1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Overclock or Unlock an Athlon II x3 445 Rana

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by malcolm2608, Feb 14, 2011.

  1. malcolm2608

    malcolm2608 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    95 (0.07/day)
    Thanks Received:
    4
    Alright I have and AMD Athlon II x3 445 Rana and I dont know if i should unlock or over clock I have a stock cooler but i dont plan on pushing it so much it reaches those deadly temps.
    It is like 30C Idle I dont know what it is under load yet because i just got it . Any thing is helpful
     
  2. jellyrole

    jellyrole

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    1,020 (0.50/day)
    Thanks Received:
    206
    Location:
    Manhattan
    Overclock after you find out what your current load temps are and work your clocks up to the max you want your load temps to be.
     
  3. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.72/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    both unlock and overclock it
     
  4. malcolm2608

    malcolm2608 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    95 (0.07/day)
    Thanks Received:
    4
    OK i tried unlocking it and in windows the task manager says there are 4 cores and
    cpuz/occt says it is Phenom II X4 B45
    Im running occt but since im a new to over clocking and everything I will just leave it on and check up on the temps ever 15 min tell me if you think its a good idea
     
  5. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.72/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    thats good and thats great that it unlocked :) even at stock a quad gives better performance than a clocked tri would do for a while. just wondering did it unlock to a deneb or propus (does CPUz see any L3 cache)
     
    malcolm2608 says thanks.
  6. malcolm2608

    malcolm2608 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    95 (0.07/day)
    Thanks Received:
    4
    It must be a propus but Cpuz shows it as a Deneb No l3
     
  7. malcolm2608

    malcolm2608 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    95 (0.07/day)
    Thanks Received:
    4
    I ran occt for a while just to see how hot it gets
    When i ran it for an hour the highest it reached was 46C will all cores on full load
     
  8. DanishDevil

    DanishDevil

    Joined:
    Oct 6, 2005
    Messages:
    10,222 (3.03/day)
    Thanks Received:
    2,128
    Location:
    Newport Beach, CA
    That's plenty safe :)
     
    malcolm2608 says thanks.
  9. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.72/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    plenty safe knock some clocks up lol
     
  10. malcolm2608

    malcolm2608 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    95 (0.07/day)
    Thanks Received:
    4
    Alright I but i have no idea how to do it on my bio-star bios.
    IT shows some options like fsb but when i press enter to change it nothing happens .
    I guess i will spend my extra time learning how to use it.
    Oh and i couldn't find the bios manual im at school so when i get home Ill post what exact motherboard i have .
     
  11. HossHuge

    HossHuge

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    2,078 (0.87/day)
    Thanks Received:
    520
    Location:
    EDM, AB, CAN
    One thing to remember malcolm2608 take your time, read and learn how to overclock. There is no need to rush it. Congrads on the unlock!!
     
    malcolm2608 says thanks.
  12. happita

    happita

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    2,386 (0.88/day)
    Thanks Received:
    425
    That is probably because you have to click the space where to put a new number, enter a new number, THEN press enter and it changes ;)
    I found that out, got a little frustrating at first, but the more mistakes you make or the more you don't know, you WILL now know or know in the near future.
     
    malcolm2608 says thanks.
  13. malcolm2608

    malcolm2608 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    95 (0.07/day)
    Thanks Received:
    4
    Thanks man :D
     
  14. malcolm2608

    malcolm2608 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    95 (0.07/day)
    Thanks Received:
    4
    This is the first little screen shot of my little progress. I increased the fsb from 200 to 210 and im running a short little test . i already tried 210 but it crashed after occt ran for a few minutes. The temps im not sure there accurate but the bios says so. At max the cpu dosent really go above 55C. At some time in the future im going to get a better heatsink and fan but not right now :D tell me what you think [​IMG]
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page