1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Overclock apparently not stable ...

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by copenhagen69, Mar 1, 2010.

  1. copenhagen69

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    3,930 (2.22/day)
    Thanks Received:
    1,243
    Location:
    USA
    [​IMG]

    this is what i got for my 24/7 OC
    12 hours prime stable ...
    OCCT Passed

    fired up MW2 loaded a map ran 2 feet ... BAM complete lock up ... i did just install the driver for the card 20 minutes before ...

    it seemed kinda fast for a crash on a system that is prime stable for that long though ....

    what should i check first?
     
    Last edited: Mar 1, 2010
  2. Goodman

    Goodman

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    1,519 (0.76/day)
    Thanks Received:
    324
    Location:
    Canada/Québec/Montreal
    You got the last version of Prime95? (P64v259)

    Also when i test for stability i always run many softwares , i run a few 3dmark , occt , superPI etc...
     
  3. copenhagen69

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    3,930 (2.22/day)
    Thanks Received:
    1,243
    Location:
    USA
    whoops forgot about OCCT .. it passed that ... ummm i should have that P95 version lemme double check
     
  4. DirectorC

    DirectorC New Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    1,624 (0.88/day)
    Thanks Received:
    268
    Location:
    Florizy
    Could be the memory. Looks like it's overclocked but has the same timings and using 1T command rate, might have to go 2T. Or push 1.7+ volts.

    I like to use LinX instead of OCCT for Linpack testing. Much more customizable and starts immediately.
     
  5. copenhagen69

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    3,930 (2.22/day)
    Thanks Received:
    1,243
    Location:
    USA
    hmmm DC ... good call i guess i should up it to 2T .... was hoping i would not have to but that may be the culprit
     
  6. Goodman

    Goodman

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    1,519 (0.76/day)
    Thanks Received:
    324
    Location:
    Canada/Québec/Montreal
    +1 on that you may have to use 2T
     
  7. copenhagen69

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    3,930 (2.22/day)
    Thanks Received:
    1,243
    Location:
    USA
    alright i will go change that now and see if that helps me any ... will let ya know how it turns out :toast:
     
  8. Goodman

    Goodman

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    1,519 (0.76/day)
    Thanks Received:
    324
    Location:
    Canada/Québec/Montreal
    Please do...
    To many people don't report back , so we have no idea if it works or not?

    Also it may help other people in the same situation or similar
     
  9. copenhagen69

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    3,930 (2.22/day)
    Thanks Received:
    1,243
    Location:
    USA
    yep i hate when that happens too...



    http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1050120

    so far seems to work ... played about 10 minutes of MW2 to check and ran flawlessly instead of locking up 2 steps into a map ...

    changed command rate to 2T
    knocked down my blck and raised the multi ...


    going to run P95 and others just to make sure ... but i am thinking its real close to being solved ...
     
  10. Goodman

    Goodman

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    1,519 (0.76/day)
    Thanks Received:
    324
    Location:
    Canada/Québec/Montreal
    Great! i hope for you that was it , now you can have fun playing games & what not :toast:
     
    copenhagen69 says thanks.
  11. copenhagen69

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    3,930 (2.22/day)
    Thanks Received:
    1,243
    Location:
    USA
    ya i guess we should find out later today ... ill run p95 for about 8 hours or so ... since it was already stable with it before ...

    then game a few hours straight tonight and see how it does there ...
     
  12. DirectorC

    DirectorC New Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    1,624 (0.88/day)
    Thanks Received:
    268
    Location:
    Florizy
    :toast:
     
    copenhagen69 says thanks.
  13. Goodman

    Goodman

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    1,519 (0.76/day)
    Thanks Received:
    324
    Location:
    Canada/Québec/Montreal
    BTW: It would be a good thing to fill up your System Specs , so we won't have to ask you what you got as a PC next time you run in to problems , if any? ;)
     
  14. copenhagen69

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    3,930 (2.22/day)
    Thanks Received:
    1,243
    Location:
    USA
    haha ok :toast:



    yep games for a long time today/tonight and no crashing so about 95% sure the problem is fixed ... i will keep testing over the next couple days just to make sure though
     
  15. Goodman

    Goodman

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    1,519 (0.76/day)
    Thanks Received:
    324
    Location:
    Canada/Québec/Montreal
    I'm pretty sure you'll be alright , 1T was to tight for overclock Ram & you won't see any difference between 1T & 2T command anyways... maybe a few points in benchmarks & superPI but that's all.

    Now time for you to have fun with your PC , enjoy :toast:
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page