1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Official 2010 Chimp Challenge Thread

Discussion in 'Folding@Home' started by BUCK NASTY, Apr 27, 2010.

  1. Hayder_Master

    Hayder_Master

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,173 (2.22/day)
    Thanks Received:
    638
    Location:
    IRAQ-Baghdad
    i want to change my setting can you tell me how, i want 90% load on gpu and star with windows startup but i don't lose my work now cuz it's run project and it 70% complete
  2. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,447 (1.72/day)
    Thanks Received:
    3,531
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    If anyone was having trouble getting SMP2 work on server 130.237.232.140, the problem should be corrected. I had to spoon-feed work units from other rigs to keep my Q-9550 running. Re-start the client and everything should be fine.

    I finally have all clients switched over to ChimpowerUp. They appear to be clicking along @ 90K ppd. Post up your Fahmon/HFM.net screenshots so we can thank you for supporting :respect:ChimPowerUp!

    [​IMG]


    I don't know if the GPU usage setting actually works? Everyone always runs 100%. Can anyone comment on this setting?
    Last edited: May 2, 2010
    [Ion], msgclb and PVTCaboose1337 say thanks.
    Crunching for Team TPU
  3. Makaveli

    Joined:
    Feb 21, 2006
    Messages:
    430 (0.14/day)
    Thanks Received:
    48
    Location:
    Toronto, Ontario
    [Ion] and El Fiendo say thanks.
  4. oily_17

    oily_17

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    2,313 (0.80/day)
    Thanks Received:
    670
    Location:
    Norn Iron
    Now that looks better :toast:

    Got most of my rigs running ~76,000PPD , just a couple more rigs to sort out now :D

    [​IMG]
    hertz9753 and BUCK NASTY say thanks.
  5. Makaveli

    Joined:
    Feb 21, 2006
    Messages:
    430 (0.14/day)
    Thanks Received:
    48
    Location:
    Toronto, Ontario
    ;) Nice

    My previous rig Opteron 170 is not being used right now need to buy a case then I can make that a permanent folding box then maybe throw in a nv gpu or two in there :D

    Up to around 14240 PPD now
  6. oily_17

    oily_17

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    2,313 (0.80/day)
    Thanks Received:
    670
    Location:
    Norn Iron
    Never mind the case, just stick it on a shelf somewhere and let it fold away.

    Glad to see those PPD rising for you now.
  7. Makaveli

    Joined:
    Feb 21, 2006
    Messages:
    430 (0.14/day)
    Thanks Received:
    48
    Location:
    Toronto, Ontario
    I should be thanking you guys for the helping getting it setup :respect:
  8. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,447 (1.72/day)
    Thanks Received:
    3,531
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    No, it is us who are thanking you for taking the time to fold with us!

    :toast:
    Makaveli says thanks.
    Crunching for Team TPU
  9. xBruce88x

    xBruce88x

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    2,383 (1.35/day)
    Thanks Received:
    560
    well i've got a bit of bad news... my rig is down (well it still works but...) due to heat. I came back today and the screen was garbled like a mofo, hopefully there's no permanent damage. I don't know if it was the cpu or gpu that caused it... temps on the gpu were 130 and temps on the cpu was about 140, i'm guessing cpu since it was probably higher before folding@home closed... then again the gpu client had shut itself down on its own so maybe it was the gpu and it had cooled by the time i got back... its already got a beastly aftermarket cooler so maybe its the memory on the card... (no heat sinks for w/e reason)... and the cpu could be a culprit since its still on stock cooling... but as soon as i figure it out i'll be back putting out a combined 4800PPD
  10. msgclb

    msgclb

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    1,718 (0.75/day)
    Thanks Received:
    4,270
    Location:
    Oklahoma City
    I've also got all clients switched over to ChimPowerUp. I've got 18 clients @ 150,669 PPD although one card probably won't be partying much if it doesn't snow.:D Whenever the temp gets above 75 in the back room this card burns up.

    [​IMG]

    I haven't had any server problems today.
    [Ion], BUCK NASTY and PVTCaboose1337 say thanks.
  11. Makaveli

    Joined:
    Feb 21, 2006
    Messages:
    430 (0.14/day)
    Thanks Received:
    48
    Location:
    Toronto, Ontario
    That's impressive the mixture of i7 rigs and Nv gpu's give you a nice overall total.

    lol the 3 GTX 260's roughly equal one VM SMP -bigadv.
    msgclb says thanks.
  12. bogmali

    bogmali Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    6,642 (2.81/day)
    Thanks Received:
    4,124
    Location:
    Olympia, WA USA
    Msgclb-what a show-off:D

    J/K M8

    Hey you have 5 i7'2 listed on there (and some 965's at that) so if all your -bigadv's hit at the same day:eek:.......300K is very possible:toast:

    And don't make me show all the firepower that I have in my arsenal:laugh:

    I'll have my 4th i7 920 coming back online tomorrow. Putting a Q6600 and 2X8800GTS_512 also tomorrow, my AMD Phenom II 1055T will be online sometime on Monday or Tuesday.
    Last edited: May 2, 2010
    [Ion] and msgclb say thanks.
  13. msgclb

    msgclb

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    1,718 (0.75/day)
    Thanks Received:
    4,270
    Location:
    Oklahoma City
    There are 3 i7's, (2) i7 920 rigs and (1) i7 965. I think the confusion is the following...

    Rig-2 a GPU and a SMP -bigadv
    Rig-3 a GPU not folding (not shown) and a SMP -bigadv
    Rig-4 a GPU and a SMP -bigadv

    I've used the format...
    rig #, unit doing the work, the system
    Last edited: May 2, 2010
  14. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.85/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    yes i am using the Mod-X pro(the newer mod-X that is said to be better)

    but i got good news. On the 5th my uncle is buying me a 620w Seasonic
    SeaSonic M12II 620 Bronze 620W ATX12V V2.3 / EPS 1...

    The bad part is.i won't get it the day the contest starts and i have to pay him back.
    [Ion] says thanks.
    Crunching for Team TPU
  15. TheLaughingMan

    TheLaughingMan

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    4,998 (2.57/day)
    Thanks Received:
    1,291
    Location:
    Marietta, GA USA
    Man it seems weird to see a CPU with a much much higher PPD than an GPU. It just seems so wrong. I see why -bigadv was such a big deal when I was trolling the Folding threads for info.

    I will be updating OS on Mighty Mouse and getting everything setup on Tuesday. I will post a screeny then for both systems.

    Unimportant note, if I get a wireless card by then, it will help warm up the living room instead of mine.
  16. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    11,787 (6.50/day)
    Thanks Received:
    10,889
    Location:
    North Carolina, United States
    Well, that's an awesome PSU at a good price...from the specs it looks to be very similar to my XFX 650w.

    I'll switch my clients over to ChimPowerUp before too long...the bad news is that I won't be getting the GTX260 this weekend, but I should get it next weekend :cool:
    p_o_s_pc says thanks.
    Crunching for Team TPU
  17. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,324 (8.40/day)
    Thanks Received:
    3,778
    Had that happen once on my 8800GT. The WU caused my vmem to overheat. I just shut down the system untill it cooled, restarted, and got a different work unit for my card. All has been fine since.

    Get some sinks on the memory, or at least get more air moving over the memory.
    Last edited: May 2, 2010
  18. hertz9753

    hertz9753

    Joined:
    Sep 5, 2009
    Messages:
    1,079 (0.59/day)
    Thanks Received:
    471
    Location:
    Bismarck, ND
    I will add my AMD PII 955 and Intel Q9450.:)
    [Ion], Chicken Patty and BUCK NASTY say thanks.
  19. Hayder_Master

    Hayder_Master

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,173 (2.22/day)
    Thanks Received:
    638
    Location:
    IRAQ-Baghdad

    i just want to be sure, cuz when i see the GPU usage i notice it's not 100% load, so i ask if there is some setting to make GPU 100% lad and useful for F@H
  20. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,447 (1.72/day)
    Thanks Received:
    3,531
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    Ah, you are running ATI. I do not believe the client will completely max out cpu usage on ATI cards. There are arguments(variables) that you can add to the shortcut target. See step#5 @ below link. Gary(NastyHabits) has a lot more experience than myself with ATI. PM him is this does not solve your problem.

    http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=110212
    Hayder_Master says thanks.
    Crunching for Team TPU
  21. Makaveli

    Joined:
    Feb 21, 2006
    Messages:
    430 (0.14/day)
    Thanks Received:
    48
    Location:
    Toronto, Ontario
    I saw between 95-99% usage on my 4890 when running the client on default settings!

    I want to see what kinda of PPD the new Phenom X6 produces does anyone have one?
    Last edited: May 2, 2010
  22. bogmali

    bogmali Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    6,642 (2.81/day)
    Thanks Received:
    4,124
    Location:
    Olympia, WA USA
    I'll post one on Tuesday (1055T);)
    msgclb and Makaveli say thanks.
  23. oily_17

    oily_17

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    2,313 (0.80/day)
    Thanks Received:
    670
    Location:
    Norn Iron
    I think our Chimp likes Pie .. :D

    [​IMG]
    msgclb says thanks.
  24. Makaveli

    Joined:
    Feb 21, 2006
    Messages:
    430 (0.14/day)
    Thanks Received:
    48
    Location:
    Toronto, Ontario
    Nice if you need any help with chart work holla at me i'm good with excel!
  25. Hayder_Master

    Hayder_Master

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,173 (2.22/day)
    Thanks Received:
    638
    Location:
    IRAQ-Baghdad
    thanx

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page