1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Post your Mantle scores

Discussion in 'Graphics Cards' started by fullinfusion, Mar 7, 2014.

  1. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,352 (3.36/day)
    Thanks Received:
    2,143
    I don't know about you, but this new AMD beta driver IN STAR SWARM Benchmark is seriously kicking out some great Mantle numbers..

    Submissions should look like this.

    MANTLE run

    [​IMG]

    DXD run

    [​IMG]

    AMD R9 290 @ 1100/1400MHz Single card
     
    chevy350 says thanks.
  2. the54thvoid

    the54thvoid

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    3,387 (1.90/day)
    Thanks Received:
    1,618
    Location:
    Glasgow - home of formal profanity
    Can I make a suggestion this goes into the AMD Graphics section?

    I'd love to post a score but alas, no Mantle for no AMD. :p
     
  3. night.fox

    night.fox

    Joined:
    Dec 23, 2012
    Messages:
    902 (1.33/day)
    Thanks Received:
    438
    Location:
    south korea
    you can post numbers if you want. but yeah it is abit better if this thread goes into AMD section
     
    Crunching for Team TPU
  4. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,352 (3.36/day)
    Thanks Received:
    2,143
    ^
    Im sure a mod will move it if your so offended!

    Mantle is AMD!
     
    Last edited: Mar 7, 2014
  5. arskatb

    arskatb

    Joined:
    Feb 21, 2014
    Messages:
    206 (0.81/day)
    Thanks Received:
    45
    Location:
    Finland
    [​IMG]
     
  6. chevy350

    chevy350

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    196 (0.10/day)
    Thanks Received:
    38
    Mantle

    ===========================================================
    Oxide Games
    Star Swarm Stress Test - ©2013
    C:\Users\Rob\Documents\Star Swarm\Output_14_03_07_0925.txt
    Version 1.10
    03/07/2014 09:25
    ===========================================================

    == Hardware Configuration =================================
    GPU: AMD Radeon R9 200 Series
    CPU: GenuineIntel
    Intel(R) Core(TM) i7-2700K CPU @ 3.50GHz
    Physical Cores: 4
    Logical Cores: 8
    Physical Memory: 17145356288
    Allocatable Memory: 8796092891136
    ===========================================================


    == Configuration ==========================================
    API: Mantle
    Scenario: ScenarioFollow.csv
    User Input: Disabled
    Resolution: 1920x1080
    Fullscreen: True
    GameCore Update: 16.6 ms
    Bloom Quality: High
    PointLight Quality: High
    ToneCurve Quality: High
    Glare Overdraw: 16
    Shading Samples: 64
    Shade Quality: Mid
    Deferred Contexts: Disabled
    Temporal AA Duration: 16
    Temporal AA Time Slice: 2
    Detailed Frame Info: Off
    ===========================================================


    == Results ================================================
    Test Duration: 360 Seconds
    Total Frames: 20413

    Average FPS: 56.70
    Average Unit Count: 4397
    Maximum Unit Count: 5575
    Average Batches/MS: 908.94
    Maximum Batches/MS: 9812.03
    Average Batch Count: 18225
    Maximum Batch Count: 138240
    ===========================================================

    DirectX

    ===========================================================
    Oxide Games
    Star Swarm Stress Test - ©2013
    C:\Users\Rob\Documents\Star Swarm\Output_14_02_02_0628.txt
    Version 1.00
    02/02/2014 06:28
    ===========================================================

    == Hardware Configuration =================================
    GPU: AMD Radeon HD 7900 Series
    CPU: GenuineIntel
    Intel(R) Core(TM) i7-2700K CPU @ 3.50GHz
    Physical Cores: 4
    Logical Cores: 8
    Physical Memory: 17145356288
    Allocatable Memory: 8796092891136
    ===========================================================


    == Configuration ==========================================
    API: DirectX
    Scenario: ScenarioFollow.csv
    User Input: Disabled
    Resolution: 1920x1080
    Fullscreen: True
    GameCore Update: 16.6 ms
    Bloom Quality: High
    PointLight Quality: High
    ToneCurve Quality: High
    Glare Overdraw: 16
    Shading Samples: 64
    Shade Quality: Mid
    Deferred Contexts: Disabled
    Temporal AA Duration: 16
    Temporal AA Time Slice: 2
    Detailed Frame Info: Off
    ===========================================================


    == Results ================================================
    Test Duration: 360 Seconds
    Total Frames: 14444

    Average FPS: 40.12
    Average Unit Count: 4142
    Maximum Unit Count: 5457
    Average Batches/MS: 707.31
    Maximum Batches/MS: 1590.34
    Average Batch Count: 19353
    Maximum Batch Count: 117691
    ===========================================================
     

    Attached Files:

    fullinfusion says thanks.
  7. FX-GMC

    FX-GMC

    Joined:
    Aug 26, 2013
    Messages:
    856 (1.98/day)
    Thanks Received:
    326
    Location:
    Cumberland Plateau
    No AMD is no Mantle.
     
  8. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,352 (3.36/day)
    Thanks Received:
    2,143
    no mantle is amd lol.

    Sorry I clicked GC and didnt click AMD sorry guys.
     
  9. FX-GMC

    FX-GMC

    Joined:
    Aug 26, 2013
    Messages:
    856 (1.98/day)
    Thanks Received:
    326
    Location:
    Cumberland Plateau
    Technically it isn't an AMD only bench so GC is an acceptable place for this thread.
     
  10. hellrazor

    hellrazor

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    1,580 (0.92/day)
    Thanks Received:
    319
    Finkle is Einhorn! Wait, what are we talking about?
     
  11. silkstone

    silkstone

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Messages:
    2,890 (1.32/day)
    Thanks Received:
    501
    ===========================================================
    Oxide Games
    Star Swarm Stress Test - ©2013
    D:\My Documents\Star Swarm\Output_14_03_03_1946.txt
    Version 1.10
    03/03/2014 19:46
    ===========================================================

    == Hardware Configuration =================================
    GPU: AMD Radeon HD 7800 Series
    CPU: GenuineIntel
    Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz
    Physical Cores: 4
    Logical Cores: 4
    Physical Memory: 8552030208
    Allocatable Memory: 8796092891136
    ===========================================================


    == Configuration ==========================================
    API: DirectX
    Scenario: ScenarioFollow.csv
    User Input: Disabled
    Resolution: 1920x1080
    Fullscreen: True
    GameCore Update: 16.6 ms
    Bloom Quality: High
    PointLight Quality: High
    ToneCurve Quality: High
    Glare Overdraw: 16
    Shading Samples: 64
    Shade Quality: Mid
    Deferred Contexts: Disabled
    Temporal AA Duration: 16
    Temporal AA Time Slice: 2
    Detailed Frame Info: Off
    ===========================================================


    == Results ================================================
    Test Duration: 360 Seconds
    Total Frames: 11347

    Average FPS: 31.51
    Average Unit Count: 4191
    Maximum Unit Count: 5442
    Average Batches/MS: 567.81
    Maximum Batches/MS: 1494.54
    Average Batch Count: 20049
    Maximum Batch Count: 131282
    ===========================================================

    ===========================================================
    Oxide Games
    Star Swarm Stress Test - ©2013
    D:\My Documents\Star Swarm\Output_14_03_03_2021.txt
    Version 1.10
    03/03/2014 20:21
    ===========================================================

    == Hardware Configuration =================================
    GPU: AMD Radeon HD 7800 Series
    CPU: GenuineIntel
    Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz
    Physical Cores: 4
    Logical Cores: 4
    Physical Memory: 8552030208
    Allocatable Memory: 8796092891136
    ===========================================================


    == Configuration ==========================================
    API: Mantle
    Scenario: ScenarioFollow.csv
    User Input: Disabled
    Resolution: 1920x1080
    Fullscreen: True
    GameCore Update: 16.6 ms
    Bloom Quality: High
    PointLight Quality: High
    ToneCurve Quality: High
    Glare Overdraw: 16
    Shading Samples: 64
    Shade Quality: Mid
    Deferred Contexts: Disabled
    Temporal AA Duration: 16
    Temporal AA Time Slice: 2
    Detailed Frame Info: Off
    ===========================================================


    == Results ================================================
    Test Duration: 360 Seconds
    Total Frames: 15364

    Average FPS: 42.68
    Average Unit Count: 4232
    Maximum Unit Count: 5481
    Average Batches/MS: 800.69
    Maximum Batches/MS: 3050.65
    Average Batch Count: 20823
    Maximum Batch Count: 112504
    ===========================================================
     
    fullinfusion and chevy350 say thanks.
  12. purecain

    purecain

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    637 (0.21/day)
    Thanks Received:
    165
    dx11 was developed with close ties to amd so is that soley an amd API(application programming interface)... nope.... mantle is another API like opengl... im sure i'll be corrected if im wrong...
     
    fullinfusion says thanks.
  13. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    2,264 (2.50/day)
    Thanks Received:
    1,578
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    he didn't meant the opposite... altho Nvidia could support Mantle : AMD meant it like that (unlike Cuda/PhysX)

    he meant he has nV cards(no AMD) so no mantle

    and FX-GMC is right : "no AMD is no Mantle" read it like "i have no AMD /gpu/ is no Mantle possibility"

    again unless nV support it ... which would be unlikely for them to help popularize a new API made by their concurent

    the level is different iirc DX and OpenGL are alike they work on the same level afaik mantle is closer to the core function, but true they are all API, also DX might be a AMD API but nV adopted it because of M$ now if nV will adopt Mantle, which they will not because of some obvious reasons (who said "money" ? ), Mantle could overtake DX as the new standard API because of the evident performances increases and efficiency, ofc DX could still exist but only for other things unrelated to what Mantle is in charge. (i am not correcting you tho )

    edit: i will post some result once i am back in the red (not financial status ofc)
     
    FX-GMC says thanks.
  14. purecain

    purecain

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    637 (0.21/day)
    Thanks Received:
    165
    its advertised as a multi-vendor api... but atm there are no NVidia drivers which support it. the code is not meant to be proprietary but atm it might as well be...

    so atm mantle is just for amd cards.... I thought it was ok, but its the early stages... its meant to reduce cpu calls is all...
     
  15. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,352 (3.36/day)
    Thanks Received:
    2,143
    I don't know about DX11 ties to AMD, but Mantle comes from a french Canadian that sat in mums basement writing code to make mantle what it is atm, but I'm sure I'll be corrected too.

    Does Mantle have crossfire compatibility for the R9's?

    @FX-GMC
    GC is where I have this thread my man ;)
     
    Last edited: Mar 14, 2014
  16. purecain

    purecain

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    637 (0.21/day)
    Thanks Received:
    165
    I don't recall trying xfire with it, or I only tried xfire... it was ages ago on release when I tried it....

    I could see texture 'pop in' and was forced to go back to DX11 because of the 4 second pause which I couldn't live with...
     
  17. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,352 (3.36/day)
    Thanks Received:
    2,143
    I hear ya brother! I've ran Star Swarm and one card is working as the other is wondering WTF is going on?
     
  18. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    2,264 (2.50/day)
    Thanks Received:
    1,578
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    and another misunderstanding :D : he was referring to the other post that said this thread should go to AMD section (and to the fact that you said "i clicked GC sorry" )

    take a coffee (or a beer) :toast: too much misunderstanding till now :peace:

    and for me, i will say :"No AMD is No Mantle" atm :laugh:
     
    FX-GMC says thanks.
  19. purecain

    purecain

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    637 (0.21/day)
    Thanks Received:
    165
    lol you gotta love the language barrier... its best when you go places where nodding your head means no and shaking your head means yes...

    is it this way...they all nod... lol back on topic... im looking forward to trying mantle on the next driver...
     
    fullinfusion and GreiverBlade say thanks.
  20. FX-GMC

    FX-GMC

    Joined:
    Aug 26, 2013
    Messages:
    856 (1.98/day)
    Thanks Received:
    326
    Location:
    Cumberland Plateau
    I agree with @GreiverBlade. You should read posts more than once to try to get a clearer understanding of what is being said. Misunderstandings start unnecessary arguments all too often.

    I was saying "It is ok that you put your thread here."
     
    fullinfusion and GreiverBlade say thanks.
  21. leeb2013

    leeb2013

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    154 (0.38/day)
    Thanks Received:
    29
    I found no difference in BF4 with Mantle for either GPU or CPU, which is disappointing. I'll try swarm and report back.
     
  22. FX-GMC

    FX-GMC

    Joined:
    Aug 26, 2013
    Messages:
    856 (1.98/day)
    Thanks Received:
    326
    Location:
    Cumberland Plateau
    That is quite odd. I know other people here have seen a difference.

    You do have the mantle driver installed correct? (Idk if the option would appear otherwise. Just trying to help.)
     
  23. leeb2013

    leeb2013

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    154 (0.38/day)
    Thanks Received:
    29
    yeah, the latest 14.2. I also tried when I had my 7950's. Checked the opernhardwaremonitor graphs and saw no difference in CPU or GPU usage, using the same position and view in BF4.
     
  24. FX-GMC

    FX-GMC

    Joined:
    Aug 26, 2013
    Messages:
    856 (1.98/day)
    Thanks Received:
    326
    Location:
    Cumberland Plateau
    What about FPS? I apologize if that was to be assumed, but you never can tell.

    perfoverlay.drawfps 1

    Type that in the bf4 console. Also, turn off vsync for the test if you have it enabled. Not gonna do any good if you are pegged at 60fps.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page