1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Phenom II X6 1055@ 4.410 GHz

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by Kitkat, Apr 14, 2010.

  1. Kitkat New Member

    Joined:
    May 14, 2009
    Messages:
    768 (0.36/day)
    Thanks Received:
    77
  2. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,174 (4.36/day)
    Thanks Received:
    7,432
    Location:
    Edmonton, Alberta
    Thanks for that...Seem like sites reporting HTT clocking issues are off thier rocker...I seem to recall someone saying 235HTT would be hard...

    Bit-tech, today.


    No kidding...:laugh:...no board maker wants to admit they aren't ready yet!
     
  3. xrealm20

    xrealm20

    Joined:
    Jan 29, 2010
    Messages:
    467 (0.25/day)
    Thanks Received:
    129
    Location:
    Houston
    jesus, look at the voltage on the proc -- 1.635 volts.
     
  4. dumo

    dumo

    Joined:
    Mar 18, 2005
    Messages:
    705 (0.19/day)
    Thanks Received:
    652
    Location:
    NYC
    HTT >400 no problem with a few 890GX/FX board
     
    cadaveca says thanks.
  5. Lionheart

    Lionheart

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    4,097 (1.64/day)
    Thanks Received:
    858
    Location:
    Milky Way Galaxy
    Nice overclock with a 6core 45nm:toast:
     
  6. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.57/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base

    Xs doesn't seem to have this issue on 790's either.

    Also remember later phenom 1 overclocking was not htt limited as much I hit 275-300htt on a ch2 with a much later bios and 9750 so we see way high htt in the future
     
  7. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.54/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    The 9100e i had refused to go past 255 no matter what i did 253 was the highest i could get stable..
     
  8. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,174 (4.36/day)
    Thanks Received:
    7,432
    Location:
    Edmonton, Alberta
    Still, 255 is far better than Bit-Tech was hinting at...250x15 is 4ghz. I think 300x12 would be ideal, as turbo should then hit 4ghz.

    I wonder why they posted that...like 450HTT isn't that big of a deal on Phenom2 under cold...so...
     
  9. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.54/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    4ghz would be fine with me aslong as it would be stable 24/7 at that setting. I want to wait and see how these do now before i sell my i7
     
  10. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.57/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    I had it up higher when it was on my 780a board...
     
  11. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.54/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    my 790GX wouldn't go any higher..:ohwell:
     
  12. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,174 (4.36/day)
    Thanks Received:
    7,432
    Location:
    Edmonton, Alberta
    From what I can tell in talking to a couple of people with chips, 4ghz and 2000mhz mem should be doable on most cpus, provided the mobo is up to the task. Hence my lack in interest in the CrossHair IV Formula, and why I'll take the CrossHair IV Extreme. I don't mind payig a bit more if it's gonna help.

    If THAT doesn't happen, then i7 is coming my way...
     
  13. dumo

    dumo

    Joined:
    Mar 18, 2005
    Messages:
    705 (0.19/day)
    Thanks Received:
    652
    Location:
    NYC
    p_o_s_pc says thanks.
  14. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.54/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
  15. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.57/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    You know how this works allcomes down to the mobo :) 4ghz on a ch3 isn't the same as 4ghz on a gb or an msi

    Ill let you know what it looks like on ch3
     
  16. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,174 (4.36/day)
    Thanks Received:
    7,432
    Location:
    Edmonton, Alberta
    heh. Me too..so we'll see who gets the better chip.

    Now that I have all 4 sticks of DominatorGT's, my current 955 @ 3.6ghz needs .5v less on cpu(1.325 now), .125v less on CPU/NB(1.2v bios now), and DRAM @ 1600-6-6-6 is 1.6v. Still hitting of 50c loaded un TRUE, but that's fine with me.

    So, it seems like Crosshair 3 has already been tuned, the best I can tell...2 sticks of Dominator GT doesn't clock as well as 4.:wtf: Go figure...

    :respect:

    Anway, I just need the board and cpu, got everything else all covered now...altohugh my wallet's gonna get a little lighter...but if need be, I can always sell of one of my Gibson Guitars ...almost considering it now, for i980X...
     
  17. dumo

    dumo

    Joined:
    Mar 18, 2005
    Messages:
    705 (0.19/day)
    Thanks Received:
    652
    Location:
    NYC
    I sent Asus an email to help with Nforce 980a bios, I hope they will work the bios for X6

    Heres the latest beta bios for 890GX

    [​IMG]
     
  18. dumo

    dumo

    Joined:
    Mar 18, 2005
    Messages:
    705 (0.19/day)
    Thanks Received:
    652
    Location:
    NYC
    Too much money though:(
    We can get X6 1090T BE plus an HD5970 with that much:D
     
  19. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,174 (4.36/day)
    Thanks Received:
    7,432
    Location:
    Edmonton, Alberta
    True enough. If it wasn't for that, I'd already have a chip. No employee or student deals for me...so no $600-$750 EE chips any more!:cry:
     
  20. Kitkat New Member

    Joined:
    May 14, 2009
    Messages:
    768 (0.36/day)
    Thanks Received:
    77
    yep especialy FX and no real reviews on that yet the GX 890 is REALY fast so im expecting it to be faster.
     
  21. OneMoar

    OneMoar

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    4,385 (2.45/day)
    Thanks Received:
    1,552
    Location:
    Rochester area
    current boards "barely " support 140WatT :eek: Cpus I don't see how this will NOT blow the Vdcc and mOFsets to hell :ohwell:
     
  22. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,174 (4.36/day)
    Thanks Received:
    7,432
    Location:
    Edmonton, Alberta
    That's why these chips are so exciting, as the per-core power consumption had been greatly reduced...gonna get 3.2ghz 6-core @ the same 125w of 955BE(which is also now reduced to 95w).

    Cool stuff, isn't it?:laugh:
     
  23. Kitkat New Member

    Joined:
    May 14, 2009
    Messages:
    768 (0.36/day)
    Thanks Received:
    77
    hehehehhe
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page