1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

no driver for hd 3870 x2 card

Discussion in 'AMD / ATI' started by BlackIce, Dec 12, 2008.

  1. BlackIce

    BlackIce New Member

    Joined:
    Feb 25, 2008
    Messages:
    19 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    hi i need some help over here, my old driver is 8.11 when i try to install 8.12 that i get a error that says no driver found or installed

    [​IMG]

    [​IMG]

    i contacted amd for this problem and the tell me i need to remove all drivers than reboot than reinstall but that will not help at all

    thank god i did buy 2 new HD 4870 X2 cards that i get next week
     
  2. andrewsmc

    andrewsmc

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    1,016 (0.46/day)
    Thanks Received:
    110
    Location:
    Pikeville NC
    off topic but... Holy HELL thats alot of ICONS!
     
    BlackIce says thanks.
  3. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,798 (13.19/day)
    Thanks Received:
    14,178
    Did you try rebooting? Also, it looks like you have a lot of programs running. Make sure there are as few programs running as possible while installing drivers.
     
    BlackIce says thanks.
  4. BlackIce

    BlackIce New Member

    Joined:
    Feb 25, 2008
    Messages:
    19 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    first of all its not off topic, second of all i need all my icons because i use all my programs, and yes i did reboot my pc and i tryed to install with all running prg´s off and still no work
     
  5. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,377 (11.55/day)
    Thanks Received:
    9,682
    the yellow exclamation mark is some kind of error - find out (and translate) that error for us.
     
  6. BlackIce

    BlackIce New Member

    Joined:
    Feb 25, 2008
    Messages:
    19 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    man , like i said it installs the 8.12 driver fine but when i reboot than it says no driver installed i know there is nothing wrong with the card i tested it on a other pc and there it works fine
     
  7. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,377 (11.55/day)
    Thanks Received:
    9,682
    forgive me for asking this as it is a bit stupid: you sure you're installing an x64 driver? forcing a 32 bit might be causing this odd issue.
     
    BlackIce says thanks.
  8. Castiel

    Castiel

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    3,319 (1.40/day)
    Thanks Received:
    310
    Same here. I would double check your install.
     
    BlackIce says thanks.
  9. warup89

    warup89

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Messages:
    1,129 (0.36/day)
    Thanks Received:
    103
    Location:
    WA
    This is a common problem with the new 8.12's [i have it too:mad:], go check out the AMD game forums, I think someone found a work around on this.

    -This one may work, but I havent tried it yet.

    -Good luck ;)
     
    BlackIce says thanks.
  10. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    20,034 (6.15/day)
    Thanks Received:
    6,097
    Uninstall the drivers, reboot into safe mode, run driversweeper to get rid of all the traces of ATi's drivers, boot regularly, install drivers.
     
    BlackIce says thanks.
    Crunching for Team TPU 50 Million points folded for TPU
  11. BlackIce

    BlackIce New Member

    Joined:
    Feb 25, 2008
    Messages:
    19 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    let see if it works at all
     
  12. kenkickr

    kenkickr

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    4,827 (1.92/day)
    Thanks Received:
    1,452
    I have the same issues with 8.12 drivers when trying to install on Vista x64. I went back to 8.11.
     
    BlackIce says thanks.
    Crunching for Team TPU
  13. kenkickr

    kenkickr

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    4,827 (1.92/day)
    Thanks Received:
    1,452
    BlackIce says thanks.
    Crunching for Team TPU
  14. BlackIce

    BlackIce New Member

    Joined:
    Feb 25, 2008
    Messages:
    19 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    did driversweep and clean all and reboot but still no work i test the card on a other pc and that works fine with 8.11 when i try 8.12 it say no drivers i start to think its more ati fault
     
  15. Flyordie

    Flyordie New Member

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    1,870 (0.85/day)
    Thanks Received:
    247
    NOOOO
    Go back to 8.11s.
    ATI is working on a hotfix. 8.12 disabled Crossfire on the HD3/4 series for SOME system setups.
    Check ATI Forums, you will see.

    Fly
     
    BlackIce says thanks.
  16. BlackIce

    BlackIce New Member

    Joined:
    Feb 25, 2008
    Messages:
    19 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Dear Customer,
    Thank you for contacting AMD.
    AMD is already investigating the issue with 8.12 drivers when used with Vista. Meanwhile please use 8.11 drivers or any othe prior version.
    Regards, Gary Sieiro.
    AMD Global Customer Care.
     
  17. Flyordie

    Flyordie New Member

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    1,870 (0.85/day)
    Thanks Received:
    247
    Told ya. ;-)
    Hope they fix the issue ASAP.
     
    BlackIce says thanks.
  18. 95Viper

    95Viper

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    4,417 (2.00/day)
    Thanks Received:
    1,616
    Location:
    στο άλφα έως ωμέγα
    Last edited: Dec 16, 2008
    BlackIce says thanks.
  19. BlackIce

    BlackIce New Member

    Joined:
    Feb 25, 2008
    Messages:
    19 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    the card is 3780 X2 watercooled from sapphire and the 4780 X2 from 3d club
     
  20. human_error

    human_error

    Joined:
    Nov 10, 2008
    Messages:
    1,749 (0.80/day)
    Thanks Received:
    484
    Been working with the ATI driver team in regards to this issue, latest statement is

    "We have been able to reproduce this issue with the Code 43 in house here. We will be posting a KB article shortly on our website regarding this issue. For now, you'll need to revert to an older driver that was working. Once a solution is available, it will be updated on the new KB article. "

    They were unable to reproduce the issue last saturday so they have only been able to identify the issue properly over the past day and a half, i'd expect them to try and get it fixed asap.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page