1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

overclock troubles

Discussion in 'ATITool' started by agentbad, May 9, 2005.

  1. agentbad New Member

    Joined:
    May 9, 2005
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    well the card i bought was rated to do 565/565 stable however i cannot produce the same results as the person i bought i off of. also when i let atitool run to long trying to find max mem/core and generally crashes my computer or artifacts really bad after it reaches a certain point. even after it backs of when it detects some artifacts it can keep doing it but a reboot fixes it no problem. now im thinking it's either atitool itself causing all the problems or the temperature atitool brings it too when scanning which can reach around 75c.
     
  2. steelmind New Member

    Joined:
    May 13, 2005
    Messages:
    6 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Hi Agentbad How Yo Getting On With That Card Of Yours Any Luck.
     
  3. gR3iF

    gR3iF New Member

    Joined:
    Mar 26, 2005
    Messages:
    1,807 (0.51/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Hamburg
    could u tell me which card?
    which programms used for ocing and let atitool write the temps to log file and post it after scan for artifacts
    thx anyway
     
  4. djbbenn

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Messages:
    2,736 (0.77/day)
    Thanks Received:
    44
    Location:
    Canada
    Ye be more specfic to what card you have...it helps a lot :D


    -Dan
     
  5. agentbad New Member

    Joined:
    May 9, 2005
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    it's a bba ati x800pro non-vivo and i use atitool to oc it.
     
  6. djbbenn

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Messages:
    2,736 (0.77/day)
    Thanks Received:
    44
    Location:
    Canada
    How the air flow in your case? Make sure theres plenty of cool air getting to the card if your going for a oc like that. I have my X800pro running at 540/560 stable on stock cooling. Max temp for me is ~62C. Sounds like you need better cooling.

    -Dan
     
  7. agentbad New Member

    Joined:
    May 9, 2005
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    i agree, my lanboy case just isnt cutting it for good airflow. i let atitool try and find my max mem again and the temp topped out at 80c with a clock of 534 stable.
     
  8. djbbenn

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Messages:
    2,736 (0.77/day)
    Thanks Received:
    44
    Location:
    Canada
    Its your temps they are to high for those clocks.

    -Dan ;)
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page