1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Power color 7870 myst ed troubles

Discussion in 'AMD / ATI' started by allen337, May 22, 2013.

  1. allen337

    allen337

    Joined:
    Aug 29, 2004
    Messages:
    955 (0.26/day)
    Thanks Received:
    113
    Location:
    Danville IL
    I have motherboard Intel dp55sb and in bios it says boot UEFI well I cannot get this video card to boot on this motherboard no matter what I change there. My wifes computer it boots fine and the Tech at powercolor says its my bios that I need a non UEFI bios for it. Can anyone point me in the right direction for this. Thanks Allen
  2. Law-II

    Law-II

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    1,533 (1.30/day)
    Thanks Received:
    625
    Location:
    Mainland Britain
    Hi

    Check the motherboard bios settings once again *Maybe look under advanced settings for a video config

    Motherbord bios

    1. During boot, enter the BIOS setup by pressing F2.

    - Advanced > Video Configuration Menu

    Allow Simultaneous PCIe x16 Video Card (PEG) and IGD
    Performance > Bus Overrides
    • Enable • Disable
    Enable this to allow a PCIe x16 video card (PEG) installed in a x16 slot to be enabled at the same time as processor-integrated video (IGD).

    2. set to enabled?

    Source - http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/CS-020304.htm

    Bios Glossary - Here

    General documents and guides
    Source - http://www.intel.com/p/en_US/support/category/dsktpboards/dp55sb/doc_guide

    Note: *Only update bios as a last resort

    Bios updates *if available/if required

    Source - https://downloadcenter.intel.com/default.aspx [Listed under discontinued]

    atb (all the best)

    Law-II
    allen337 says thanks.
  3. allen337

    allen337

    Joined:
    Aug 29, 2004
    Messages:
    955 (0.26/day)
    Thanks Received:
    113
    Location:
    Danville IL
    I have already tried latest bios update. There is nothing that even resembles allow simultaneous pice and IGD in bios. Buss over rides just lets me manually set pic buss pci/e buss nothing there on this bios at all. Ive been reading where other people having troubles and the non UEFI bios for the video card fixes it. Tech support said they would email me one but had to ask for it. I will post it on database as soon as i get it. Thanks
    Law-II says thanks.
  4. allen337

    allen337

    Joined:
    Aug 29, 2004
    Messages:
    955 (0.26/day)
    Thanks Received:
    113
    Location:
    Danville IL
    ok got the non uefi bios and everythings fine now need to upload to database
  5. allen337

    allen337

    Joined:
    Aug 29, 2004
    Messages:
    955 (0.26/day)
    Thanks Received:
    113
    Location:
    Danville IL
  6. Law-II

    Law-II

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    1,533 (1.30/day)
    Thanks Received:
    625
    Location:
    Mainland Britain
    Hi

    Thanks for the info, great to see you are up and running :toast:

    sent a PM to T4C Fantasy database admin

    nb: if you have the time, could; dump the vbios to file, zip it & upload it here as an attachment

    atb

    Law-II
  7. T4C Fantasy

    T4C Fantasy CPU & GPU DB Maintainer

    Joined:
    May 7, 2012
    Messages:
    973 (1.20/day)
    Thanks Received:
    411
    Law-II and allen337 say thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page