1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Overclocking AMD Athlon XP 3200+ (venice core)

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by Dedodido, Jun 4, 2006.

  1. Dedodido New Member

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Messages:
    141 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    I've heard that this is a might nice chip to overclock, seeing one site that OCed it to 2.8GHz on stock cooling and at the standard 1.4v. :eek:

    I'm finding this a little hard to believe mind you, so I'd be interested to know whether people here have had goes at overclocking them, just so that I know what to expect. :)

    Oh poo, when I said XP, ofcourse I mean 64. Silly me *hits self*
     
  2. special_ed70

    special_ed70 New Member

    Joined:
    Dec 30, 2005
    Messages:
    12 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Ocean County,NJ
    Check this link .....http://www.ocforums.com/
    Look for CPU forums.
    Also look at my system specs. If I had a NV4 SLI chipset, I could go more in the 2.7 GHz range.. My MB's bios options are holding me back I think.
     
  3. special_ed70

    special_ed70 New Member

    Joined:
    Dec 30, 2005
    Messages:
    12 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Ocean County,NJ
    Vcore is at 1.425 with .1 offset.
     
  4. trog100 New Member

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    4,420 (1.36/day)
    Thanks Received:
    237
    the cpu should manage 2.8 without much of a problem.. any problems will be related to the high mobo speed u need to get the cpu up to 2.8..

    trog
     
  5. Dedodido New Member

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Messages:
    141 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    Sounds good, I'm going to get a DFI Lanparty NF7 ultra-D mobo, which I've seen on reviews can go well over 300MHz, so hopefully I'll be able to get some nice speeds out of it :)

    Do you think I'd be ok with a 400W power supply though? I'm going to get an ATI Radeon x1600 XT to go with it.
     
  6. trog100 New Member

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    4,420 (1.36/day)
    Thanks Received:
    237
    "Do you think I'd be ok with a 400W power supply though? I'm going to get an ATI Radeon x1600 XT to go with it"

    if its genuine yes..
     
  7. Dedodido New Member

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Messages:
    141 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    It's lasted me well so far, it's got a gold casing so it looks cool anyway :D
    I'll have to check out the brand when I can get at my innards (well, not my innards, but you know what I mean.)
     
  8. trog100 New Member

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    4,420 (1.36/day)
    Thanks Received:
    237
    as long as it dosnt say Q-tech on its pretty gold case.. he he he

    trog
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page