1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

PowerDVD 9 freezes on startup for 10 seconds

Discussion in 'General Software' started by InhexSTER, Nov 2, 2009.

  1. InhexSTER New Member

    Joined:
    Jan 19, 2009
    Messages:
    28 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    My problem is that my PowerDVD 9 freezes whole system for 5-10 seconds while starting. It happens on my HD monitor Samsung 240HD. But when I connect 40 inch 720p tv it works great. Please, can u suggest what the problem or give some link to fix.
     
  2. arges86

    arges86

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    94 (0.04/day)
    Thanks Received:
    4
    Location:
    NY
    are you using the Ultra edition to play Blu-Ray?
    If not, then just download VLC Media Player. Waaaay more stable, lighter, and easier to use.
     
  3. InhexSTER New Member

    Joined:
    Jan 19, 2009
    Messages:
    28 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    Yeah I am using it to play Blu-Rays. Also I like color/contrast setting of powerdvd, is there way to see them and apply to vlc?
     
  4. arges86

    arges86

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    94 (0.04/day)
    Thanks Received:
    4
    Location:
    NY
    your monitor may not be hdcp supported.
    I'd check the specs on newegg
     
  5. InhexSTER New Member

    Joined:
    Jan 19, 2009
    Messages:
    28 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    it is compatible with HDCP. But i connect tv through VGA cable. Maybe it lags while checking HDCP through DVI.
     
  6. arges86

    arges86

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    94 (0.04/day)
    Thanks Received:
    4
    Location:
    NY
    i can't say i've ever heard of that occurring before...
    have you tried reinstalling the program while you have the monitor plugged in?
    i don't know why that would change anything... but its worth a shot
     
  7. InhexSTER New Member

    Joined:
    Jan 19, 2009
    Messages:
    28 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    It happens only with 9th version, also it happens on vista and 7.. I didn't check XP
     
  8. Meow9000 New Member

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Messages:
    283 (0.14/day)
    Thanks Received:
    80
    Location:
    Wales, Uk
    Its most probably cycling resolution/refresh rate to find the best one through whatever means you have it connected. I dont see any problem with waiting 5-10 seconds for something to load. Now if it was 5-10mins then i would complain.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page