1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Please I Want Edit Voltage Programe For My Hd5870

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by XMANNN905, Mar 31, 2010.

  1. XMANNN905 New Member

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    25 (0.01/day)
    Thanks Received:
    6
    Hi Every One
    I Have Hd5870
    I Want To Overclocking It To High Shader Clock
    I Used For Overclocking Msi After Bourner But It Set Only 1.35 V To Core Voltage, I Want Programe Gime It More Volt Than Msi After Burner
    Thanks
     
  2. DonInKansas

    DonInKansas

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    5,096 (1.89/day)
    Thanks Received:
    1,265
    Location:
    Kansas
    What brand? If it's not an Asus you may need to flash the bios.
     
  3. XMANNN905 New Member

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    25 (0.01/day)
    Thanks Received:
    6
    Sapphire But I Was Flashed By Asus Bois
     
  4. exodusprime1337

    exodusprime1337

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    2,188 (0.87/day)
    Thanks Received:
    342
    it doesn't have to be an asus... i have an xfx 5870... needs no flashing whatsoever

    with that in mind, msi afterburner will help you up the voltage on the 5870.. up to 1.4v max. You need to go into the settings for msi afterburner to configure it to monitor voltage and allow voltage tweaking.

    ccc limits on non asus cards is usually 900/1200, if you flash your card to an asus 5870 you gain nothing in the realm of real world performance that i can speak of, however you will be able to use the ccc limits up to 1200/1400(mem) i believe. You can also modify the config file in the afterburner directory and change a 0 to a 1 or vice versa(opposite of what it's at) for the "enableunofficialoverclocking" or whatnot(google this if you don't see what i mean)

    one to to keep in mind is your experience seems very limited as you are asking to overclock the shader clocks. Ati cards do not have shader clocks that can be modified by overclocking, you can simply overclock the gpu core and it's memory.


    also when overclocking the memory the built in error checking will not allow in some cases your card to crash in the event of a poor memory overclock, you will however see rapid and frequient drops in framerate, you may need to run a stress test like kombuster or furmark(scares me to run tbh) to test for this drop when overlcoking you memory.


    as always do one then the other, don't overclock both at the same time.
     
  5. exodusprime1337

    exodusprime1337

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    2,188 (0.87/day)
    Thanks Received:
    342
    you have to hardmod the card iirc in order to go above 1.4. the pwms and digital voltage controls on the card allow only for 1.4 in most cards i believe.
     
  6. XMANNN905 New Member

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    25 (0.01/day)
    Thanks Received:
    6
    THANKS MAN FOR REPLAY ME
    my friend
    i dont have problem to overclock my card by msi afterburner i allready overclocked it to 1075/1340 at 1.34 v shader core volt.
    [​IMG]


    all i want to Increase my overclock to 1100/1340 But did not play a part in breaking the speed to this point because the card needs higher from 1.35 volts and the program is the top is 1.35 ,So I'm looking for program that gives the highest volt more than 1.35
     
  7. XMANNN905 New Member

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    25 (0.01/day)
    Thanks Received:
    6
    ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
     
  8. ZenEffect New Member

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    622 (0.26/day)
    Thanks Received:
    86
    :rockout:
     

    Attached Files:

  9. XMANNN905 New Member

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    25 (0.01/day)
    Thanks Received:
    6
    THATS ALL I NEED
    WHAT I CAN TO DO TO GET 1.6 VOLT IN MSI AFTERBURNER?
     
  10. jellyrole

    jellyrole

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    1,020 (0.51/day)
    Thanks Received:
    206
    Location:
    Manhattan
    Hey Zen, can you run any games at those settings?
     
  11. ZenEffect New Member

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    622 (0.26/day)
    Thanks Received:
    86
    screenshot details the max clock, mem, and voltage available in the utility. i run 1.3v 1000 core 1275 mem. been playing metro 2033 w/ no problems at all

    you need a different "version" of afterburner. you have to contact msi for it though ;)
     
  12. XMANNN905 New Member

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    25 (0.01/day)
    Thanks Received:
    6
    But I do not have the card by MSI, THEY will give me a copy of the program despite the lack of proprietary card from MSI
    ???
     
  13. ZenEffect New Member

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    622 (0.26/day)
    Thanks Received:
    86
    you could always lie to them. tell them you need it for ln2 oc and you have a reference msi 5870
     
  14. XMANNN905 New Member

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    25 (0.01/day)
    Thanks Received:
    6
    Thank you very much,I appreciate that
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page