1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Overclock Feedback and Advice

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by TheMailMan78, Oct 11, 2009.

?

Which OC should I use?

  1. 3 Cores @ 3.45 with faster RAM.

    30.8%
  2. 4 Cores @ 3.36 with slower RAM.

    69.2%
  1. TheMailMan78

    TheMailMan78 Banstick Dummy

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,635 (8.20/day)
    Thanks Received:
    7,244
    Ok not being happy with my current systems speed I decided to try and unlock the 4th core......again. However this time I had some more success. Now I have a new dilemma and I want TPUs feedback on which is a better configuration for my needs. Basically I use my rig for two main tasks. Photoshop and gaming.

    Both configurations run 100% stable for 1 hour in OCCT.
    Here are the contenders.

    1. PII 720 @ 3.45Ghz with 1.44v (3 cores)
    FSB 230; RAM at 990Mhz

    2. 1. PII 720 @ 3.36Ghz with 1.44v (4 cores)
    FSB 210; RAM at 840Mhz
    Last edited: Oct 11, 2009
  2. LittleLizard

    LittleLizard New Member

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    3,775 (1.91/day)
    Thanks Received:
    575
    Location:
    Latin America, Uruguay
    for games i think its better the 3 core config but i dont know. ask someone that knows about amd's
  3. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,919 (7.31/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    Definitely go for the quadcore config. Ram speed and .1ghz won't make any difference in game or overall performance.
  4. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    41,702 (11.96/day)
    Thanks Received:
    9,222
    its a tough choice, but i say 4 cores.
  5. TheMailMan78

    TheMailMan78 Banstick Dummy

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,635 (8.20/day)
    Thanks Received:
    7,244
    The thing is I can set the RAM to 1066 and run it stable with OCCT however when I run 3DMark06 it goes crazy with all kinds of colors on the screen. I end up having to abort.
  6. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    41,702 (11.96/day)
    Thanks Received:
    9,222
    might be northbridge related? try upping some voltages.
  7. TheMailMan78

    TheMailMan78 Banstick Dummy

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,635 (8.20/day)
    Thanks Received:
    7,244
    Thats what I thought too. I upped it to 2.0 but still no luck. Its funny because when I have everything at default and I up the ram to 1066 everything is fine. However if I touch anything else I get the same error. :shadedshu
  8. TheMailMan78

    TheMailMan78 Banstick Dummy

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,635 (8.20/day)
    Thanks Received:
    7,244
    Bump for more feedback.
  9. BarbaricSoul

    BarbaricSoul

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    4,771 (2.12/day)
    Thanks Received:
    1,553
    I agree with the others, quad core
  10. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    41,702 (11.96/day)
    Thanks Received:
    9,222
    80% of the votes say quad core, we know where the trend is going

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page