1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Official TPU 2013 Chimp Challenge Thread

Discussion in 'Folding@Home' started by BUCK NASTY, Apr 7, 2013.

  1. 1freedude

    1freedude

    Joined:
    Nov 16, 2007
    Messages:
    557 (0.23/day)
    Thanks Received:
    118
    I think we need to start recruiting old folders back into it. Maybe some greenhorns, too.
  2. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,445 (1.74/day)
    Thanks Received:
    3,517
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    Sent a PM to btarunr for a Frontpage post. It will be posted later today.

    :toast:
    Last edited: Apr 12, 2013
    1freedude says thanks.
    Crunching for Team TPU
  3. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    11,786 (6.62/day)
    Thanks Received:
    10,889
    Location:
    North Carolina, United States
    I'm having a bit of an issue with trying to run the GTX550TI and GTX460 in the same system. Last night, I had the GTX460 in my HP workstation as usual and was getting ~17.5k PPD from it. I had the GTX550TI in my i7-860 and was getting right at 15k PPD from it. This morning, I put the GTX550TI into the HP workstation, and while it's still working, I'm only getting about 11.5k PPD from it (29k from the two cards, and the GTX460 doesn't seem to have lost anything). Any idea what's wrong? In both cases, both cards have a full PCIe 2.0 x16 bus to work with.
    Crunching for Team TPU
  4. thebluebumblebee

    thebluebumblebee

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    2,884 (1.30/day)
    Thanks Received:
    1,422
    What version of CCC are you using?
  5. theoneandonlymrk

    theoneandonlymrk

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    3,356 (2.09/day)
    Thanks Received:
    552
    Location:
    Manchester uk
    Im in, main rigs on it after a few setup niggles is 97 degrees ok on a gtx460x2
  6. thebluebumblebee

    thebluebumblebee

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    2,884 (1.30/day)
    Thanks Received:
    1,422
    No. It will error sooner or later at those temps. Try to get it under 90.
  7. theoneandonlymrk

    theoneandonlymrk

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    3,356 (2.09/day)
    Thanks Received:
    552
    Location:
    Manchester uk
    Ok thanks for the tip id move it as its not getting enough air but no other home for it , and damn its loud I forgot why I water blocked my radeons , downclock ahoy.
  8. theonedub

    theonedub habe fidem

    Joined:
    Apr 30, 2009
    Messages:
    7,126 (3.72/day)
    Thanks Received:
    3,656
    Removed the side panel from my Prodigy and temps on my card dropped a full 10C. I have my PC set for whisper quiet operation, so airflow was not great in there.

    13.1

    EDIT: SMP7 Client running now too.
    Last edited: Apr 13, 2013
    Crunching for Team TPU
  9. Norton

    Norton WCG-TPU Team Captain

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    8,390 (8.79/day)
    Thanks Received:
    18,676
    Set the Xeon up 2.4 to 2.8Ghz- should improve my output a bit ;)

    Thanks to all of the F@H members for their assistance and advice... you guys have been a BIG help for me! :toast:
    [Ion] says thanks.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  10. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    11,786 (6.62/day)
    Thanks Received:
    10,889
    Location:
    North Carolina, United States
    I don't recognize you with your new avatar--this is a problem for me :p

    Good work--that's a sweet system you have going now! :toast:
    Crunching for Team TPU
  11. Norton

    Norton WCG-TPU Team Captain

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    8,390 (8.79/day)
    Thanks Received:
    18,676
    The chimp is talking to me on the phone in the pic :laugh:

    Thanks!
    Bumped the clocks on the gpu's and sped the fans up a bit- temps dropped below 70C and we'll see how close I can get this rig to 100k ppd :D
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  12. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    11,786 (6.62/day)
    Thanks Received:
    10,889
    Location:
    North Carolina, United States
    I jelly that your one system does 50% higher than my 10 GPUs :ohwell:
    Crunching for Team TPU
  13. Norton

    Norton WCG-TPU Team Captain

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    8,390 (8.79/day)
    Thanks Received:
    18,676
    You're going to have to pick up some 5xx or 6xx cards then :D

    I should be able to at least match your output and 80k should be reachable w/o too much trouble.... don't know if I can deal with the heat/power from going any higher but we'll see ;)
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  14. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,896 (6.01/day)
    Thanks Received:
    2,061
    Location:
    Ohio
    Well I've switched over both my systems. I have a 4GHz i7, a Radeon 5870, a 3.6GHz 1090T and a GTX260 going for the team. No solid words on the 1090T's PPD yet, looks like 14k right now but it hasn't had a chance to speed up just yet. The i7 system is looking like 20k. I do use the i7 a lot for gaming but the 1090T is left alone for DC.
    Crunching for Team TPU
  15. laptop-hpc

    laptop-hpc

    Joined:
    Apr 7, 2013
    Messages:
    27 (0.06/day)
    Thanks Received:
    31
    Location:
    Central USA
    I've got everything up and running for the challenge, the A6 at ~3.5k, an i5 at ~5k, and even an old Turion for maybe 200.
    I'll see if I can get an E8400 system started too, it needs an OS first, though.
    mx500torid says thanks.
    Crunching for Team TPU
  16. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,896 (6.01/day)
    Thanks Received:
    2,061
    Location:
    Ohio
    [​IMG]

    Forgot to mention this. I didn't set any fancy flags or anything. I don't think my 5870 is supposed to run beta WUs and my i7 isn't capable of bigadv units, but it does seem the i7 is running SMP on its own without any specific guidance. The status page for the other system looks similar.

    So what I'm saying is I shouldn't need, or there is no benefit to any special flags with my hardware, right?
    BUCK NASTY says thanks.
    Crunching for Team TPU
  17. manofthem

    manofthem

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    5,734 (4.41/day)
    Thanks Received:
    6,710
    So I installed the F@H client... got setup with a name and all.

    The CPU started but the GPU kept saying "paused: waiting for idle" so I deleted the CPU (because I thought I read that somewhere), in hopes that the GPU would kick in, but it's still paused.

    How can I get it to start folding?
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  18. Maban

    Maban

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Messages:
    2,339 (1.00/day)
    Thanks Received:
    988
    Right click the tray icon and make it "Full".
    manofthem says thanks.
  19. manofthem

    manofthem

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    5,734 (4.41/day)
    Thanks Received:
    6,710
    Grazie :)

    Ok it looks like it's working as it should, I think... How does it look to you guys? Anything wrong?

    As I said, I deleted CPU... should I not have? if so, can I restore it under the Configure tab?

    [​IMG]
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  20. thebluebumblebee

    thebluebumblebee

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    2,884 (1.30/day)
    Thanks Received:
    1,422
    Look at my instructions to Norton earlier in this thread on how to set up for beta for your GPU. You do want to use your CPU and you will need a passkey, also in that post. You can add it back in under configure/slots
    Norton and manofthem say thanks.
  21. manofthem

    manofthem

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    5,734 (4.41/day)
    Thanks Received:
    6,710
    Thanks a lot! I did what you said, followed your instructions to Norton, and I think it's all good.

    [​IMG]

    If something doesn't look right, please let me know. Otherwise, I understand that I need to wait for the current gpu work to finish before starting a new beta one. Thanks! :toast:
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  22. Norton

    Norton WCG-TPU Team Captain

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    8,390 (8.79/day)
    Thanks Received:
    18,676
    Looks like I pulled around 60k again today.... should see better results tomorrow from the adjustments I made. :eek:

    Any word on a front page announcement?
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  23. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    11,786 (6.62/day)
    Thanks Received:
    10,889
    Location:
    North Carolina, United States
    Good work! Although I think you should get 50% more than that given the HW tha tyou have :D

    I think that I should end up around 68k PPD today--I expect to settle down, temperatures permitting, at around 65k PPD :)
    Norton and BUCK NASTY say thanks.
    Crunching for Team TPU
  24. hertz9753

    hertz9753

    Joined:
    Sep 5, 2009
    Messages:
    1,076 (0.60/day)
    Thanks Received:
    468
    Location:
    Bismarck, ND
    Late start for me. No internet for ten days.
    thebluebumblebee says thanks.
  25. dank1983man420

    dank1983man420

    Joined:
    Apr 22, 2008
    Messages:
    496 (0.22/day)
    Thanks Received:
    171
    Location:
    Near Chicago, IL
    Awww f&%$, I knew I forgot about something. I'll be heading to Microcenter by Tuesday to pick up some new goodies to help defeat those damn HW C
    [Ion], mstenholm and thebluebumblebee say thanks.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page