1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

problems running CS source and any other games

Discussion in 'General Hardware' started by speedpunks85, Nov 26, 2006.

  1. speedpunks85 New Member

    Joined:
    Nov 23, 2006
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    hi guys, when i run counter strike source or any other game for that matter, my fps is really low!!!


    for cs:source i get like 50-60 max

    below i have attached system specs


    what the hell is wrong? i am getting pissed off. ::banghead: :banghead: :banghead:


    any help would be appreciated :( :( :(
     

    Attached Files:

    Last edited: Nov 26, 2006
  2. ATIonion New Member

    Joined:
    Oct 31, 2006
    Messages:
    1,015 (0.31/day)
    Thanks Received:
    0
    is see no video card listed...is yours on board?? if so that may be your problem, and to be honest if it is an onboard video 50fps in CSsource is pretty good...
     
  3. speedpunks85 New Member

    Joined:
    Nov 23, 2006
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    video card is ati x800 GTO unlocked to 16 pipes (AGP)
     
    Last edited: Nov 26, 2006
  4. pt

    pt not a suicide-bomber

    Joined:
    Mar 11, 2006
    Messages:
    8,981 (2.60/day)
    Thanks Received:
    208
    Location:
    Portugal
    why do wou want more than 50?
     
  5. speedpunks85 New Member

    Joined:
    Nov 23, 2006
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    well i heard other people getting over 100 easily. my friend has a 9800 pro and he gets higer fps than me. so something is wrong here. it is also really laggy at times.
     
  6. ATIonion New Member

    Joined:
    Oct 31, 2006
    Messages:
    1,015 (0.31/day)
    Thanks Received:
    0
    alright then try this...it may help...if you use atitooltray that is..


    1.change your texture and Mipmap detail to lower settings
    2.make sure that AA and AF are in the off or app. controlled position
    3.dont use Temporal AA especially if you are using AA as well...lags out bad..
    4.set Catalyst AI to low or off
    5.flip queue size to Undefined
    6.check Geometry Instancing
    7.uncheck alternate pixel centers
    8.make sure Vertical Sync is app. controlled

    try those and let us know...
     
  7. pt

    pt not a suicide-bomber

    Joined:
    Mar 11, 2006
    Messages:
    8,981 (2.60/day)
    Thanks Received:
    208
    Location:
    Portugal

    above 50 you won't see much difference, have you runned any benchmarks and compared them?
    your cpu could be bottlenecking it
    what is your ram speed and timmings?
    do you have the latest ccc installed?
    what do you have running on background while playing?
     
  8. speedpunks85 New Member

    Joined:
    Nov 23, 2006
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0

    i dont' use it. could you please show me where everything is? i am a complete noob at these things. nevermind i got it.
     
    Last edited: Nov 26, 2006
  9. speedpunks85 New Member

    Joined:
    Nov 23, 2006
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0

    i dont' have anything running on the background.

    what is ccc?

    how do i find my cpu ram speed and timmings?
     
  10. pt

    pt not a suicide-bomber

    Joined:
    Mar 11, 2006
    Messages:
    8,981 (2.60/day)
    Thanks Received:
    208
    Location:
    Portugal

    catalyst control center (ati drivers)
    use cpu-z
     
  11. speedpunks85 New Member

    Joined:
    Nov 23, 2006
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    i have the latest ati drivers installed
     
  12. pt

    pt not a suicide-bomber

    Joined:
    Mar 11, 2006
    Messages:
    8,981 (2.60/day)
    Thanks Received:
    208
    Location:
    Portugal
    what about timmings, ram speed, etc.
     
  13. speedpunks85 New Member

    Joined:
    Nov 23, 2006
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    here it is
     

    Attached Files:

  14. pt

    pt not a suicide-bomber

    Joined:
    Mar 11, 2006
    Messages:
    8,981 (2.60/day)
    Thanks Received:
    208
    Location:
    Portugal
    all seems ok
    what's your score in 3dmarks?
     
  15. speedpunks85 New Member

    Joined:
    Nov 23, 2006
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    i dont' remember the exact score but the last time i ran it it was over 1000 below 1200

    Man i really dont' know what is going on. when it really lags the fps drops below 15 and all hell breaks loose.

    could it be the power being supplied?
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page