sweden (08-Stockholm)
    That is a good reason why you should use Kaspersky Internet Security instead of others... :) Im yet to notice any issues of that patch, but maybe im one of the few???
     
  3. wazzledoozle

    wazzledoozle New Member

    Joined:
    Aug 30, 2004
    Messages:
    5,414 (1.44/day)
    Thanks Received:
    161
    Location:
    Seattle
    I'm using Vista and Live Onecare, no problems here.
     
  4. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.51/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    I'll give the patch ago tomorrow - it looks like the problem is only affecting a small amount of Vista users, but it was rushed out to fix the cursor vulnerability from what I've read.
     
  5. xylomn

    xylomn New Member

    Joined:
    May 13, 2006
    Messages:
    661 (0.21/day)
    Thanks Received:
    18
    Location:
    Swindon, England, United Kingdom
    using bitdefender 10 here... no problems related to this patch yet.. (just the irritating one where i have to disable the antivirus when its doing updates or they won't install :( )
     
  6. Ombracol New Member

    Joined:
    Oct 20, 2005
    Messages:
    99 (0.03/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    NY NY
    UI have been having Problems

    Yeah my patch was installed automaticly last night and now when I am runing media center on my second display i cant get the mouse to focus to first display just a buch a flickering an no responsive media center or my pointer will disapear... damn you microsoft
     
  7. Zalmann

    Zalmann New Member

    Joined:
    Feb 25, 2007
    Messages:
    910 (0.32/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    Perth, Australia
    Oh that's the reason why Symantec Anti-virus stopped working yesterday. I thought I cought some malware somewhere and ended up formatting my hard drive and re-installing Vista 64 ultimate again.
     
  8. Ketxxx

    Ketxxx Heedless Psychic

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    11,510 (3.58/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    Kingdom of gods
    AVG is one of the best antivirus protection out there, used by many corporate companies worldwide, its not a good sign M$ released a patch that screws even more software programs up, especially given Vistas already almost neverending list of problems.
     
  9. WarEagleAU

    WarEagleAU Bird of Prey

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    10,807 (3.50/day)
    Thanks Received:
    547
    Location:
    Gurley, AL
    Is live one care any good? Ive gotten alot of bad reviews on it and some security issues. I use Zone alarm, even though Im not on Vista,,,,,yet, I havent heard anything wrong with Vista and Zonealarm yet.
     
  10. Casheti

    Casheti New Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    4,422 (1.40/day)
    Thanks Received:
    29
    I use Vista and Kaspersky, and I think it's great.
     
  11. Zalmann

    Zalmann New Member

    Joined:
    Feb 25, 2007
    Messages:
    910 (0.32/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    Perth, Australia
    The current versions of Zonalarms don't work with vista. I am hoping they will rectify this soon, as I don't trust the standard windows shit.
     
  12. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.51/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    Yeah, I'm hardly using Vista at the moment because there are no decent free firewalls and I don't particularly like the built-in one. It's better than XP, but I'm still waiting for Comodo to come out on Vista - even if it's a beta, I'll give it a go because I'm behind a hardware firewall anyway.
     
  13. Casheti

    Casheti New Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    4,422 (1.40/day)
    Thanks Received:
    29
    By the way, my computer does sometimes fail to boot lately. I always thought that was just because it was a piece of crap, but all along it was this :eek:
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page