1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

PHenom 955be temps

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by springs113, May 5, 2009.

  1. springs113

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    503 (0.20/day)
    Thanks Received:
    44
    Now i have a 720be and now the 955be...my 720 never passed 45 while running occt @ 3.6...now my 955 while occt (running now) has not pass 58 degrees @ 3.7...one thing i did notice between the two are the idle temps 720=27c, 955=38c.. the 720vcore was set to 1.35 and the 955 right now @1.43...all on the same setup of msi 70fx gd70, 4gb ddr3 1333, 2 4850s, 300gb velociraptor, 550 seasonic.

    now i am wondering
    1. are my temps too high on the 955?
    2. do you guys think i have a bad cpu?
    3. what thermal paste do you recommend?

    by the way i have a zalman 9900 i tried using the paste that came with the cooler and i already tried artic silver 5...didnt too like it though as it is hard to put on evenly and hard to remove also, i didnt have any more of my noctua nt-h1...

    i had also thought of going water cooling but because my temps with the 720 were acceptable i put it off...now im wondering if i should with these temps...any recommendation.
  2. mystiksinner New Member

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    43 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    62c is the the limit for the 955 so you're ok but that doesn't leave you much head room if you want to overclock further. I just RMA'd my 955 because my temps were too high. (43c idle, 60+ load.) I submitted in a post a few days ago I met a lot of helpful people but we weren't able to isolate the problem. Have you checked stability at that speed using a lower voltage?
  3. springs113

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    503 (0.20/day)
    Thanks Received:
    44
    taking that im running occt and surfing the net fine and my temps are now a solid 58 after 40 mins in occt(occt thermal reading) AOD says 59 and showing me a voltage of 1.35 while cpuz is showing me a voltage of 1.4...i cant understand which one to believe.
  4. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,919 (7.32/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    AOD doesn't display voltage correctly. CPU-Z is usually the correct one 99% of the time.
  5. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,643 (7.30/day)
    Thanks Received:
    2,969
    Location:
    some AF base
    62C is not the limit on a phenom were did you get that number?
  6. mystiksinner New Member

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    43 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    I was on the phone with AMD tech support this morning and thats what I was told.
  7. mystiksinner New Member

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    43 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    how do you have the fans arranged in your case?
  8. springs113

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    503 (0.20/day)
    Thanks Received:
    44
    well i just did an hour of occt and my max temps where 59...what are the average temps for phenom 955 users that have their processor oc and what heatsink is being used.
  9. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,643 (7.30/day)
    Thanks Received:
    2,969
    Location:
    some AF base
    thats about what mine is @3.9ghz 1.4v and a xiggy dark night
  10. mystiksinner New Member

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    43 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    I was hitting 60ish @ 3.6GHz 1.35V using Thermaltake Spin-q and arctic silver 5
  11. springs113

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    503 (0.20/day)
    Thanks Received:
    44
    i have a spedo advance... two 120mm rear exhaust top 230mm also as an exhaust, side 230mm intake...front 120mm intake mainly for hdd ...backplate(behind mobo) 120mm... granted my 4850s are giving off some heat idle 43c and at load they are 49c using a couple scythe musashi's, they do go higher but the max i have seen after intensive gaming is about 55...

    granted though my system is compartmentalized ...http://www.techpowerup.com/gallery/2081.html
  12. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,643 (7.30/day)
    Thanks Received:
    2,969
    Location:
    some AF base
    spin Q is terrible for overclocking unluckily
  13. mystiksinner New Member

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    43 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    I was starting to suspect so. I've never been impressed with the lack of positive pressure on the cpu. It served me well with my x2 5800 brisbane but this is my first phenom build. I was going to feel it out and upgrade as necessary. suggestions?
  14. springs113

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    503 (0.20/day)
    Thanks Received:
    44
    what i have notice is that occt doesnt display properly...its missing one of my 4850s and is showing once core of my cpu under the gpu category
  15. mystiksinner New Member

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    43 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    Sounds more than sufficient. I'm wondering if it's an issue with temp sensors in the MB.
  16. mystiksinner New Member

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    43 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    what bios verson are you using?
  17. springs113

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    503 (0.20/day)
    Thanks Received:
    44
    i am using 1.2....i read on fudzilla that there is a 1.3 coming

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page