1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Phenom FX in the Works, AMD to take Another shot at...Kentsfield

Discussion in 'News' started by btarunr, Aug 27, 2008.

  1. blueskynis

    blueskynis New Member

    Joined:
    Jul 1, 2008
    Messages:
    297 (0.13/day)
    Thanks Received:
    36
    Location:
    Serbia, Nis
  2. turtile New Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Messages:
    29 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    You're a little off.

    Lets take the Core 2 LGA 775.

    1. x9xx series for support up to 1066 FSB CPUs
    2. x3x seres for 1333 FSB CPUs
    3. x48 and later series for 1600 FSB CPUs

    Since AMD boards don't have a separate chip for the memory on the board, a simple BIOS update will allow for an upgrade.

    Intel should be the same as AMD from Nahalem on.
     
  3. X1REME

    X1REME New Member

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    84 (0.03/day)
    Thanks Received:
    6
    AMD Phenom FX - Yorkfield/? Beater

    this was the first post on the cpu below (awesome check it - dated from 21st aug 2008)
    http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=17910794&page=1

    the motherboards that support it it that i found in one search
    http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MB-016-FC

    http://www.overclockers.co.uk/showp...770 (Socket AM2) PCI-Express DDR2 Motherboard


    the phenom 65nm has reached 4+ghz by a German over clocker (currently amd record for quad core) so wont be a problem for 45nm deneb :toast:
     
    Last edited: Aug 28, 2008
    Zubasa and WarEagleAU say thanks.
  4. ascstinger

    ascstinger New Member

    Joined:
    Apr 10, 2008
    Messages:
    544 (0.23/day)
    Thanks Received:
    76
    Location:
    In a house
    maybe amd learned their lesson from the first rushed phenom launch and is taking their time to publish any big figures until they can back them up, as well as make sure they are bug free
     
  5. jbunch07

    jbunch07 New Member

    Joined:
    Feb 22, 2008
    Messages:
    5,261 (2.18/day)
    Thanks Received:
    614
    Location:
    Chattanooga,TN
    i think they planed the whole thing.
     
  6. PVTCaboose1337

    PVTCaboose1337 Graphical Hacker

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Messages:
    9,512 (3.01/day)
    Thanks Received:
    1,143
    Location:
    San Antonio, Texas
    I was thinking that too! I thought they would aim super low, so if they failed, oh well, but if it is good, OMG AMD is king. We will see.
     
  7. OzzmanFloyd120

    OzzmanFloyd120

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    3,047 (1.28/day)
    Thanks Received:
    297
    Location:
    Pontaic Michigan
    And laying off half of their workforce was part of the plan?
    I'm an AMD Fanboi, but I don't think they had this ace up their sleeve the whole time.
     
  8. X1REME

    X1REME New Member

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    84 (0.03/day)
    Thanks Received:
    6
    you are 100% right on coz they are doing the same as they did with their video cards but with the cpu they are making sure the backbone is there first (the motherboards) simple
     
  9. jbunch07

    jbunch07 New Member

    Joined:
    Feb 22, 2008
    Messages:
    5,261 (2.18/day)
    Thanks Received:
    614
    Location:
    Chattanooga,TN
    Guys i was actually kidding, being sarcastic. I don't really think they planned the whole thing...but i do think they are going to try and keep this as confidential as they can until its released.
     
  10. X1REME

    X1REME New Member

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    84 (0.03/day)
    Thanks Received:
    6
    wow u r right again lol coz they have learned not to underestimate mighty Intel ever again (as most sites were saying amd does not know what is coming e.g. i7), which is a good thing
     
  11. [I.R.A]_FBi

    [I.R.A]_FBi New Member

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    7,664 (2.85/day)
    Thanks Received:
    540
    Location:
    c:\programs\kitteh.exe
    whats the launch price, where are they, wher eis a true review
     
  12. X1REME

    X1REME New Member

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    84 (0.03/day)
    Thanks Received:
    6
    i suppose the point is, does intel have an ace. which might be the reason amd is keeping it hush hush

    Also, we should not forget that AMD constantly lives with the dilemma that it is out-resourced and out-spent in comparison with Intel. If it reveals too much about its future strategy and Intel likes that strategy there is at least the theoretical chance that Intel could take this idea and deliver a product even before AMD. This was probably a key reason for the company to switch its entire communications strategy and remain completely quiet about a new product until it exactly knows its specs and capabilities – and is convinced that Nvidia or Intel can’t beat it to market anymore.:banghead:
     
    Last edited: Aug 28, 2008
  13. OzzmanFloyd120

    OzzmanFloyd120

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    3,047 (1.28/day)
    Thanks Received:
    297
    Location:
    Pontaic Michigan
    You make it sound like they're actually at WAR with eachother, why doesn't an AMD rep just go infiltrate and suicide bomb an intel tech center? :laugh:
     
  14. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    28,606 (11.22/day)
    Thanks Received:
    13,648
    Location:
    Hyderabad, India
    What does this have to do with Germans? :confused:

    You have AMD's fab in Dresden, but technology centers all over, HQ in California, US.
     
  15. WarEagleAU

    WarEagleAU Bird of Prey

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    10,797 (3.59/day)
    Thanks Received:
    546
    Location:
    Gurley, AL
    Interesting arguements but the fact is, we dont know enough about these chips to make any concrete points. Its all speculation. It sure seems to me that AMD might have something coming, though who's to say how awesome it will be. It has to be something else to differentiate between us (AMD) and them (inTel) since Intel is now a steroid A64 :D
     
  16. TheGuruStud

    TheGuruStud

    Joined:
    Sep 15, 2007
    Messages:
    1,615 (0.63/day)
    Thanks Received:
    168
    Location:
    Police/Nanny State of America
    You did have to buy new chipsets to support newer intel CPUs along the way, though :)
    edit: nvm, that was redundant haha


    I'm going to say with almost certainty that this 4 ghz (stock) deneb is 100% bull. It's not really possible considering the materials used haven't changed. Bulldozer could be another story.
     
  17. flclisgreat

    flclisgreat New Member

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    658 (0.28/day)
    Thanks Received:
    59
    i love AMD, but do you guys really believe any AMD chip will come stock @ 4ghz? that's just ridiculous to believe in. i mean the world record for highest OC on any AMD chip, ever is 4.2ghz, and you expect 4ghz stock on 4 cores?
     
  18. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    28,606 (11.22/day)
    Thanks Received:
    13,648
    Location:
    Hyderabad, India
    How many 45nm AMD chips did you see reach that 4.20 GHz mark before?
     
    WarEagleAU says thanks.
  19. X1REME

    X1REME New Member

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    84 (0.03/day)
    Thanks Received:
    6
    i think your forgetting this is not k10 but k10.5 (hah). amd had more than enough time to come up with a totally new? say K11 or whatever but for some reason they stayed with the k10.5, why? because its 45nm with steroids and a combination of leading edge technologies, such as immersion lithography and AMD’s 4th generation of strained-silicon, plus high-k metal gate transistors could have or will be used very shortly co developed with IBM. we have learned one think and that is amd says its for the low end but recently even there low end beats the crap out of high end (well in gpu anyway)
     
  20. Hayder_Master

    Hayder_Master

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,176 (2.20/day)
    Thanks Received:
    638
    Location:
    IRAQ-Baghdad
    woooooooooooooooooooooooooooooooooooow, sound's go to amd now , like we see new intel cpu not support high overclock , now amd give as high overclock cpu , score to amd , that's is what we waiting for , we wait too long amd but thanx to give us something we deserve
     
  21. candle_86 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    3,916 (1.38/day)
    Thanks Received:
    233
    I could see 45nm stock 4ghz chips, its not hard to actully belive, what i want to know is this, what ace does intel have to counter this?
     
  22. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,324 (8.32/day)
    Thanks Received:
    3,778
    I don't believe this for a second. In fact, I don't believe either of the claims.

    I'm willing to bet they will not launch at 4+GHz, and I'm especially willing to bet they don't beat a 5GHz Intel quad at those speeds.

    K10 is slower than Core2 clock for clock, a die shrink and a few tweaks isn't gonna suddenly make them faster than the Intels. Maybe they can come closer, perhaps even match kentsfield, but they aren't gonna beat Intel in overall performance.

    Then you have to factor in i7.

    I say this is FUD.
     
  23. Lionheart

    Lionheart

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    4,056 (1.73/day)
    Thanks Received:
    810
    Location:
    Milky Way Galaxy
    this better true, i hope amd starts owning again!
     
  24. candle_86 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    3,916 (1.38/day)
    Thanks Received:
    233
    no telling what all they did to deneb though ya know
     
  25. vojc New Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    85 (0.04/day)
    Thanks Received:
    9
    SOI baby SOI :) 2,3GHz at 57W tdp, maby 125W tdp at 4/4,4Ghz
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page